Мова про городній портулак, який дачники з весни і до осені видаляють зі своїх ділянок, адже з нього виходять чудові закуски і навіть повноцінні страви.
Раніше ми розповідали, як приготувати салат з кульбаб.
На смак портулак нагадує щось середнє між щавлем та шпинатом. Він хрумкий, соковитий, трохи гострий, солонуватий, із ароматом зеленого яблука.
Крім смаку, важливо відзначити і його корисні властивості. Портулак містить вітаміни С, А, залізо, кальцій та калій. Є в ньому і антиоксиданти, і такі корисні мікроелементи, як цинк та мідь.
Ця страва ідеально підходить для легкого обіду або закуски, а також добре поєднується з різними гарнірами.
Читайте також:
Якщо громадянин порушив правила військового обліку, його можуть оголосити в розшук. Це призведе до відповідних…
Що змінюється у системі виплати для учасників бойових дій? Повний перелік доступних для військових видів…
Кухонні помилки, що шкодять здоров’ю. Чому не все можна готувати в каструлях з нержавіючої сталі?
Подати скановану копію трудової книжки для оцифрування до Пенсійного фонду України може як працівник особисто,…
Проблема житла для військових і ветеранів залишається однією з найгостріших в Україні. Тому наступного року…
На заході та в гірських районах можливі пориви вітру та локальні опади - будьте обережні…