Ключові тези:
Раніше ми розповідали, що говорять експерти про макаронні вироби та вплив їх на організм.
Купуйте пасту з твердих сортів пшениці (durum, семола) – саме такі вироби містять більше білка (від 12 г на 100 г), вітамінів та мінералів. Їхній глікемічний індекс всього 35 проти 70 у звичайних макаронів, тому вони не викликають різких стрибків цукру.
Найкраще обирати італійські макарони — в Італії закон забороняє використовувати м’які сорти пшениці для пасти, тому якість гарантована.
Щоб макарони не стали причиною набору ваги, не перевищуйте порцію в 100 г. Використовуйте натуральні соуси – домашній томатний, овочевий або з цукіні. Відмова від магазинних кетчупів та жирних підлив покращить смак і знизить калорійність страви.
Не всі можуть дозволити собі макарони із твердих сортів пшениці. Але навіть звичайні макаронні вироби можуть не шкодити фігурі. Але тільки їсти їх треба остиглими. Після остигання макарони містять резистентний крохмаль, який повільно перетравлюється, стабілізує рівень глюкози та сприяє спалюванню жирових запасів. Тому холодна паста чи салати з нею можуть бути не тільки смачними, а й корисними для фігури.
Читайте також:
Бронхіальна астма залишається одним із найпоширеніших хронічних захворювань у світі. Медики наголошують: хвороба може виникнути…
Зазвичай взимку кімнатні рослини слід поливати рідше, оскільки їхній ріст уповільнюється, і вони потребують менше…
Хочеться приготувати щось смачне без зайвих турбот? Цей простий пиріг на кефірі ідеальний варіант. Мінімум…
Щоб уникнути неприємних сюрпризів під час приготування, важливо знати ключові ознаки псування та правила зберігання…
Статус учасника бойових дій (УБД) гарантує державні соціальні пільги, зокрема й на житлово-комунальні послуги. Але…
Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» запустила мобільний застосунок. Тепер побутові споживачі можуть передавати показання і сплачувати…