Ключові тези:
Мочений виноград – ароматна і смачна закуска, яка чудово поєднується з м’ясом та рибою, а його сік корисний та смачний.
Інгредієнти: 1 кг винограду, 1 л води, 30 г цукру, 10 г солі, 10 г гірчиці (насіння).
Приготування: відберіть не повністю стиглий кисло-солодкий виноград. У велику посудину укладіть цілі грона, у банки – поділені на частини. Залийте виноград готовим розсолом (вода, цукор, сіль, гірчиця), накрийте лляною серветкою і поставте вантаж. Через 2 тижні виноград готовий.
Інгредієнти: пізні столові сорти винограду, 4 л води, 300-400 г цукру, 100 г гірчиці (або 50 г солі), прянощі (кориця, гвоздика, лавровий лист).
Приготування: виноград зріжте у суху погоду, просушіть і укладіть в банки. Залийте окропом із цукром та прянощами, потім додайте гірчицю. Закрийте банки і зберігайте у прохолодному місці. Через 25 днів виноград готовий.
Інгредієнти: великі ягоди винограду, прянощі (лавровий лист, кориця, гірчиця).
Приготування: вимийте виноград, покладіть у банку, пересипаючи прянощами. Залийте холодною водою і накрийте пергаментним папером. Зберігайте у прохолодному місці 22-25 днів, і виноград готовий.
Читайте також:
Вже скоро електронні трудові книжки стануть обов’язковими. Дізнайтесь крайній термін переводу документа у цифровий формат.
На кордоні колапс. База митниці “лягла”, рух тимчасово заблоковано.
Борги перед державою не дозволять українцям розпоряджатися майном і фінансовими активами. Банки, МВС і нотаріуси…
Кабмін компенсує витрати ветеранів. Хто з колишніх військових може розраховувати на фінансову підтримку?
Дощі, тумани та стабільне тепло. Чого чекати від погоди наступного тижня?
ПФУ шукає приховані доходи. Кому та з яких причин відмовляють у субсидії?