Новини

Їж кукурудзу правильно — і забудеш про аптеки: 6 унікальних властивостей, про які ви не знали

Ключові тези:

  • Кукурудза підтримує роботу мозку, серця та шлунково-кишкового тракту, особливо у вареному вигляді з невеликою кількістю вершкового масла.
  • Попри корисні властивості, кукурудзу не рекомендується вживати людям із тромбозами, гастритом чи ожирінням.
  • Фахівці радять не перевищувати норму — 200 грамів на добу, аби не нашкодити організму.

Зараз в Україні у розпалі сезон молодої цукрової кукурудзи. Це не лише смачна, а й надзвичайно корисна страва, багата на вітаміни та мікроелементи. Варена кукурудза — природне джерело вітаміну К, який підтримує здоров’я серцево-судинної системи, а також вітамінів С, РР, В-групи, фосфору, калію, йоду та інших мікроелементів. При правильному приготуванні зберігається до 80% корисних речовин.

Раніше ми розповідали, чому треба їсти кукурудзу і кому.

Користь вареної кукурудзи з вершковим маслом

Варена кукурудза з додаванням натурального вершкового масла не лише краще засвоюється, але й допомагає організму ефективніше засвоювати жиророзчинні вітаміни, зокрема A, D, E та K. Вершкове масло також покращує смак і додає енергії, що особливо важливо в активний літній сезон. Проте така кукурудза досить калорійна, тому майте це на увазі.

Кому корисна кукурудза

Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області, вживання вареної кукурудзи позитивно впливає на:

  • роботу головного мозку та пам’ять;
  • стан кісток та судин;
  • покращення настрою та омолодження шкіри;
  • функціонування підшлункової залози;
  • нормалізацію згортання крові;
  • профілактику сечокам’яної хвороби.

За рекомендацією лікарів, з’їдати за добу можна 200 грамів цього продукту, тобто один качан. Адже кукурудза багата клітковиною і покриває добову потребу в ній організму

Кому слід утриматися від вживання кукурудзи

Попри всі переваги, є низка обмежень:

  • люди з підвищеним згортанням крові та схильністю до тромбозів мають уникати регулярного споживання кукурудзи;
  • пацієнтам з гастритом або чутливим травленням кукурудза може викликати здуття, біль та порушення травлення;
  • особам із зайвою вагою слід контролювати кількість, адже цукрова кукурудза досить калорійна.

Варена кукурудза — смачна та корисна страва літнього сезону, яка, за умови помірного споживання, зміцнює здоров’я. Проте вона підходить не всім, тож важливо враховувати індивідуальні особливості організму.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Імплантація зубів у Києві: сучасне рішення для красивої та здорової посмішки

Серед усіх сучасних технологій, що застосовуються у стоматологічній практиці, найбільш популярна та затребувана – імплантація…

25/10/2025 22:42
  • Новини

Астрофізики заспокоїли: магнітна активність 26 жовтня — на мінімумі

NOAA прогнозує стабільне магнітне поле на 25–26 жовтня. Сонце “віддихає” — геомагнітна активність на зеленій…

25/10/2025 21:00
  • Новини

Хитрість досвідчених городників: як вирощувати кріп восени та взимку

Осінньо-зимовий посів кропу. Простий спосіб забезпечити себе свіжою зеленню на весь період холодів.

25/10/2025 20:00
  • Новини

Чи будуть працювати банкомати у випадку блекауту: у Національному банку відповіли

Як будуть працювати банкомати під час довготривалих відключень світла? НБУ запевняє, що система готова до…

25/10/2025 19:00
  • Новини

Кабмін змінив правила мобілізації з 1 листопада: кого це торкнеться?

Уряд оптимізує процес мобілізації. Що це означає і як працюватиме нова система?

25/10/2025 18:00
  • Новини

Пенсійний фонд: хто з працюючих пенсіонерів і коли отримає автоматичний перерахунок виплат

У ПФУ пояснили, коли пенсіонерам варто звертатися за перерахунком. Головні умови.

25/10/2025 17:00