Мова про городній портулак, який дачники з весни і до осені видаляють зі своїх ділянок, адже з нього виходять чудові закуски і навіть повноцінні страви.
Раніше ми розповідали, як приготувати салат з кульбаб.
На смак портулак нагадує щось середнє між щавлем та шпинатом. Він хрумкий, соковитий, трохи гострий, солонуватий, із ароматом зеленого яблука.
Крім смаку, важливо відзначити і його корисні властивості. Портулак містить вітаміни С, А, залізо, кальцій та калій. Є в ньому і антиоксиданти, і такі корисні мікроелементи, як цинк та мідь.
Ця страва ідеально підходить для легкого обіду або закуски, а також добре поєднується з різними гарнірами.
Читайте також:
Лісова лілія, що колись вважалась окультним символом, зацвіла у самому серці Чорнобильського заповідника.
Останнім часом в інформаційному просторі активно шириться інформація про оподаткування пенсій. Багато хто почав хвилюватися,…
Чи не відгукнуться в Україні ланцюговим зв'язком відлуння руйнівного землетрусу?
Чого очікувати від Сонця? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Зайшовши до храму, ми бачимо десятки ікон Пресвятої Богородиці. Чому їх так багато, якщо Богородиця…