Фото: freepik
Ключові тези:
З віком до свого щоденного раціону треба ставитися особливо ретельно, адже є продукти, які підвищують ризик розвитку певних хвороб. Учені назвали один з таких продуктів, який варто їсти у дуже помірній кількості після 50 років.
Про це експерти-кардіологи повідомили виданню Parade.
Раніше ми розповідали про найкорисніші продукти для підтримки здоров’я.
Йдеться про червоне м’ясо.
Як пояснює доктор Супріті Бехурія, червоне м’ясо містить багато насичених жирів і підвищує рівень поганого холестерину, який, своєю чергою, сприяє утворенню бляшок у судинах і збільшує ризик інфаркту та інсульту.
Кардіолог Чен-Хан Чен із Каліфорнії зазначає, що стейк підвищує запалення в організмі, що також ризик серцевих захворювань і діабету другого типу.
Також жирні шматки м’яса збільшують ймовірність набору ваги, що підвищує навантаження на серце й розвиток серцево-судинних захворювань.
Саме тому людям після 50 років потрібно бути особливо обережними, адже у цьому віці частіше зустрічаються такі захворювання, як:
Як зазначає Чен-Хан Чен, інколи червоне м’ясо можна собі дозволити, але на свята, а не робити його частиною щоденного раціону. Перевагу після 50 років варто надати таким продуктам, як риба (наприклад, лосось), а також рослинні джерела білку – бобові, сочевиця, горіхи. Ці продукти не містять насичених жирів і багаті на клітковину.
Вас також можуть зацікавити новини:
Кабінет Міністрів оголосив про запуск комплексної програми допомоги на холодний сезон. До неї входять як…
Осінь не поспішає йти. Синоптики прогнозують у середу до +14°C.
Сонячна активність стрімко зростає. Чому завтрашній день бути складним для метеозалежних?
Оцифрування трудових. У Держслужбі з питань праці пояснили, що буде зі стажем до 2004 року,…
Виявляється консерви — лікують. Які саме продукти в банках ефективно покращують роботу мозку, оздоровлюють судини…
Якщо ви хочете, щоб саджанці добре прижилися у вашому саду, допоможе звичайний прийом, котрим нехтують…