Ключові тези:
Зараз в Україні у розпалі сезон молодої цукрової кукурудзи. Це не лише смачна, а й надзвичайно корисна страва, багата на вітаміни та мікроелементи. Варена кукурудза — природне джерело вітаміну К, який підтримує здоров’я серцево-судинної системи, а також вітамінів С, РР, В-групи, фосфору, калію, йоду та інших мікроелементів. При правильному приготуванні зберігається до 80% корисних речовин.
Раніше ми розповідали, чому треба їсти кукурудзу і кому.
Варена кукурудза з додаванням натурального вершкового масла не лише краще засвоюється, але й допомагає організму ефективніше засвоювати жиророзчинні вітаміни, зокрема A, D, E та K. Вершкове масло також покращує смак і додає енергії, що особливо важливо в активний літній сезон. Проте така кукурудза досить калорійна, тому майте це на увазі.
Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області, вживання вареної кукурудзи позитивно впливає на:
За рекомендацією лікарів, з’їдати за добу можна 200 грамів цього продукту, тобто один качан. Адже кукурудза багата клітковиною і покриває добову потребу в ній організму
Попри всі переваги, є низка обмежень:
Варена кукурудза — смачна та корисна страва літнього сезону, яка, за умови помірного споживання, зміцнює здоров’я. Проте вона підходить не всім, тож важливо враховувати індивідуальні особливості організму.
Вас також можуть зацікавити новини:
Якою буде синоптична ситуація у країні в середу, 10 вересня? Чому метеорологи називають її незвичайною?
Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися. Слкідкуйте за повідомленнями.
Трохи існує настільних ігор, що поєднують за одним столом людей будь-якого віку та інтересів. І…
Яйця - цінний продукт для здорового харчування, багатий на білок і вітаміни. Але як переконатися…
Перехідний період для українців, які перебувають під тимчасовим захистом у Польщі, завершується. Водіям потрібно встигнути…
Маєте 42 роки трудового стажу? Тоді у вас є право вийти на пенсію у 60,…