Новини

Цей простий пиріг смачніший за будь-який торт у 100 разів: всі інгредієнти є у вас на кухні

Цей десерт – ідеальний вибір для домашнього чаювання. Він радує своїм насиченим ягідним смаком, легкою текстурою та простотою у приготуванні. Жодних дорогих інгредієнтів. Найпростіші продукти для чудового десерту.

Раніше ми розповідали, як спекти найсмачніший тертий пиріг.

Інгредієнти для найлегшого пирога

  • 200 г пшеничного борошна,
  • 150 г цукру,
  • 3 яйця,
  • 100 мл молока,
  • 80 г вершкового масла,
  • 1 чайна ложка розпушувача тіста,
  • щіпка солі,
  • 300 г ягід (малина, чорниця, чорна смородина, вишня – на вибір).

Приготування пирога з ягодами

  1. Розігрійте духовку до 180°C – це важливий крок для рівномірного випікання.
  2. Збийте яйця з цукром до отримання пишної, світлої та повітряної маси. Цей етап займає приблизно 5-7 хвилин, бажано використовувати міксер або віночок – так ви досягнете максимальної пишності. Правильне збивання – запорука легкості майбутнього пирога.
  3. Акуратно введіть в яєчну суміш попередньо розтоплене та охолоджене вершкове масло, а також молоко. Обережно перемішайте, щоб не збити легкість. На цьому кроці важливо досягти однорідної, гладкої консистенції.
  4. Просійте борошно разом з розпушувачем та щіпкою солі, потім поступово додавайте їх у рідку суміш. Замішуйте тісто ложкою або лопаткою до однорідної, трохи густіше, ніж тісто для оладок – при необхідності додайте трохи молока, щоб домогтися бажаної консистенції. Тісто має бути гладким і щільним, щоб ягідна начинка добре трималася.
  5. Застеліть форму папером для випікання або змастіть маслом. Вилийте в неї половину тіста, рівномірно розподіліть половину ягід, залишаючи трохи для прикраси, і залийте тістом. Верх прикрасьте ягодами, що залишилися, для яскравого і апетитного вигляду.
  6. Поставте форму в духовку і випікайте 25–30 хвилин. Не відкривайте дверцята духовки перші 20 хвилин, щоб пиріг не осів. Перевірте готовність дерев’яною зубочисткою – якщо вона виходить сухою, десерт готовий. Після випікання дайте пирогу трохи охолонути у формі, акуратно перенесіть на блюдо. Перед подачею посипте цукровою пудрою або прикрасьте свіжими ягодами і листочками м’яти для яскравості.

Головне правило — зберегти легкість, щоб пиріг справді був наче хмаринка у кожному шматочку. Спробуйте приготувати його за цим рецептом – і навіть звичайнісінький день перетвориться на маленьке свято!

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

«Миттєві» виплати від Червоного Хреста: українцям зробили важливе попередження

В Україні з'явилася нова шахрайська схема. Під виглядом оформлення допомоги нібито від Червоного Хреста шахраї…

14/06/2025 18:24
  • Новини

У Чорнобильській зоні зафіксовано новий приголомшливий рекорд (фото)

У Чорнобилі продовжують фіксувати нові рекорди, які багатьом здаються чимось незвичайним. На цей раз співробітники…

14/06/2025 17:13
  • Новини

Як позбутися равликів на ділянці: ефективні методи боротьби

Ці повзучі шкідники з панциром дедалі частіше псують майбутній урожай. Врятуватися від равликів допоможуть прості…

14/06/2025 16:31
  • Новини

Ці ніжні корзинки з полуницею просто тануть у роті: рецепт найкращого літнього десерту

Хрумке тісто, соковита полуниця та трішки кориці – саме те, що потрібно для затишного чаювання…

14/06/2025 15:30
  • Новини

Карітас відкрив прийом заявок на нову грошову допомогу

Відома міжнародна організація оголосила про старт прийому заявок від українців на грошову допомогу. Що потрібно,…

14/06/2025 14:00
  • Новини

Частині українців скасували пільги та субсидії на комуналку: як перевірити, чи є ви у списку

У Пенсійному фонді України заявили, що вже готові рішення про скасування пільг та субсидій на…

14/06/2025 12:59