Новини

Торт “Кавовий” за 15 хвилин: готуємо ніжний десерт без випікання

Якщо не хочеться вмикати духовку й загалом витрачати багато часу, але душа просить чогось солодкого — цей кавовий торт саме те, що треба. Готується за 15 хвилин, а смак — ніби з кондитерської.

Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий «Сметанник» за 20 хвилин.

Інгредієнти

Для крему

  • Яйця курячі — 3 шт.
  • Цукор — 150 г
  • Цукор ванільний — 1 ч. л.
  • Крохмаль кукурудзяний — 4 ст. л.
  • Борошно пшеничне — 4 ст. л.
  • Молоко — 1 л
  • Масло вершкове — 50 г

Для основи

  • Кава еспресо — 200 мл
  • Печиво — 400 г
  • Шоколад — 150 г
  • Вершки 30% — 150 мл
  • Білий шоколад — 50 г

Приготування

  1. Розбиваємо три яйця в глибоку миску. Додаємо цукор і ванільний цукор, ретельно перемішуємо вінчиком до однорідності. Всипаємо кукурудзяний крохмаль і борошно. Добре розмішуємо, щоб не залишилося грудочок.
  2. Переливаємо суміш у каструлю, вливаємо 1 літр молока й ретельно все перемішуємо. Ставимо каструлю на невеликий вогонь і, постійно помішуючи, варимо до загусання.
  3. Коли крем стає густим, знімаємо його з вогню, додаємо вершкове масло й перемішуємо до повного розчинення. Даємо крему охолонути. Накриваємо його плівкою в контакт — це запобігає утворенню скоринки.
  4. Заварюємо каву й даємо їй охолонути. Це важливо, щоб печиво не розмокло надто сильно.
  5. Занурюємо кожне печиво в каву й викладаємо в один шар у скляну форму. Використовуємо квадратну або прямокутну форму, щоб шари були рівними та щільними.
  6. На шар печива викладаємо частину крему, рівномірно розподіляємо. Повторюємо шари з печива та крему. Продовжуємо, доки не закінчуються інгредієнти. Останнім шаром має бути крем. Злегка утрамбовуємо шари печива, щоб торт був щільнішим і добре тримав форму.
  7. Нарізаємо шоколад на дрібні шматочки й викладаємо в глибоку миску. Розігріваємо вершки до гарячого стану, але не кип’ятимо. Виливаємо гарячі вершки на шоколад, перемішуємо до повного розчинення й утворення однорідної маси. Заливаємо верх торта шоколадною масою, рівномірно розподіляючи її.
  8. Для святкової прикраси робимо візерунки. Для цього розтоплюємо білий шоколад. За допомогою кулінарного мішка наносимо на поверхню торта смужки з білого шоколаду. Використовуючи зубочистку, проводимо лінії через смужки, щоб створити гарний візерунок. Такі прикраси виглядають ефектно, а зробити їх зможе навіть новачок.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Україна готує мобілізацію пенсіонерів: кого можуть призвати до війська

Тих, хто ще не старий для служби, можуть призвати в армію. У Міноборони пояснили, хто…

28/10/2025 17:30
  • Новини

В Україні різко переписали ціни на картоплю

В Україні зафіксовано тимчасову зміну цін на картопля. Проте експерти попереджають: вже з настанням холодів…

28/10/2025 17:04
  • Новини

Якщо відпустка і лікарняний співпали: як не втратити дні відпочинку

Захворіли у відпустці? Ваші гроші не згорять — ось що потрібно зробити.

28/10/2025 16:30
  • Новини

Чи можна вийти з ОСББ: що каже закон

Читачі часто запитують: чи можна вийти з ОСББ, якщо не влаштовує робота об'єднання чи розмір…

28/10/2025 16:01
  • Новини

Десять пенсій одразу: кому держава платить “великі” гроші при виході на заслужений відпочинок

Окремі категорії працівників в Україні можуть отримати чималеньку суму при виході на пенсію. Хто саме…

28/10/2025 15:40
  • Новини

Один харчовий “відхід” замінить найдорожчі добрива: що не можна викидати після того, як з’їсте

Ці харчові відходи більшість людей викидає. Але городникам цього робити не варто – безкоштовно отримаєте…

28/10/2025 15:20