Фото: freepik
Ключові тези:
З віком до свого щоденного раціону треба ставитися особливо ретельно, адже є продукти, які підвищують ризик розвитку певних хвороб. Учені назвали один з таких продуктів, який варто їсти у дуже помірній кількості після 50 років.
Про це експерти-кардіологи повідомили виданню Parade.
Раніше ми розповідали про найкорисніші продукти для підтримки здоров’я.
Йдеться про червоне м’ясо.
Як пояснює доктор Супріті Бехурія, червоне м’ясо містить багато насичених жирів і підвищує рівень поганого холестерину, який, своєю чергою, сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик інфаркту та інсульту.
Кардіолог Чен-Хан Чен із Каліфорнії зазначає, що стейк підвищує запалення в організмі, що також ризик серцевих захворювань і діабету другого типу.
Також жирні шматки м’яса збільшують ймовірність набору ваги, що підвищує навантаження на серце й розвиток серцево-судинних захворювань.
Саме тому людям після 50 років потрібно бути особливо обережними, адже у цьому віці частіше зустрічаються такі захворювання, як:
Як зазначає Чен-Хан Чен, інколи червоне м’ясо можна собі дозволити, але на свята, а не робити його частиною щоденного раціону. Перевагу після 50 років варто надати таким продуктам, як риба (наприклад, лосось), а також рослинні джерела білку – бобові, сочевиця, горіхи. Ці продукти не містять насичених жирів і багаті на клітковину.
Вас також можуть зацікавити новини:
ПриватБанк відмовляє пенсіонерам у наданні популярних послуг. Що для пенсіонерів під забороною?
Жовтневе бабине літо на підході. Коли українці знову побачать сонце?
У 2025 році максимальний розмір пенсії в Україні становить 23610 гривень, що дорівнює десяти прожитковим…
Чай — один із найпопулярніших напоїв у світі, який щодня п’ють мільйони людей. Він буває…
iPhone 15 PRO підкорив шанувальників смартфонів від Apple стильним титановим корпусом та ультратонкими рамками. Міцний,…
Якою буде погода в Україні в суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.