Ключові тези:
Історія мила сягає корінням в давнину — ще у Вавилоні, близько 2800 року до н. е., варили примітивне мило з жирів та золи. У сучасному вигляді тверде господарське мило з’явилося у XII столітті, а з 1930-х років його почали масово виробляти у США та Європі.
Раніше ми розповідали, з чого виготовляють дігтярне мило.
Радянські міфи про виробництво мила з безпритульних тварин немає наукового чи промислового обґрунтування. На практиці сировиною для мила є виключно жирні кислоти, отримані:
У бродячих собак просто немає необхідного запасу жиру для промислового виробництва мила. Понад те, санітарні норми не допускають використання біологічних відходів невідомого походження.
Цифра 72% на шматку мила чи упаковці – це відсотковий вміст жирних кислот. Чим вище показник, тим краще:
Склад сучасного господарського мила за ГОСТом:
Таке мило ідеально підходить для прання, чищення, знежирення та навіть побутової дезінфекції, але не рекомендується для вмивання та миття волосся через високу лужність.
Миюча складова мила — це результат складної взаємодії:
Таким чином, мило діє як місток між брудом та водою, забезпечуючи очищення.
Вас також можуть зацікавити новини:
На вихідних очікується геомагнітна буря. Як пережити дні підвищеної активності Сонця?
Проста страва з глибоким смаком. Розповідаємо, як зварити ароматний гороховий суп вдома.
Шанс отримати виплату ще є. Як подати заявку на грошову допомогу?
Багато хто бажає мати власне лимонне дерево, яке родить і наповнює дім ароматом цитрусів. Розповідаємо,…
Право на риболовлю в Україні закріплено в законодавстві для всіх, але існують і виключення. Розповідаємо,…
Юристи попереджають — боротьба з комунальними боржниками посилюється. Їм блокують рахунки, забирають майно і навіть…