Про що ви дізнаєтеся:
Раніше ми розповідали, які продукти є найкориснішими для підтримки здоров’я.
На перший погляд, холод – завжди добре. Але не для всього. Експерти розповіли, чому деякі продукти краще не ставити на нижню полицю холодильника.
За словами магістерки наук, дієтологині, сертифікованої експертки з харчування та дієтології Рейчел Гаргано, холодильник – це одне з найважливіших місць для зберігання продуктів, яке часто використовують неправильно.
“Існують певні нюанси в тому, як ми розміщуємо продукти в холодильнику, і більшість людей не знають про методи, які допоможуть зберегти продукти в максимальній безпеці”, – наголошує вона.
Наприклад, верхня полиця є найтеплішою, оскільки тепло в холодильнику підіймається вгору. Тому на ній найкраще зберігати уже приготовлені чи готові до вживання продукти, які не потрібно розігрівати до високих температур. І саме на ній краще зберігати продукти, які не варто зберігати в нижній частині холодильника.
За словами дієтилогині Дженніфер Ніколь Біанкіні, верхня полиця є найбезпечнішим місцем у холодильнику, оскільки звідти нічого не може витекти. Саме тому їй потрібно надавати перевагу перед нижньою для зберігання усієї приготовленої їжі, зокрема, залишків страв.
Варені яйця не варто зберігати разом із сирими, адже через шкаралупу може статися перехресне забруднення варених яєць. Тому їх краще класти на верхню полицю. Крім того, на ній вони будуть залишатися свіжими довше.
Відварені макарони й каші кладіть на верхню, а не на нижню полицю. Там вони будуть захищені від сирих соків або бактерій, які можуть витікати з таких продуктів, як сире м’ясо.
Втім, повністю приготовані м’ясні продукти, наприклад, бекон або ковбасу, можна зберігати на верхній полиці. Знову ж таки, щоб на них не капав сік із сирого м’яса, яке краще зберігати на нижній полиці холодильника.
Як наголошують дієтологині, зелень варто зберігати у вигляді букета в невеликій склянці або банці з водою. Найкраще вона зберігатиметься, якщо її поставити на верхній полиці холодильника. Але не забувайте міняти воду кожні що дні та за потреби обрізати стебла зелені.
На верхню полицю також варто покласти випічку, яка потребує охолодження, така як пироги або лаваші.
Експерти наголошують, що ягоди краще не зберігати в найхолоднішій частині холодильника, тобто на нижній полиці. Ідеальним місцем зберігання для них будуть середня або верхня полиці.
Набори для салатів, пакети з закусками, суші та інші готові до вживання страви варто зберігати на верхній полиці разом з іншими залишками їжі.
Будь-які приправи можна зберігати на верхній полиці холодильника, особливо ті, яким не обов’язково потрібен холод. До них також можна віднести оцет і олію.
Джерело: Real Simple
Вас також можуть зацікавити новини:
У січні 2026 року в Україні діятиме воєнний стан і загальна мобілізація. Одночасно закон визначає…
Щоб зберегти овочі на зиму, господині здавна використовують різні способи: маринують із додаванням оцту, засолюють…
Період від Різдва Христового до Хрещення Господнього називається Святками. Це особливий час радості, світла і…
З 16 січня 2026 року в Україні почнуть діяти оновлені правила у сфері громадянства. Громадяни…
Навіть за правильного догляду кімнатна рослина може виглядати слабкою і перестати рости. Пояснюємо, як зрозуміти,…
Знамениту одеську страву можна приготувати без значних зусиль. Головне — знати, як.