Новини

М’ятний чай із шоколадом – напій зі свіжою м’ятою стане хітом сезону

М’ятний чай із шоколадом

Влітку напої освіжають, взимку зігрівають. А якщо треба поєднати? У цьому досягне успіху м’ятно-шоколадний чай.

Інгредієнти

  • Темний шоколад – 50 г,
  • чорний чай – 2 чайні ложки,
  • вершки – 150 мл, цукор – 2 чайні ложки,
  • м’ята – за смаком.

Приготування

  1. М’яту разом зі стеблами покласти в чайник для заварювання і всипати цукор.

  2. Додати чай, влити 100 мл охолодженого окропу і дати настоятися на 5 хвилин.

  3. Після влити ще стільки ж окропу і наполягати ще 5 хвилин.

  4. Шоколад розламати на маленькі шматочки.

  5. У сотейнику нагріти вершки, всипати шоколад і почати заважати віночком.

  6. Нагрівати до повного розчинення шоколаду.

  7. Зняти з вогню сотейник із шоколадом та вершками.

  8. Влити в сотейник проціджений через ситечко чай, збити віночком і розлити по чашках.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Прозора перевага: чому алюмінієві вікна – вибір архітекторів і власників будинків

Алюмінієві вікна дедалі частіше замінюють не лише металопластикові конструкції, а й традиційні дерев'яні рами. Завдяки…

19/06/2025 23:04
  • Статті

Краса та косметика: які маски з кабачка підійдуть зрілій шкірі

Кабачки не тільки корисні в раціоні - вони чудово доглядають шкіру. Їхня м'якоть багата на…

19/06/2025 22:29
  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 20 червня

20 червня у східних областях очікуються дощі, на решті територіях - без опадів.

19/06/2025 21:57
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 20 червня 2025 року

Попередження про магнітні бурі допомагають контролювати фактори ризику.

19/06/2025 21:35
  • Статті

Канал, побудований на кістках: темна слава Біломору

Пам’ятаєте «Біломорканал»? Ці цигарки курили мільйони — на фронті, в студентських гуртожитках, у дворі за…

19/06/2025 20:59
  • Статті

Заміна суглоба і перелом шийки стегна: як лікують літніх пацієнтів

У літньому віці навіть незначне падіння може призвести до перелому шийки стегна, а біль у…

19/06/2025 20:27