Ключові тези:
Історія мила сягає корінням в давнину — ще у Вавилоні, близько 2800 року до н. е., варили примітивне мило з жирів та золи. У сучасному вигляді тверде господарське мило з’явилося у XII столітті, а з 1930-х років його почали масово виробляти у США та Європі.
Раніше ми розповідали, з чого виготовляють дігтярне мило.
Радянські міфи про виробництво мила з безпритульних тварин немає наукового чи промислового обґрунтування. На практиці сировиною для мила є виключно жирні кислоти, отримані:
У бродячих собак просто немає необхідного запасу жиру для промислового виробництва мила. Понад те, санітарні норми не допускають використання біологічних відходів невідомого походження.
Цифра 72% на шматку мила чи упаковці – це відсотковий вміст жирних кислот. Чим вище показник, тим краще:
Склад сучасного господарського мила за ГОСТом:
Таке мило ідеально підходить для прання, чищення, знежирення та навіть побутової дезінфекції, але не рекомендується для вмивання та миття волосся через високу лужність.
Миюча складова мила — це результат складної взаємодії:
Таким чином, мило діє як місток між брудом та водою, забезпечуючи очищення.
Вас також можуть зацікавити новини:
Чому українцям варто переглянути ставлення до води та готуватися до можливих обмежень. Ми зібрали головні…
Смартфони – універсальні пристрої, які поєднують у собі телефон, камеру, записник і доступ до інтернету.…
Втрата документів на нерухомість - серйозна, але вирішувана проблема. Важливо знати, куди йти та які…
Щороку умови виходу на пенсію в Україні стають жорсткішими: поступово збільшується мінімальний страховий стаж, необхідний…
Якість домашнього вина залежить не лише від винограду, а й від бочки та часу розливу.…
Хочете піцу, але немає часу на тісто? Є спосіб зробити її всього за кілька хвилин.…