Новини

Скільки не приготуйте, а буде мало: найсмачніша ікра з кабачків на зиму – вдалий рецепт

Вона чудово підійде і до м’яса, і до картоплі, і просто з хлібом – у будь-який момент року. Консервація проста, а результат – пальчики оближеш!

Раніше ми розповідали, як приготувати соте з баклажанів на зиму.

Інгредієнти

  • Кабачки – 1 кг (очищені)
  • Ріпчаста цибуля — 300 г
  • Морква – 300 г
  • Томатна паста – 80 г
  • Рослинна олія — 70 мл
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Чорний мелений перець – ¼ ч. л.

 

З цієї кількості інгредієнтів виходить 2 банки по 0,5 літра.

Приготування

  1. Кабачки добре вимийте. Молоді просто очистіть від шкірки і наріжте кубиком (1-1,5 см). Зрілі кабачки потрібно очистити від шкірки, видалити насіння та м’яку серцевину. Вага 1 кг – це вже після обробки. Тому потрібно брати 1,2-1,3 кг кабачків. Моркву натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте.
  2. На сковороді розігрійте олію, додайте цибулю і смажте до м’якості та легкої золотистості. Потім всипте терту моркву, смажте 2-3 хвилини. Додайте томатну пасту, перемішайте і тушкуйте ще 3 хвилини.
  3. У каструлі з товстим дном з’єднайте обсмажені овочі та нарізані кабачки. Додайте сіль, цукор, мелений перець. Тушіть під кришкою на слабкому вогні, помішуючи, допоки маса не зменшиться приблизно на 40%.
  4. Гарячу овочеву масу пробийте блендером або протріть через сито. Поверніть ікру в каструлю, доведіть до кипіння, додайте оцет, ретельно перемішайте та зніміть із плити.
  5. Розкладіть ікру по стерилізованих банках, відразу ж закатайте, переверніть вгору дном, укутайте і залиште до повного охолодження.

Корисна порада:

Цю смачну домашню кабачкову ікру можна починати їсти вже за кілька днів, але краще почекати до зими – тоді вона особливо запашна!

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Підвищення пенсії на 20%: хто отримає надбавку до виплат

Деякі українські пенсіонери вже зможуть отримувати надбавку до пенсії у розмірі 20 відсотків. Хто саме…

09/10/2025 09:48
  • Новини

Що буде, якщо залишати телефон на зарядці на ніч: пояснення експертів

Більшість користувачів ставить телефон на зарядку перед сном і знімає його лише зранку. Чи шкодить…

09/10/2025 08:12
  • Статті

У чому небезпека телевізора: правда, про яку багато хто мовчить

Телевізор став звичною частиною нашого повсякденного життя. Ми дізнаємося про новини, відпочиваємо за улюбленими фільмами,…

09/10/2025 06:30
  • Новини

Суд зобов’язав чоловіка повернути 22 тисячі гривень допомоги ВПО – у чому причина

Чоловік разом із донькою отримували державну допомогу на проживання як внутрішньо переміщені особи. Суд визнав…

09/10/2025 05:30
  • Новини

Чому жіноча стать живе довше: нове дослідження розкриває відмінності у тривалості життя

У різні епохи та культурах люди спостерігають одну закономірність: жінки живуть довше за чоловіків. І…

09/10/2025 05:01
  • Статті

Стратегія власника Domino Антона Шухніна: як розвивати свідомий бізнес

Продаж завжди залишався серцем роботи Domino. Понад двадцять років лідерства на українському ринку fashion-рітейлу та…

09/10/2025 04:34