Новини

Цей продукт після 50 років може стати небезпечним для серця: що треба виключити з раціону

Ключові тези:

  • Після 50 років вживання червоного м’яса слід суттєво обмежити, адже воно підвищує рівень “поганого” холестерину, сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик серцевих захворювань та інсульту.
  • Кардіологи наголошують, що стейк та інші жирні шматки м’яса провокують запалення, набір ваги і можуть спричиняти діабет другого типу.
  • Люди після 50 років особливо вразливі, оскільки у цьому віці частіше розвиваються ішемічна хвороба серця, гіпертонія, серцева недостатність, фібриляція передсердь та інфаркт.
  • Кращими альтернативами для щоденного раціону є риба (лосось та інші), бобові, сочевиця і горіхи, адже вони багаті на клітковину й не містять шкідливих насичених жирів.

З віком до свого щоденного раціону треба ставитися особливо ретельно, адже є продукти, які підвищують ризик розвитку певних хвороб. Учені назвали один з таких продуктів, який варто їсти у дуже помірній кількості після 50 років.

Про це експерти-кардіологи повідомили виданню Parade.

Раніше ми розповідали про найкорисніші продукти для підтримки здоров’я.

Йдеться про червоне м’ясо.

Як пояснює доктор Супріті Бехурія, червоне м’ясо містить багато насичених жирів і підвищує рівень поганого холестерину, який, своєю чергою, сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик інфаркту та інсульту.

Кардіолог Чен-Хан Чен із Каліфорнії зазначає, що стейк підвищує запалення в організмі, що також ризик серцевих захворювань і діабету другого типу.

Також жирні шматки м’яса збільшують ймовірність набору ваги, що підвищує навантаження на серце й розвиток серцево-судинних захворювань.

Саме тому людям після 50 років потрібно бути особливо обережними, адже у цьому віці частіше зустрічаються такі захворювання, як:

  • ішемічна хвороба серця;
  • гіпертонія;
  • серцева недостатність;
  • фібриляція передсердь;
  • інфаркт міокарда.

Чим варто замінити червоне м’ясо

Як зазначає Чен-Хан Чен, інколи червоне м’ясо можна собі дозволити, але на свята, а не робити його частиною щоденного раціону. Перевагу після 50 років варто надати таким продуктам, як риба (наприклад, лосось), а також рослинні джерела білку –  бобові, сочевиця, горіхи. Ці продукти не містять насичених жирів і багаті на клітковину.

Вас також можуть зацікавити новини:

Метки: дієта корисні продукти раціон червоне мясо

Новое на сайте

  • Статті

Інноваційні детектори дронів “Бабай”: сучасні рішення в радіоелектронній розвідці

Коли російські безпілотники розпочали систематичні атаки на українські оборонні рубежі, стала очевидною потреба у власних…

26/08/2025 09:38
  • Новини

Жителі 14 областей можуть отримати нову грошову допомогу: як зареєструватися

Частина українців можуть отримати грошову допомогу, яка покриватиме вартість житла. Як зареєструватися на виплати.

26/08/2025 09:20
  • Новини

Спалах коронавірусу у серпні: чи чекати нового карантину в Україні

В Україні спостерігається різке зростання кількості хворих на COVID-19. За минулий тиждень МОЗ зафіксував понад…

26/08/2025 08:54
  • Новини

Кабмін хоче посилити контроль за оплатою комуналки пільговиками: кого зачепить

Кабмін планує зобов’язати пільговиків щомісяця спрямовувати отримані від держави кошти виключно на оплату комунальних рахунків.…

26/08/2025 05:38
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 26 серпня

В Україні завтра дощ очікується на півночі, північному заході, а також місцями у Полтавській, Черкаській…

25/08/2025 22:54
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 26 серпня 2025 року: чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня

Спостереження за сонячною активністю дозволяє як прогнозувати явища, а й краще розуміти процеси.

25/08/2025 22:21