Новини

Чи справді сир тофу такий корисний, як про нього говорять і з чого його виготовляють

Ключові тези:

  • Тофу — джерело повноцінного рослинного білка: він містить усі дев’ять незамінних амінокислот, а також кальцій, залізо, магній і вітаміни групи В.
  • Регулярне вживання тофу може зміцнити кістки, покращити функції мозку, знизити ризик серцево-судинних захворювань і підтримати нормальну вагу.
  • За словами дієтологині, жінкам після 45 років варто включити тофу до раціону задля профілактики раку молочної залози.

Раніше ми розповідали, чи можна застосовувати прострочені ліки.

Тофу – дуже універсальний продукт, його можна використовувати як у солоних, так і в солодких стравах, смажити і запікати, пише Телеграм-канал “На пенсії”.

Коротка історія про тофу

Вперше тофу почали виготовляти понад 2000 років тому в Китаї. За однією з легенд, продукт з’явився випадково —соєве молоко змішалося з морською водою, що й спричинило процес згортання.

Як виготовляють тофу

Процес виготовлення тофу схожий на приготування звичайного сиру: соєве молоко звурджують спеціальними речовинами, після чого утворюється маса, з якої формують продукт. Залежно від ступеня пресування тофу буває м’яким, середньої щільності або твердим.

Чим корисний тофу

Тофу — це джерело повноцінного рослинного білка, оскільки містить усі дев’ять незамінних амінокислот. У його складі також багато кальцію, магнію, заліза та вітамінів групи В.

Регулярне помірне вживання тофу може:

  • зміцнити кістки;
  • знизити ризик серцево-судинних захворювань;
  • сприяти профілактиці деяких видів раку;
  • покращити пам’ять і функцію мозку (завдяки ізофлавонам);
  • допомогти контролювати вагу завдяки низькому вмісту калорій і жирів.

Лікарка-дієтологиня Оксана Скиталінська наголошує на особливій користі ферментованих соєвих продуктів для жінок. Проте вона не заперечує їхнього позитивного впливу і на здоров’я чоловіків.

«Соєві ферментовані продукти корисні жінкам після 45+ років для профілактики раку молочної залози. Їсти їх багато не треба, достатньо один раз в тиждень приблизно 50 г тофу чи баночки соєвого йогурту — ми не азіатські жінки, тому нам без надмірностей», — зауважує експертка.

Читайте також:

Метки: корисні поради тофу

Новое на сайте

  • Новини

В українців виманюють дані для програми “Тепла зима”: як не стати жертвою аферистів

Не оформлюйте допомогу за посиланням. Нардеп попередив про небезпечну схему.

07/11/2025 05:00
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 7 листопада: насолоджуємося

П'ятниця в Україні буде гарною. Така типова картинна осінь.

06/11/2025 23:55
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 7 листопада 2025 року: магнітна буря на цілий день

Магнітні бурі можуть негативно впливати на здоров'я людей. Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори…

06/11/2025 23:26
  • Новини

Пікантне доповнення до м’яса – соус із чорної смородини

Натуральний соус із чорної смородини підкреслить смак будь-якого м'яса. Мінімум інгредієнтів, 10 хвилин на приготування…

06/11/2025 22:31
  • Новини

Маленькі хитрощі для затишку: корисні поради на кожен день – від мікрофібри до запеченої картоплі

У скарбничці корисних порад завжди знайдеться щось потрібне. Сьогодні — про мікрофібру, яблука, виноград і…

06/11/2025 21:45
  • Новини

36 годин до холоду: які будинки першими замерзнуть без опалення

Якщо опалення відключать взимку, у мешканців панельних будинків є не більше півтори доби, щоб урятуватися…

06/11/2025 20:59