Ключові тези:
В українській кухні існує чимало страв з баклажанів, але чому б нам не запозичити ще одну? Карниярик (фаршировані баклажани) – це одна з найсмачніших страв турецької кухні. Фарширують синенькі м’ясним фаршем та овочами під томатним соусом. Запечені баклажани виходять соковитими і дуже смачними. Важливо, щоб у плодів не було багато насіння, інакше синенькі будуть гірчити. У класичному рецепті баклажани фарширують яловичим м’ясом, ви ж можете взяти будь-яке інше.
Подавати гарячими з рисом або кускусом.
Багато хто не додає баклажани до щоденного раціону через гіркий присмак. Проте його легко позбутися:
замочивши плоди у підсоленій воді на півгодини;
натерши баклажани сіллю на 30 хвилин, потім сіль потрібно змити водою (ця процедура до того ж зробить баклажани м’якшими і запобігатиме надмірному вбиранню олії при смаженні).
Вас також можуть зацікавити новини:
Наразі оформити пільги на комунальні послуги можна за місцем фактичного проживання, а не лише за…
Війна змінює все. І якщо ще нещодавно чоловіки віком понад 60 років не підлягали мобілізації,…
14 вересня Церква відзначає Воздвиження Животворчого Хреста Господнього — свято, в якому поєднуються скорбота про…
Суд зобов’язав повернути кошти, які жителька Дніпропетровщини отримувала як ВПО. Скільки доведеться сплатити і що…
Аматорська астрономія за останні роки стрімко розвивається, і все більше людей прагнуть глянути на зоряне…
Портулак надзвичайно живучий бур’ян, якого вкрай важко позбутися. Ця рослина може стати великою проблемою для…