Ключові тези:
В українській кухні існує чимало страв з баклажанів, але чому б нам не запозичити ще одну? Карниярик (фаршировані баклажани) – це одна з найсмачніших страв турецької кухні. Фарширують синенькі м’ясним фаршем та овочами під томатним соусом. Запечені баклажани виходять соковитими і дуже смачними. Важливо, щоб у плодів не було багато насіння, інакше синенькі будуть гірчити. У класичному рецепті баклажани фарширують яловичим м’ясом, ви ж можете взяти будь-яке інше.
Подавати гарячими з рисом або кускусом.
Багато хто не додає баклажани до щоденного раціону через гіркий присмак. Проте його легко позбутися:
замочивши плоди у підсоленій воді на півгодини;
натерши баклажани сіллю на 30 хвилин, потім сіль потрібно змити водою (ця процедура до того ж зробить баклажани м’якшими і запобігатиме надмірному вбиранню олії при смаженні).
Вас також можуть зацікавити новини:
Кондиціонери з функцією обігріву - це зручне рішення для підтримки комфортної температури в будинку в…
Вибір велосипеда в Україні стає дедалі складнішим через різноманітність моделей. Щоб катання було комфортним і…
Погода в Україні поступово стабілізується після періоду опадів. Уже у вівторок синоптики прогнозують сухіший день…
Фахівці з космічної погоди оприлюднили прогноз геомагнітної активності на вівторок. Дані свідчать про спокійну ситуацію…
В умовах частих відключень електроенергії автономність смартфона критично важлива. Продовжити роботу пристрою можна без додаткових…
В Україні готуються до символічної, але масштабної грошової реформи. Верховна Рада може вже найближчим часом…