Ключові тези:
Тісто з додаванням відвареної картоплі виходить м’яким та пишним, а часточки персиків роблять пиріг соковитим і ароматним. Такий пиріг смакує і теплим, і остиглим.
Картопля – 200 г (2 шт. середніх бульб), борошно – 250 г (близько 2 склянок), молоко – 60 мл, олія – 60 мл + 30 мл для змащування, жовток яйця – 2 шт. (1 в тісто, 1 для змащування), сухі дріжджі – 5-6 г, цукор – 40 г (або за смаком) для начинки + трохи в тісто, сіль – дрібка, персики – 650 г, крохмаль – 30 г, ванільний цукор – 10 г (за бажанням), мигдальні пелюстки – жменя (за бажанням).
Відваріть картоплю в мундирі, остудіть, очистіть і натріть на дрібній тертці.
Змішайте борошно, дріжджі, дрібку солі та цукру. Додайте картоплю, молоко, олію та жовток. Замісіть м’яке тісто і залиште на 10–15 хвилин.
Викладіть тісто у форму, зробіть бортики. Посипте тісто крохмалем.
Частки персиків перемішайте з цукром, ванільним цукром та крохмалем. Викладіть начинку на тісто.
Залиште пиріг під плівкою на 30 хвилин, щоб підійшов.
Змастіть верх сумішшю жовтка та олії, посипте мигдальними пелюстками.
Випікайте при 200°С близько 40 хвилин до золотистої скоринки.
Читайте також:
Хочете отримати хороший урожай перцю і щоб самі плоди були м'ясистими та смачними? Обирайте ці…
Легкий, яскравий і напрочуд простий — цей торт без випічки з желе та вафельних коржів…
В Україні затвердили нові виплати. Кому надаватимуть щомісячну грошову допомогу та в якому розмірі.
Кабінет Міністрів України затвердив нові правила для обчислення страхового стажу для однієї категорії працівників. Що…
Українці можуть суттєво знизити свої рахунки за комуналку, оплативши їх тисячею гривень із «зимової підтримки».…
Частина українських пенсіонерів, яким виповнилося 65 років, мають право на отримання спеціальної доплати. Хто та…