Новини

Ці мариновані кабачки зиму точно не дочекаються: ароматні, хрусткі та неймовірно смачні

Кабачки цього року багатьох овочівників радують урожаєм, та й на ринках ціна є прийнятною, тому встигніть приготувати оригінальну закатку на зиму.

Раніше ми розповідали, як приготувати кабачки по-корейськи.

Інгредієнти

  • Кабачки – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Часник – 1 головка
  • Лавровий лист – 1 шт.

Для маринаду:

  • Вода – 1 л
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Оцет 9% – 50 мл
  • Перець горошок чорний – 1 ч. л.
  • Перець запашний – 3 шт.
  • Петрушка – 30 г

З цієї кількості інгредієнтів виходить 4 пів літрові баночки.

Приготування

    1. Візьміть каструлю, налийте воду, додайте все для маринаду, окрім оцту, розмішайте та поставте на плиту.
    2. Кабачки промийте та наріжте кільцями 1 см завтовшки. Наріжте цибулю півкільцями, солодкий перець – кубиками, часник просто розділіть на часточки. Петрушку порвіть руками на три частини.
    3. Як тільки закипить маринад у каструлі, відправляйте в неї кабачки з перцем, цибулею, часником і петрушкою, добре розмішайте і трохи притисніть ложкою, щоб овочі були вкриті водою. Накрийте кришкою каструлю і дайте закипіти. Після цього проваріть овочі буквально дві хвилини.
    4. Викладіть кабачки, перець, цибулю, часник і зелень шарами в банки, зайвий маринад злийте назад у каструлю.
    5. Поставте маринад на плиту і доведіть до кипіння, влийте оцет. Дайте закипіти і знімайте з вогню. Залийте кабачки маринадом, що буквально кипить.
    6. Герметично закатайте банки, переверніть кришкою вниз, укутайте та залиште остигати при кімнатній температурі до ранку.
    7. Цей простий і перевірений рецепт консервації кабачків допомагає приготувати смачні, хрумкі консерви, які своїм смаком нагадують огірки. Відмінний варіант для зимових заготовок!

Такі кабачки можна їсти через 4-5 днів.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Пенсіонерам дозволили «збільшити» розмір пенсії: як це зробити

Ваша майбутня пенсія може бути вищою – якщо ви скористаєтеся змінами, які щойно набули чинності.…

12/07/2025 08:30
  • Новини

Ця кава – небезпечна: яку каву не варто купувати в магазині та як обрати якісну

Приємний аромат і красива упаковка – ще не ознака хорошої кави. Дізнайтеся, як не помилитися…

12/07/2025 07:35
  • Новини

З 17 липня 2025 року ТЦК не зможуть штрафувати за неоновлення військово-облікових даних: що потрібно знати

Починаючи з 17 липня 2025 року, територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП)…

12/07/2025 06:37
  • Новини

Погода на вихідні 12-13 липня: до чого готуватися

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

11/07/2025 23:59
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 12 липня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

11/07/2025 23:29
  • Новини

Чи варто обривати вуса у гарбузових: розвінчуємо популярні міфи

Вуса гарбузових – корисний елемент, що допомагає рослині триматися на опорах. Але чи потрібно їх…

11/07/2025 22:59