Ключові тези:
Тісто з додаванням відвареної картоплі виходить м’яким та пишним, а часточки персиків роблять пиріг соковитим і ароматним. Такий пиріг смакує і теплим, і остиглим.
Картопля – 200 г (2 шт. середніх бульб), борошно – 250 г (близько 2 склянок), молоко – 60 мл, олія – 60 мл + 30 мл для змащування, жовток яйця – 2 шт. (1 в тісто, 1 для змащування), сухі дріжджі – 5-6 г, цукор – 40 г (або за смаком) для начинки + трохи в тісто, сіль – дрібка, персики – 650 г, крохмаль – 30 г, ванільний цукор – 10 г (за бажанням), мигдальні пелюстки – жменя (за бажанням).
Відваріть картоплю в мундирі, остудіть, очистіть і натріть на дрібній тертці.
Змішайте борошно, дріжджі, дрібку солі та цукру. Додайте картоплю, молоко, олію та жовток. Замісіть м’яке тісто і залиште на 10–15 хвилин.
Викладіть тісто у форму, зробіть бортики. Посипте тісто крохмалем.
Частки персиків перемішайте з цукром, ванільним цукром та крохмалем. Викладіть начинку на тісто.
Залиште пиріг під плівкою на 30 хвилин, щоб підійшов.
Змастіть верх сумішшю жовтка та олії, посипте мигдальними пелюстками.
Випікайте при 200°С близько 40 хвилин до золотистої скоринки.
Читайте також:
Нацбанк продовжує вилучати з обігу застарілі монети та банкноти. Дізнайтеся, які номінали більше не дійсні,…
Любителям поліхачити задоволення незабаром може коштувати навіть посвідчення водія. Новий законопроект пропонує жорсткі штрафи та…
Суди в Україні все частіше розглядають справи про стягнення аліментів із дорослих дітей на користь…
Пенсійні системи України та Німеччини мають схожу структуру, проте багато чим і відрізняються. Різниця стосується…
Слабка магнітна буря накриє Землю в неділю. Попередження для метеозалежних.
Багато господинь роками користуються однією сковорідкою, але з часом на ній утворюється стійкий шар нагару,…