Ключові тези:
При виборі оцту головна увага – кислотність. Саме кислотність допомагає приготувати ідеальну консервацію на зиму, роблячи продукти безпечними при тривалому зберіганні.
Раніше ми розповідали, що в Україні з’явилася сіль, яка псує консервацію.
Кислотність не дає розмножуватися бактеріям та шкідливим мікроорганізмам. Тому важливо обрати оцет, який підходить для консервації.
Так, експерти зазначають, що для консервації потрібно вибирати оцет, який містить не менше 5-6% кислоти. Але ідеальний варіант – 9%.
Запам’ятайте:
9% оцет — оптимальний вибір для класичної овочевої консервації: маринованих огірків, помідорів, кабачків тощо.
6% оцет — м’який, підходить для фруктових заготовок або коли не потрібний яскравий кислий смак.
4% оцет — категорично не рекомендується для консервації, особливо без стерилізації.
Експерти не радять використовувати при приготуванні консервації оцет із кислотністю 4%, такі банки довго точно не стоятимуть.
Якщо в оцту закінчився термін зберігання, або він раніше помутнів або з’явився осад.
Також погана ідея готувати закочення з оцтом, який має ароматизатори, барвники або інші хімічні добавки.
Термін придатності оцту становить у середньому від двох до п’яти років, але при зберіганні цей термін можна продовжити або навпаки зменшити, якщо порушені правила зберігання. Якщо оцет помутнів або з’явився осад, то не варто використовувати його для консервації. Лише переведете продукти.
Важливі правила при зберіганні оцту:
Вибір відповідного оцту – це основа смачної та безпечної консервації на зиму. Не ризикуйте здоров’ям, заощаджуючи на якості – шукайте на упаковці позначку про 9% кислотності та перевіряйте термін придатності. А ваші заготовки радуватимуть смаком до весни!
Вас також можуть зацікавити новини:
Магнітні збурення формуються через активність Сонця. Викиди корональної маси та посилені потоки сонячного вітру здатні…
Від мінусових ночей до майже весняного тепла. Чим здивує понеділок?
Як підготувати грядки зараз, щоб навесні зібрати рекордну кількість моркви. Дві техніки підзимового посіву, які…
Кулінарний хіт у будь-яку пору року. Ось як приготувати смачну і корисну страву з інгредієнтів,…
Наступні 7 днів відкриють шлях до рішень, які ви давно відкладали. Астрологи розповіли, чого ще…
У яку воду треба класти картоплю при варінні кип'яток чи холодну? От якому випадку це…