Ключові тези
Любителі шоколаду часто припускаються помилки, кладучи плитки у холодильник. Такий спосіб зберігання шкодить його смаку і змінює текстуру, попереджають фахівці з Wheeldon Brothers, пише Express.
Раніше ми повідомляли, як знайти справжній «безцукровий» батончик.
Експерти радять тримати шоколад у прохолодному, темному місці при температурі від 18 до 21°C. Саме в таких умовах какао повністю розкриває смакові якості, зберігаючи насиченість і гладку консистенцію.
А от надмірне тепло та холод призводить до танення чи появи характерного білого нальоту. Шкодять шоколаду й сильні запахи, які проникають у солодощі, змінюючи їхній аромат і посмак.
Блогерка Урсула з Sweet Tooth Candy пояснила, що у холодильнику відбувається конденсація, а волога взаємодіє з шоколадом, руйнуючи його структуру. “Олія та вода не кращі друзі”, — наголосила вона.
Щоб уникнути псування, відкриту плитку потрібно щільно загорнути у фольгу або залишити в оригінальній упаковці. Це захистить шоколад від вологи та повітря, що погіршують його смак і текстуру.
Читайте також:
Пенсійний фонд раптово «заморозив» виплати. Що треба знати пенсіонерам?
Спробуйте цю страву — ваша родина буде в захваті. Простий і швидкий рецепт з доступних…
Польський парламент ухвалив новий закон, що регулює порядок надання грошової допомоги громадянам України, які перебувають…
Простий метод від доктора Раджана, як різати цибулю без страждань. Цей ролик набрав в Tik…
Перший сніг може випасти вже найближчим часом. Синоптикиня попередила про кліматичні зміни в Україні та…
У Міністерстві внутрішніх справ звернулися до українців із попередженням. Шахраї вигадали нову схему обману, через…