П’ятниця, 3 Травня, 2024
ГоловнаНовиниДеяким українцям виплатять грошову допомогу до 3100 гривень: треба встигнути до 1...

Деяким українцям виплатять грошову допомогу до 3100 гривень: треба встигнути до 1 листопада

Этот материал также доступен на русском языке
У Міністерстві у справах ветеранів зробили важливу заяву про виплати до 1 жовтня. Українці, які не отримають гроші до зазначеної дати, мають звернутися до Пенсійного фонду чи ЦНАП до 1 листопада.

Йдеться про ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України, які отримали зазначений статус до 24 серпня 2023 року та не отримають грошової виплати до Дня Незалежності до 1 жовтня.

Про це інформує Міністерство у справах ветеранів.

У Мінветеранів повідомили, що особам, які не є пенсіонерами та/або не перебувають на службі, разова грошова допомога до Дня Незалежності України виплачується за їх особистим зверненням до територіальних органів Пенсійного фонду України за задекларованим/зареєстрованим місцем проживання (перебуванням) або в Центрі надання з наданням відповідного посвідчення та даних про поточний рахунок, відкритий в уповноваженому банку.

Тобто, якщо вам до 24 серпня було встановлено статус та видано відповідне посвідчення, але до 1 жовтня ви не отримаєте разової грошової виплати до Дня Незалежності України, потрібно звернутися до 1 листопада до органів Пенсійного фонду України або до Центру надання адміністративних послуг, пояснили в. Мінветеранів.

“Розміри та механізм проведення виплати разової грошової виплати до Дня Незалежності України, передбаченої Законом України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”, затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2023 № 754″, – йдеться у повідомленні відомства.

Нагадаємо, що розмір виплат становить від 450 до 3100 гривень.

Раніше ми розповідали, що в Україні приймають заявки на гуманітарну допомогу.

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні