Простий у приготуванні торт з вершковою текстурою та яскравим ягідним акцентом стане улюбленим літнім десертом! Готується дуже швидко – і навіть духовка не потрібна.
Раніше ми розповідали, як приготувати лінивий “Сметанник” без випікання.
Кисломолочний сир – 500 г
Желатин – 10 г
Білий шоколад – 100 г
Вершкове масло – 50 г
В’ялена ягода (вишня, черешня, полуниця тощо) – 100 г
Кокосова стружка – 100 г
Цукор – 2 ст. л.
Желатин замочуємо в половині склянки теплої води.
Сир розтираємо з цукром.
Шоколад ламаємо шматочками і розтоплюємо на водяній бані. Потім додаємо масло.
Желатин прогріваємо на тій же бані, поки він добре не розійдеться. Потім вливаємо його в розтоплений шоколад.
Вливаємо отриману суміш у сир і добре перемішуємо до однорідної маси.
На аркуш пергаменту насипаємо кокосову стружку, зверху викладаємо сирну масу у вигляді прямокутника. Посередині викладаємо ягоди. Залишаємо багато місця з боків, інакше при згортанні щось може витекти.
Піднімаємо краї пергаменту і з’єднуємо сирну масу так, щоб ягоди опинилися закриті з усіх боків. Потім обережно обгортаємо всю конструкцію фольгою і кладемо у холодильник мінімум на 3 години. Маса спочатку досить рідка, тому працюємо акуратно. Переносимо (краще на дошці).
Вас також можуть зацікавити новини:
Кабінет Міністрів звернувся до НКРЕКП щодо запланованих змін тарифів на водопостачання та водовідведення. Коли підвищать…
Для внутрішньо переміщених осіб в Україні запустили програму грошової допомоги на ремонт житла. Що треба…
Ми продовжуємо серію публікацій про речі, які на перший погляд здаються непотрібними, а насправді можуть…
Щоб отримати яйця з бажаною консистенцією білка та жовтка, важливо дотримуватися правильного часу варіння. Що…
Яким буде 2026 рік для України — роком нових випробувань чи початком змін? У передноворічний…
У березні 2026 року частина українських пенсіонерів може отримати суттєве підвищення виплат у межах щорічної…