Мова про городній портулак, який дачники з весни і до осені видаляють зі своїх ділянок, адже з нього виходять чудові закуски і навіть повноцінні страви.
Раніше ми розповідали, як приготувати салат з кульбаб.
На смак портулак нагадує щось середнє між щавлем та шпинатом. Він хрумкий, соковитий, трохи гострий, солонуватий, із ароматом зеленого яблука.
Крім смаку, важливо відзначити і його корисні властивості. Портулак містить вітаміни С, А, залізо, кальцій та калій. Є в ньому і антиоксиданти, і такі корисні мікроелементи, як цинк та мідь.
Ця страва ідеально підходить для легкого обіду або закуски, а також добре поєднується з різними гарнірами.
Читайте також:
Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Не хочете обприскувати капусту хімією, але думаєте, що без неї залишитеся без врожаю? Використовуйте інші…
Сезон кабачків – ідеальний час для експериментів на кухні. Приготуйте хрумкі кабачки фрі, які нічим…
Популярний український банк "ПриватБанк" зробив важливе попередження для клієнтів. Коли послуги фінансової установи будуть недоступними.
Частина керівників регіональних органів Пенсійного фонду отримують пенсію, оскільки досягли пенсійного віку. Який розмір пенсій…