Новини

Цей продукт після 50 років може стати небезпечним для серця: що треба виключити з раціону

Ключові тези:

  • Після 50 років вживання червоного м’яса слід суттєво обмежити, адже воно підвищує рівень “поганого” холестерину, сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту.
  • Кардіологи наголошують, що стейк та інші жирні шматки м’яса провокують запалення, набір ваги і можуть спричиняти діабет другого типу.
  • Люди після 50 років особливо вразливі, оскільки у цьому віці частіше розвиваються ішемічна хвороба серця, гіпертонія, серцева недостатність, фібриляція передсердь та інфаркт.
  • Кращими альтернативами для щоденного раціону є риба (лосось та інші), бобові, сочевиця і горіхи, адже вони багаті на клітковину й не містять шкідливих насичених жирів.

З віком до свого щоденного раціону треба ставитися особливо ретельно, адже є продукти, які підвищують ризик розвитку певних хвороб. Учені назвали один з таких продуктів, який варто їсти у дуже помірній кількості після 50 років.

Про це експерти-кардіологи повідомили виданню Parade.

Раніше ми розповідали про найкорисніші продукти для підтримки здоров’я.

Йдеться про червоне м’ясо.

Як пояснює доктор Супріті Бехурія, червоне м’ясо містить багато насичених жирів і підвищує рівень поганого холестерину, який, своєю чергою, сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик інфаркту та інсульту.

Кардіолог Чен-Хан Чен із Каліфорнії зазначає, що стейк підвищує запалення в організмі, що також ризик серцевих захворювань і діабету другого типу.

Також жирні шматки м’яса збільшують ймовірність набору ваги, що підвищує навантаження на серце й розвиток серцево-судинних захворювань.

Саме тому людям після 50 років потрібно бути особливо обережними, адже у цьому віці частіше зустрічаються такі захворювання, як:

  • ішемічна хвороба серця;
  • гіпертонія;
  • серцева недостатність;
  • фібриляція передсердь;
  • інфаркт міокарда.

Чим варто замінити червоне м’ясо

Як зазначає Чен-Хан Чен, інколи червоне м’ясо можна собі дозволити, але на свята, а не робити його частиною щоденного раціону. Перевагу після 50 років варто надати таким продуктам, як риба (наприклад, лосось), а також рослинні джерела білку –  бобові, сочевиця, горіхи. Ці продукти не містять насичених жирів і багаті на клітковину.

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: дієта корисні продукти раціон червоне мясо

Новое на сайте

  • Новини

Не лише 1000 гривень: уряд представив розширений пакет зимової підтримки – що можна отримати

Кабінет Міністрів оголосив про запуск комплексної програми допомоги на холодний сезон. До неї входять як…

26/11/2025 05:31
  • Новини

Нетипово тепла кінцівка осені: прогноз погоди в Україні на 26 листопада

Осінь не поспішає йти. Синоптики прогнозують у середу до +14°C.

25/11/2025 22:30
  • Новини

Магнітна буря посилюється: прогноз фахівців і поради лікарів на 26 листопада

Сонячна активність стрімко зростає. Чому завтрашній день бути складним для метеозалежних?

25/11/2025 21:30
  • Новини

Чи пропаде стаж, якщо не оформити вчасно цифрову трудову: фахівці пояснили

Оцифрування трудових. У Держслужбі з питань праці пояснили, що буде зі стажем до 2004 року,…

25/11/2025 20:30
  • Новини

Купіть здоров’я за копійки: найкорисніші бюджетні консерви, які зміцнюють серце і кістки

Виявляється консерви — лікують. Які саме продукти в банках ефективно покращують роботу мозку, оздоровлюють судини…

25/11/2025 19:30
  • Новини

Саджанці плодових дерев стрімко підуть у ріст – ось що радять зробити досвідчені садівники

Якщо ви хочете, щоб саджанці добре прижилися у вашому саду, допоможе звичайний прийом, котрим нехтують…

25/11/2025 19:00