«Хочу поділитись із читачами сайту «На пенсії» своїм улюбленим рецептом домашнього сиру. Він чудово підходить для бутербродів, піци. Готується просто та швидко. Головне, щоб вдома був м’який сир, молоко і трохи вершкового масла, і улюблена приправа. У моєму випадку – це хмелі-сунелі», – написала Тетяна Вебер із Одеської області.
Раніше ми розповідали, як приготувати плавлений сир.
Можна готувати в казанці, а можна в сковороді, якщо берете менше сиру.
Закип’ятіть молоко і додайте сир, ретельно перемішуючи, варіть поки сир не стане тягнутися (плавитися). Це близько 5-7 хвилин.
Вилийте сир з молоком у друшляк чи марлю, нехай рідина вся стече.
До сиру додайте соду та сіль, перемішайте.
Розтопіть масло і відправте до нього сир, варіть на повільному вогні, постійно помішуючи, щоб сир повністю поплавився, перетворився на однорідну масу. На це у вас піде до 10 хвилин часу. Наприкінці приготування додайте хмелі-сунелі і проваріть ще 1-2 хвилини.
Готовий сир вилийте у форму, дайте охолонути і відправте холодильник для повного застигання.
Вас також можуть зацікавити новини:
Українці мають право змінювати вид пенсії, але іноді після переходу виплати зменшуються. Пенсійний експерт пояснив,…
Кисломолочні продукти – це, як мінімум, додатковий кальцій та покращення травлення. Які ще переваги вони…
Хто з українців ризикує залишитись без фінансової допомоги у сезон холодів? ПФУ попередив громадян про…
Жителька Харкова звернулася до Пенсійного фонду України з заявою про переведення її з пенсії за…
Пенсійний фонд назвав категорії громадян, які мають підтвердити особу. В іншому випадку вони залишаться без…
Вересень завершиться хмарною погодою.