Новини

Ідеальний домашній фалафель з нуту: золотисті кульки з кунжутом та спеціями

Ключові тези:

  • Фалафель з нуту – це смачна, ситна та пісна страва, яку легко приготувати вдома з простих інгредієнтів.
  • Основу рецепту становить нут, а смак доповнюють спеції, зелень та смажений кунжут.
  • Фалафель можна смажити чи запікати, що робить страву універсальною — як для любителів хрусткої скоринки, так і для тих, хто стежить за харчуванням.

Смажимо фалафель з нуту

Моя родина дуже любить фалафель (смачні кульки з нуту). Її можна споживати і в піст, а готувати – з доступних продуктів.

Інгредієнти

  • Нут – 250 грамів,
  • кунжут – 1 столова ложка,
  • петрушка – 1 пучок,
  • зелена цибуля – 20 грамів,
  • часник – 3 зубчики,
  • олія – 3 столові ложки,
  • червоний мелений перець, сіль, коріандр, куркума – за смаком.

Приготування

  1. Нут повністю залийте водою й залиште набухати на ніч.
  2. Кунжут обсмажити на сухій сковорідці, доки він не стане золотавого кольору.
  3. Смажений кунжут перебити у блендері, додати до нього трохи олії (без запаху) і перебити блендером протягом 1 хвилини, щоб маса була однорідною.
  4. Замочений нут промити водою і перекласти у блендер. Перебити до стану пюре.
  5. До нуту додати перемелений кунжут, куркуму, коріандр, червоний мелений перець, сіль, подрібнені зелену цибулю, часник та петрушку. Суміш ретельно перемолоти.
  6. Додати до суміші трохи свіжого лимонного соку, добре перемішати.
  7. Сформувати кульки, попередньо змочивши руки водою. Зробити кульки розміром з невелику фрикадельку.
  8. Обсмажити з усіх боків у розігрітій олії до золотавого кольору.
  9. Готові кульки викласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир.

Якщо ви хочете отримати більш дієтичний варіант, можна фалафель запекти. Сформовані кульки трохи збризнути олією. Форму для запікання застелити пергаментним папером, змастити його олією, викласти на нього кульки та відправити у розігріту до 200 градусів духовку на 20-25 хвилин.

Зоряна Федорівна, м. Львів

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Помилка, яка може дорого обійтися: чому не варто вимикати бойлер на ніч

Вночі вимикаєте водонагрівач, щоб зменшити витрати? Фахівці попереджають: це не лише не допомагає заощаджувати, а…

09/11/2025 07:38
  • Новини

Уряд планує змінити умови індексації пенсій у 2026 році: що важливо знати

Уряд оприлюднив інформацію про оновлений проєкт Державного бюджету на 2026 рік. Документ містить низку змін…

09/11/2025 06:28
  • Новини

Сонце атакує: 9 листопада Землю накриє потужна магнітна буря

Геомагнітна небезпека високого рівня. Прогноз астрофізиків на 9 листопада попереджає про високу активність магнітного поля.

08/11/2025 21:34
  • Новини

Соковиті й ніжні: рецепт ідеальних курячих крилець у сметанному соусі

Смачну домашню вечерю можна приготувати без зайвих зусиль. Достатньо обсмажити курячі крильця й протушкувати їх…

08/11/2025 20:00
  • Новини

Один засів — і ґрунт знову родючий: аграрії назвали ідеальний осінній сидерат

Рослина, що створює азот із повітря. Як люпин рятує українські городи.

08/11/2025 19:00
  • Новини

Найдорожче масло виявилося підробкою: українка показала, як розпізнати фальсифікат

Блогерка викрила підробку масла. Яка популярна в Україні торгова марка не пройшла перевірку?

08/11/2025 18:00