Ключові тези:
Раніше ми розповідали, як приготувати найсмачніші страви із гарбуза.
Гарбуз доволі вибагливий щодо умов зберігання, точніше — до збереження свого корисного впливу та смакових якостей.
Цілі плоди. Приміщення, в якому зберігаються цілі плоди, повинні бути сухими (за високої вологості вони загниватимуть), темними та прохолодними (плюс 5 — плюс 7 градусів). Розміщувати гарбузи слід плодоніжками вгору.
Нарізані гарбузи. Часто плоди бувають доволі великого розміру, тож продавці розрізають їх на кілька шматочків. Чи можна купувати нарізаний гарбуз? Можна, проте слід зауважити, що у такому вигляді гарбуз довго зберігати не вийде.
Шматки слід тримати тільки у холодильнику не більше тижня. Якщо їх щільно обгорнути фольгою або покласти у вакуумний пакет, то вони будуть придатними до споживання близько двох тижнів. Такі шматки можна зберігати і в морозильній камері до пів року. Для цього їх потрібно помити, очистити від шкірки та насіння, покласти у ємності чи загорнути у пакет.
Вас також можуть зацікавити новини:
В Україні хочуть створити реєстр, куди можуть потрапити і пенсіонери. Як наслідок - блокування банківської…
Темрява шкодить здоров’ю. Що робити з ліками під час тривалих відключень?
Без світла до 14 годин. 12 листопада графіки відключень діятимуть по всій країні.
Осіння волога та тумани. Синоптики попередили про хмарну середу в Україні.
У середу ймовірна висока геомагнітна активність. Синоптики попередили про небезпечний день для здоров'я.
Газова безпека під контролем. У Кабміні розповіли, що робитимуть у разі поглиблення енергетичної кризи.