Мова про городній портулак, який дачники з весни і до осені видаляють зі своїх ділянок, адже з нього виходять чудові закуски і навіть повноцінні страви.
Раніше ми розповідали, як приготувати салат з кульбаб.
На смак портулак нагадує щось середнє між щавлем та шпинатом. Він хрумкий, соковитий, трохи гострий, солонуватий, із ароматом зеленого яблука.
Крім смаку, важливо відзначити і його корисні властивості. Портулак містить вітаміни С, А, залізо, кальцій та калій. Є в ньому і антиоксиданти, і такі корисні мікроелементи, як цинк та мідь.
Ця страва ідеально підходить для легкого обіду або закуски, а також добре поєднується з різними гарнірами.
Читайте також:
Цей простий рецепт дозволяє швидко приготувати ніжні пісні кекси з насиченим смаком меду й сухофруктів.…
Пенсіонерам віком від 65 років держава гарантує мінімальний розмір пенсії, який може бути вищим за…
З початком нового бюджетного року держава посилює контроль за соціальними виплатами. У результаті частина пенсіонерів…
Частина українців має можливість зекономити на оплаті газу завдяки спеціальній знижці. Як її отримати?
Українське законодавство гарантує УБД достроковий вихід на пенсію та мінімальні виплати, що не можуть бути…
Частина українців має право тимчасово не сплачувати за окремі житлово-комунальні послуги. Як скористатися можливістю?