Ключові тези:
Мочений виноград – ароматна і смачна закуска, яка чудово поєднується з м’ясом та рибою, а його сік корисний та смачний.
Інгредієнти: 1 кг винограду, 1 л води, 30 г цукру, 10 г солі, 10 г гірчиці (насіння).
Приготування: відберіть не повністю стиглий кисло-солодкий виноград. У велику посудину укладіть цілі грона, у банки – поділені на частини. Залийте виноград готовим розсолом (вода, цукор, сіль, гірчиця), накрийте лляною серветкою і поставте вантаж. Через 2 тижні виноград готовий.
Інгредієнти: пізні столові сорти винограду, 4 л води, 300-400 г цукру, 100 г гірчиці (або 50 г солі), прянощі (кориця, гвоздика, лавровий лист).
Приготування: виноград зріжте у суху погоду, просушіть і укладіть в банки. Залийте окропом із цукром та прянощами, потім додайте гірчицю. Закрийте банки і зберігайте у прохолодному місці. Через 25 днів виноград готовий.
Інгредієнти: великі ягоди винограду, прянощі (лавровий лист, кориця, гірчиця).
Приготування: вимийте виноград, покладіть у банку, пересипаючи прянощами. Залийте холодною водою і накрийте пергаментним папером. Зберігайте у прохолодному місці 22-25 днів, і виноград готовий.
Читайте також:
24 вересня в Україні різко похолодає. Очікуються нічні заморозки.
Який прогноз дають астрофізики на середу? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Довговічність батареї смартфона залежить не тільки від виробника, а й від вас. Дізнайтеся, який заряд…
Будьте пильні: шахраї навчилися використовувати так звані «кружечки» у Telegram, щоб виманити гроші у ваших…
Хочете порадувати сім'ю смачною та ситною вечерею? Спробуйте приготувати паприкаш із болгарським перцем — класичну…
Monobank повідомив, як взяти участь в акції, щоб заробити “легкі” гроші. Ось що потрібно зробити.