Домашні шоколадні “каштани” були улюбленим десертом дитинства для багатьох. Ніжне тісто, горіхи та шоколадна глазур роблять їх ідеальними для чаювання, святкового столу або перекусу.
Раніше ми розповідали, як приготувати неймовірно смачний торт “Три склянки”.
1. Розм’якшене вершкове масло збиваємо за допомогою міксера (2-3 хвилини) до світлої маси.
2. Жовтки перетріть через сито, додайте до них сметану і також збийте міксером.
3. Потроху додавайте до маси борошно, замішуючи тісто.
4. Тісто розділіть на дві частини – одну накрийте, а іншу скатайте в джгут.
5. Джгут розділіть на 15-17 частин і в кожен шматочок покладіть чверть волоського горіха.
6. Покладіть каштани на пергаментний папір і відправте в розігріту до 190 градусів духовку на 35 хвилин.
7. Вафлі покладіть у морозилку на 30-60 хвилин, після чого натріть на середній терці.
8. Для приготування глазурі налийте в каструлю молоко, додайте цукор та масло. Поставте на маленький вогонь, поки цукор не розчиниться. Доведіть до кипіння. Залиште глазур охолоти на 5 хвилин.
9. Кожен каштан занурте в глазур і обваляте у вафельній крихті. Покладіть каштани у холодильник на 30 хвилин, щоб глазур охолола.
Вас також можуть зацікавити новини:
Щороку страховий стаж, що дає право виходу на пенсію за віком, збільшується. На які показники…
Все більше українців, які певний час жили за кордоном, вирішують повернутися та інвестувати у власне…
Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Висаджена занадто рано цибуля може піти в стрілку, а запізніла — не встигне укоренитися. Експерти…
Ніжний крем, ароматні вишні та хрустка основа — «Вишневе блаженство» точно виправдовує свою назву.