Новини

Їж кукурудзу правильно — і забудеш про аптеки: 6 унікальних властивостей, про які ви не знали

Ключові тези:

  • Кукурудза підтримує роботу мозку, серця та шлунково-кишкового тракту, особливо у вареному вигляді з невеликою кількістю вершкового масла.
  • Попри корисні властивості, кукурудзу не рекомендується вживати людям із тромбозами, гастритом чи ожирінням.
  • Фахівці радять не перевищувати норму — 200 грамів на добу, аби не нашкодити організму.

Зараз в Україні у розпалі сезон молодої цукрової кукурудзи. Це не лише смачна, а й надзвичайно корисна страва, багата на вітаміни та мікроелементи. Варена кукурудза — природне джерело вітаміну К, який підтримує здоров’я серцево-судинної системи, а також вітамінів С, РР, В-групи, фосфору, калію, йоду та інших мікроелементів. При правильному приготуванні зберігається до 80% корисних речовин.

Раніше ми розповідали, чому треба їсти кукурудзу і кому.

Користь вареної кукурудзи з вершковим маслом

Варена кукурудза з додаванням натурального вершкового масла не лише краще засвоюється, але й допомагає організму ефективніше засвоювати жиророзчинні вітаміни, зокрема A, D, E та K. Вершкове масло також покращує смак і додає енергії, що особливо важливо в активний літній сезон. Проте така кукурудза досить калорійна, тому майте це на увазі.

Кому корисна кукурудза

Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області, вживання вареної кукурудзи позитивно впливає на:

  • роботу головного мозку та пам’ять;
  • стан кісток та судин;
  • покращення настрою та омолодження шкіри;
  • функціонування підшлункової залози;
  • нормалізацію згортання крові;
  • профілактику сечокам’яної хвороби.

За рекомендацією лікарів, з’їдати за добу можна 200 грамів цього продукту, тобто один качан. Адже кукурудза багата клітковиною і покриває добову потребу в ній організму

Кому слід утриматися від вживання кукурудзи

Попри всі переваги, є низка обмежень:

  • люди з підвищеним згортанням крові та схильністю до тромбозів мають уникати регулярного споживання кукурудзи;
  • пацієнтам з гастритом або чутливим травленням кукурудза може викликати здуття, біль та порушення травлення;
  • особам із зайвою вагою слід контролювати кількість, адже цукрова кукурудза досить калорійна.

Варена кукурудза — смачна та корисна страва літнього сезону, яка, за умови помірного споживання, зміцнює здоров’я. Проте вона підходить не всім, тож важливо враховувати індивідуальні особливості організму.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Українців попередили про незвичайну температуру 10 вересня – прогноз синоптиків

Якою буде синоптична ситуація у країні в середу, 10 вересня? Чому метеорологи називають її незвичайною?

09/09/2025 23:58
  • Новини

Магнітні бурі на середу, 10 серпня 2025 року

Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися. Слкідкуйте за повідомленнями.

09/09/2025 22:59
  • Статті

Як вибрати лото для великої компанії

Трохи існує настільних ігор, що поєднують за одним столом людей будь-якого віку та інтересів. І…

09/09/2025 22:47
  • Статті

Як перевірити свіжість яєць в домашніх умовах: 4 простих способу запаху і звуку

Яйця - цінний продукт для здорового харчування, багатий на білок і вітаміни. Але як переконатися…

09/09/2025 22:21
  • Новини

Терміни підтискають: українським водіям у Польщі готують нововведення

Перехідний період для українців, які перебувають під тимчасовим захистом у Польщі, завершується. Водіям потрібно встигнути…

09/09/2025 21:16
  • Новини

Яка буде пенсія при стажі 42 роки: розрахунки на 2025 рік

Маєте 42 роки трудового стажу? Тоді у вас є право вийти на пенсію у 60,…

09/09/2025 20:46