Мова про городній портулак, який дачники з весни і до осені видаляють зі своїх ділянок, адже з нього виходять чудові закуски і навіть повноцінні страви.
Раніше ми розповідали, як приготувати салат з кульбаб.
На смак портулак нагадує щось середнє між щавлем та шпинатом. Він хрумкий, соковитий, трохи гострий, солонуватий, із ароматом зеленого яблука.
Крім смаку, важливо відзначити і його корисні властивості. Портулак містить вітаміни С, А, залізо, кальцій та калій. Є в ньому і антиоксиданти, і такі корисні мікроелементи, як цинк та мідь.
Ця страва ідеально підходить для легкого обіду або закуски, а також добре поєднується з різними гарнірами.
Читайте також:
У понеділок, 15 вересня, буде мінлива хмарність у більшості областей України. На заході очікуються дощі.
Про що попереджають астрофізики?
Вересень вважається "золотим" місяцем для риболовлі, але навіть у цей час бувають періоди повного затишшя.…
Тиждень починається з натхнення та пристрасті, а закінчується точкою неповернення. Сонячне затемнення 21 вересня завершує…
М'ясний рулет з лаваша - проста і апетитна страва, яку можна подати як гарячою, так…
Зола – популярне та доступне натуральне добриво, багате на калій, фосфор і кальцій. Однак не…