Ключові тези
Любителі шоколаду часто припускаються помилки, кладучи плитки у холодильник. Такий спосіб зберігання шкодить його смаку і змінює текстуру, попереджають фахівці з Wheeldon Brothers, пише Express.
Раніше ми повідомляли, як знайти справжній «безцукровий» батончик.
Експерти радять тримати шоколад у прохолодному, темному місці при температурі від 18 до 21°C. Саме в таких умовах какао повністю розкриває смакові якості, зберігаючи насиченість і гладку консистенцію.
А от надмірне тепло та холод призводить до танення чи появи характерного білого нальоту. Шкодять шоколаду й сильні запахи, які проникають у солодощі, змінюючи їхній аромат і посмак.
Блогерка Урсула з Sweet Tooth Candy пояснила, що у холодильнику відбувається конденсація, а волога взаємодіє з шоколадом, руйнуючи його структуру. “Олія та вода не кращі друзі”, — наголосила вона.
Щоб уникнути псування, відкриту плитку потрібно щільно загорнути у фольгу або залишити в оригінальній упаковці. Це захистить шоколад від вологи та повітря, що погіршують його смак і текстуру.
Читайте також:
Жирне волосся – це не просто дрібна прикрість, а справжній виклик. Коли вже наступного дня…
Бажаєте переоформити квартиру, але інші власники перебувають за кордоном? Закон України чітко визначає, які дії…
Хочете, щоб ваші трояндові кущі цвіли пишно, як ніколи? Обов'язково використайте просте осіннє підживлення.
Наприкінці жовтня пролунали кілька гучних прогнозів щодо завершення війни в Україні. І рабин, і ясновидиця…
Літній вік - це час, коли особливо важливо відчувати увагу, турботу та підтримку. У мегаполісі,…
Обожнюєте відомі кокосові цукерки? Їх легко можна приготувати в домашніх умовах з мінімуму інгредієнтів. Обов'язково…