Фото: freepik
Ключові тези:
З віком до свого щоденного раціону треба ставитися особливо ретельно, адже є продукти, які підвищують ризик розвитку певних хвороб. Учені назвали один з таких продуктів, який варто їсти у дуже помірній кількості після 50 років.
Про це експерти-кардіологи повідомили виданню Parade.
Раніше ми розповідали про найкорисніші продукти для підтримки здоров’я.
Йдеться про червоне м’ясо.
Як пояснює доктор Супріті Бехурія, червоне м’ясо містить багато насичених жирів і підвищує рівень поганого холестерину, який, своєю чергою, сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик інфаркту та інсульту.
Кардіолог Чен-Хан Чен із Каліфорнії зазначає, що стейк підвищує запалення в організмі, що також ризик серцевих захворювань і діабету другого типу.
Також жирні шматки м’яса збільшують ймовірність набору ваги, що підвищує навантаження на серце й розвиток серцево-судинних захворювань.
Саме тому людям після 50 років потрібно бути особливо обережними, адже у цьому віці частіше зустрічаються такі захворювання, як:
Як зазначає Чен-Хан Чен, інколи червоне м’ясо можна собі дозволити, але на свята, а не робити його частиною щоденного раціону. Перевагу після 50 років варто надати таким продуктам, як риба (наприклад, лосось), а також рослинні джерела білку – бобові, сочевиця, горіхи. Ці продукти не містять насичених жирів і багаті на клітковину.
Вас також можуть зацікавити новини:
Коли російські безпілотники розпочали систематичні атаки на українські оборонні рубежі, стала очевидною потреба у власних…
Частина українців можуть отримати грошову допомогу, яка покриватиме вартість житла. Як зареєструватися на виплати.
В Україні спостерігається різке зростання кількості хворих на COVID-19. За минулий тиждень МОЗ зафіксував понад…
Кабмін планує зобов’язати пільговиків щомісяця спрямовувати отримані від держави кошти виключно на оплату комунальних рахунків.…
В Україні завтра дощ очікується на півночі, північному заході, а також місцями у Полтавській, Черкаській…
Спостереження за сонячною активністю дозволяє як прогнозувати явища, а й краще розуміти процеси.