Ключові тези:
На 60-70 дрібних зелених помідорів:
1 чайна ложка лимонної кислоти;
ванілін за смаком.
Для сиропу:
на 1 л води 1 кг цукру
Зелені помідори довгастої форми вимити, зрізати плодоніжки та видалити частину насіння. Щоб усунути гіркоту, проваріть помідори тричі по кілька хвилин, щоразу в новій воді. Після кожного варіння обов’язково промивайте холодною водою.
У процесі варіння шкірка стане зморшкуватою її легко зняти ножем. Очищені від шкірки помідори перекладіть у підготовлений сироп і варіть до загусання.
За кілька хвилин до готовності додайте лимонну кислоту – під час варіння природна кислотність плодів втрачається. Для аромату додайте трохи ваніліну.
Гаряче варення розлийте в стерилізовані банки, герметично закупорте і залиште догори дном до повного остигання.
Читайте також:
25 серпня в Україні переважно без опадів, лише найближчої ночі дощі пройдуть на Полтавщині, Харківщині,…
Умеренные солнечные вспышки не всегда означают угрозу. Что случилось на Солнце, насколько это важно для…
Фінальний тиждень серпня — це прощання з літом, напоєне світлом, творчістю та легким сумом. Планети…
Ваш мозок зберігає більше дитячих спогадів, аніж ви думаєте. Вчені з'ясували, що пам'ятати себе можна…
Ощадбанк виступив з новими роз'ясненнями щодо умов обслуговування клієнтів, у тому числі переселенців та пенсіонерів.…
Ми продовжуємо серію публікацій про речі, які на перший погляд здаються непотрібними, а насправді можуть…