Ключові тези:
В українській кухні існує чимало страв з баклажанів, але чому б нам не запозичити ще одну? Карниярик (фаршировані баклажани) – це одна з найсмачніших страв турецької кухні. Фарширують синенькі м’ясним фаршем та овочами під томатним соусом. Запечені баклажани виходять соковитими і дуже смачними. Важливо, щоб у плодів не було багато насіння, інакше синенькі будуть гірчити. У класичному рецепті баклажани фарширують яловичим м’ясом, ви ж можете взяти будь-яке інше.
Подавати гарячими з рисом або кускусом.
Багато хто не додає баклажани до щоденного раціону через гіркий присмак. Проте його легко позбутися:
замочивши плоди у підсоленій воді на півгодини;
натерши баклажани сіллю на 30 хвилин, потім сіль потрібно змити водою (ця процедура до того ж зробить баклажани м’якшими і запобігатиме надмірному вбиранню олії при смаженні).
Вас також можуть зацікавити новини:
В Україні зростає кількість випадків, коли шахраї отримують доступ до персональних даних громадян і використовують…
У Міністерстві юстиції пояснили, чи потрібно перереєструвати нерухомість та що буде, якщо цього не зробити.
Неправильне зберігання може призвести до прогоркання, втрати аромату і навіть утворення токсинів. У цій публікації…
Бездротові системи охоронної сигналізації стають все більш популярними завдяки своїй естетичності, автономності та легкості монтажу.…
Місцями, особливо на заході та в горах, можливі пориви вітру до 15–20 м/с - будьте…
Очікувалося, що до 30 жовтня магнітосфера почне стабілізуватися, проте цього не сталося.