Фаршировані кабачки з м’ясом та овочами: рецепт для духовки та мультиварки

Этот материал также доступен на русском языке

Фаршировані кабачки
Фаршировані кабачки - це не тільки красиво, а й неймовірно смачно. Страва виходить соковитим, ароматним та ідеально підходить як для обіду, так і для вечері.

Ключові тези:

  • Фаршировані кабачки – це ситна та ніжна страва, яка легко готується в духовці або мультиварці.
  • Овочева подушка з цибулі, моркви та м’якоті кабачка робить соковиту та ароматну начинку.
  • Вершково-зметаний соус з помідором надає кабачкам м’якість та насичений смак.

Фаршировані кабачки

Інгредієнти

  • Кабачки – 2 штуки, цибуля – 1 штука, морква – 1 штука, м’ясний або курячий фарш – 300 грамів, сіль, спеції, зелень – за смаком.
  • Для соусу: помідор – 1 штука, сметана – 150 грамів, вершки – 200 грамів.

Приготування

  1. Кабачки порізати впоперек приблизно на 3-4 частини кожен, вибрати ложкою м’якоть, але потрібно не прорізати кабачок наскрізь. Щоб кабачки були м’якшими, можна їх попередньо проварити 2-3 хвилини.
  2. Дрібно порізати м’якоть кабачка та цибулю, натерти моркву.
  3. Все обсмажити на пательні.
  4. Додати м’ясний фарш. Приправити сіллю і спеціями.
  5. Фаршем начинити кабачки, поставити їх в форму для запікання.
  6. Готуємо соус: помідор протушкувати, залити його вершками та сметаною, посолити.
  7. Цією сумішшю рясно залити кабачки. За бажанням можна посипати тертим сиром або зеленню.
  8. Запікати при температурі 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Цю страву також можна готувати у мультиварці в режимі «Тушкування» 1 годину.

Ірина Вікторівна, м. Обухів

Вас також можуть зацікавити новини:

Facebook
X (Twiiter)
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp
купити ноутбук Львів, ціни в Україні

Перейти на українську версію сайту?