Ключові тези:
Раніше ми розповідали, що говорять експерти про макаронні вироби та вплив їх на організм.
Купуйте пасту з твердих сортів пшениці (durum, семола) – саме такі вироби містять більше білка (від 12 г на 100 г), вітамінів та мінералів. Їхній глікемічний індекс всього 35 проти 70 у звичайних макаронів, тому вони не викликають різких стрибків цукру.
Найкраще обирати італійські макарони — в Італії закон забороняє використовувати м’які сорти пшениці для пасти, тому якість гарантована.
Щоб макарони не стали причиною набору ваги, не перевищуйте порцію в 100 г. Використовуйте натуральні соуси – домашній томатний, овочевий або з цукіні. Відмова від магазинних кетчупів та жирних підлив покращить смак і знизить калорійність страви.
Не всі можуть дозволити собі макарони із твердих сортів пшениці. Але навіть звичайні макаронні вироби можуть не шкодити фігурі. Але тільки їсти їх треба остиглими. Після остигання макарони містять резистентний крохмаль, який повільно перетравлюється, стабілізує рівень глюкози та сприяє спалюванню жирових запасів. Тому холодна паста чи салати з нею можуть бути не тільки смачними, а й корисними для фігури.
Читайте також:
У 2026 році ВПО виділили 72 млрд грн підтримки. Які пільги отримують переселенці: виплати, житло,…
Дзвінок з Viber або Telegram від імені банку — це пастка. Як перевірити підозрілий дзвінок?
Оцифрування трудових книжок дасть можливість захисти дані від втрати, спростити доступ до інформації про стаж…
Через необачність жителька Полтави втратила 75 тисяч гривень. Зловмисники під виглядом оформлення грошової допомоги здобули…
Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.