Ключові тези:
Зараз в Україні у розпалі сезон молодої цукрової кукурудзи. Це не лише смачна, а й надзвичайно корисна страва, багата на вітаміни та мікроелементи. Варена кукурудза — природне джерело вітаміну К, який підтримує здоров’я серцево-судинної системи, а також вітамінів С, РР, В-групи, фосфору, калію, йоду та інших мікроелементів. При правильному приготуванні зберігається до 80% корисних речовин.
Раніше ми розповідали, чому треба їсти кукурудзу і кому.
Варена кукурудза з додаванням натурального вершкового масла не лише краще засвоюється, але й допомагає організму ефективніше засвоювати жиророзчинні вітаміни, зокрема A, D, E та K. Вершкове масло також покращує смак і додає енергії, що особливо важливо в активний літній сезон. Проте така кукурудза досить калорійна, тому майте це на увазі.
Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області, вживання вареної кукурудзи позитивно впливає на:
За рекомендацією лікарів, з’їдати за добу можна 200 грамів цього продукту, тобто один качан. Адже кукурудза багата клітковиною і покриває добову потребу в ній організму
Попри всі переваги, є низка обмежень:
Варена кукурудза — смачна та корисна страва літнього сезону, яка, за умови помірного споживання, зміцнює здоров’я. Проте вона підходить не всім, тож важливо враховувати індивідуальні особливості організму.
Вас також можуть зацікавити новини:
Серед усіх сучасних технологій, що застосовуються у стоматологічній практиці, найбільш популярна та затребувана – імплантація…
NOAA прогнозує стабільне магнітне поле на 25–26 жовтня. Сонце “віддихає” — геомагнітна активність на зеленій…
Осінньо-зимовий посів кропу. Простий спосіб забезпечити себе свіжою зеленню на весь період холодів.
Як будуть працювати банкомати під час довготривалих відключень світла? НБУ запевняє, що система готова до…
Уряд оптимізує процес мобілізації. Що це означає і як працюватиме нова система?
У ПФУ пояснили, коли пенсіонерам варто звертатися за перерахунком. Головні умови.