Ключові тези:
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніші страви із гарбуза.
Гарбуз доволі вибагливий щодо умов зберігання, точніше — до збереження свого корисного впливу та смакових якостей.
Цілі плоди. Приміщення, в якому зберігаються цілі плоди, повинні бути сухими (за високої вологості вони загниватимуть), темними та прохолодними (плюс 5 — плюс 7 градусів). Розміщувати гарбузи слід плодоніжками вгору.
Нарізані гарбузи. Часто плоди бувають доволі великого розміру, тож продавці розрізають їх на кілька шматочків. Чи можна купувати нарізаний гарбуз? Можна, проте слід зауважити, що у такому вигляді гарбуз довго зберігати не вийде.
Шматки слід тримати тільки у холодильнику не більше тижня. Якщо їх щільно обгорнути фольгою або покласти у вакуумний пакет, то вони будуть придатними до споживання близько двох тижнів. Такі шматки можна зберігати і в морозильній камері до пів року. Для цього їх потрібно помити, очистити від шкірки та насіння, покласти у ємності чи загорнути у пакет.
Вас також можуть зацікавити новини:
Неправильне місце або відсутність вологи можуть зіпсувати навіть найкрасивішу ялинку. Ділимося перевіреними порадами, які допоможуть…
Аліменти можуть сплачувати не лише батьки на своїх дітей, але й діти на батьків. РОзповідаємо,…
Право на страхову пенсію в Україні залежить від страхового стажу, який людина набула протягом життя.…
Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Сидерати допомагають відновити землю після сезону та підготувати ділянку до нового врожаю без перекопування. Які…