Новини

Їж кукурудзу правильно — і забудеш про аптеки: 6 унікальних властивостей, про які ви не знали

Ключові тези:

  • Кукурудза підтримує роботу мозку, серця та шлунково-кишкового тракту, особливо у вареному вигляді з невеликою кількістю вершкового масла.
  • Попри корисні властивості, кукурудзу не рекомендується вживати людям із тромбозами, гастритом чи ожирінням.
  • Фахівці радять не перевищувати норму — 200 грамів на добу, аби не нашкодити організму.

Зараз в Україні у розпалі сезон молодої цукрової кукурудзи. Це не лише смачна, а й надзвичайно корисна страва, багата на вітаміни та мікроелементи. Варена кукурудза — природне джерело вітаміну К, який підтримує здоров’я серцево-судинної системи, а також вітамінів С, РР, В-групи, фосфору, калію, йоду та інших мікроелементів. При правильному приготуванні зберігається до 80% корисних речовин.

Раніше ми розповідали, чому треба їсти кукурудзу і кому.

Користь вареної кукурудзи з вершковим маслом

Варена кукурудза з додаванням натурального вершкового масла не лише краще засвоюється, але й допомагає організму ефективніше засвоювати жиророзчинні вітаміни, зокрема A, D, E та K. Вершкове масло також покращує смак і додає енергії, що особливо важливо в активний літній сезон. Проте така кукурудза досить калорійна, тому майте це на увазі.

Кому корисна кукурудза

Як повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби у Полтавській області, вживання вареної кукурудзи позитивно впливає на:

  • роботу головного мозку та пам’ять;
  • стан кісток та судин;
  • покращення настрою та омолодження шкіри;
  • функціонування підшлункової залози;
  • нормалізацію згортання крові;
  • профілактику сечокам’яної хвороби.

За рекомендацією лікарів, з’їдати за добу можна 200 грамів цього продукту, тобто один качан. Адже кукурудза багата клітковиною і покриває добову потребу в ній організму

Кому слід утриматися від вживання кукурудзи

Попри всі переваги, є низка обмежень:

  • люди з підвищеним згортанням крові та схильністю до тромбозів мають уникати регулярного споживання кукурудзи;
  • пацієнтам з гастритом або чутливим травленням кукурудза може викликати здуття, біль та порушення травлення;
  • особам із зайвою вагою слід контролювати кількість, адже цукрова кукурудза досить калорійна.

Варена кукурудза — смачна та корисна страва літнього сезону, яка, за умови помірного споживання, зміцнює здоров’я. Проте вона підходить не всім, тож важливо враховувати індивідуальні особливості організму.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Виплати для захисників: скільки треба відслужити для військової пенсії

Військові в Україні після звільнення зі служби можуть оформити військову пенсію. Але для цього потрібно…

10/12/2025 07:38
  • Новини

Деяким пенсіонерам змінили правила отримання пенсій: кому саме, пояснив Пенсійний фонд

Пенсійні виплати приходять за новими правилами. У ПФУ розповіли, що змінилося і чому.

10/12/2025 06:30
  • Новини

Соковита свинина у маринаді – м’ясо просто тане у роті: ідеальний рецепт на Різдво та Новий рік

Маринадів для м'яса існує безліч. Пропонуємо вам простий та економний варіант – маринад із гірчицею,…

10/12/2025 05:23
  • Статті

Великі пластикові контейнери: коли простір нарешті працює на вас

Місткі, міцні та зручні, такі ємності підходять для зберігання сезонних речей, інструментів, текстилю, спортивного інвентарю…

10/12/2025 00:52
  • Новини

Україну накриють дощі: детальний прогноз по регіонах на середу

Буде хмарно і волого. Синоптики розповіли, чим здивує погода 10 грудня.

09/12/2025 22:30
  • Новини

Штормитиме цілий день: прогноз магнітних бур на 10 грудня

Сонячні спалахи та магнітні хвилі. Якою буде космічна погода у середу?

09/12/2025 21:30