Новини

Ця недорога риба в рази корисніша за лосося: ви будете здивовані, дізнавшись про її властивості

Звичайно, мова про лосось, вирощений у диких умовах. Лосось, який вирощується штучно, нічого корисного у своєму складі не має.

Раніше ми розповідали, що приготувати з хребтів лосося.

Отже, що ж це за риба, яка не менш корисна лосося? Це – скумбрія, сардина та анчоуси. Вони не такі модні і популярні як лосось, але користь для організму від їх вживання просто колосальна.

Скумбрія, анчоуси та сардини відносяться до прибережних видів риб, їх виловлюють ближче до берега, тому ціна на них більш демократична. За поживністю їх можна поставити в один ряд із лососем. Це ж стосується й наявності Омега-3, який так необхідний для здоров’я серцево-судинної системи, пише Marca.

Чим корисна речовина Омега-3, що міститься в рибі

Крім підтримки роботи серцево-судинної системи, Омега-3 має й інші переваги.

Омега-3 кислоти необхідні нашому організму, тому що він не може їх сам виробляти, тому введення в раціон продуктів, багатих на цю кислоту просто необхідне.

Що стосується здоров’я серця та судин, то Омега-3 знижує поганий холестерин, підвищений артеріальний тиск, утворення тромбів; зменшує ризик розвитку інсульту, інфаркту.

Допомагає Омега-3 боротися із запальними процесами в організмі, що проявляються при багатьох захворюваннях.

Також Омега-3 необхідні для нормального функціонування мозку.

Вживання риби, багатої на Омега-3, підвищує когнітивні функції, пам’ять і концентрацію, а також може сприяти поліпшенню самопочуття в депресивних і тривожних станах.

Особливо важливим є вживання скумбрії, сардини та анчоусів у похилому віці, коли можуть проявлятися проблеми із зором. Омега-3 – гарна профілактика дегенерації жовтої плями.

Крім Омега-3 у рибі міститься якісний білок та вітамін D.

Скільки потрібно з’їсти риби, щоб забезпечити організм омега-3

За добу людина повинна споживати не менше 500 мг Омега-3. Якщо говорити простими словами, то така кількість цієї речовини міститься в 25 г скумбрії або 40 г оселедця. Звичайно, харчуватися рибою кожен день може бути проблематичним, але введення в раціон риби хоча б 2 рази на тиждень знизить ризик серцевих захворювань більш ніж на третину. Такого висновку дійшли вчені з Гарварду після дослідження.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Пенсійний фонд: хто з працюючих пенсіонерів і коли отримає автоматичний перерахунок виплат

У ПФУ пояснили, коли пенсіонерам варто звертатися за перерахунком. Головні умови.

25/10/2025 17:00
  • Новини

Кількість пенсіонерів в Україні неухильно скорочується: у яких регіонах їх найбільше

Нові цифри Пенсійного фонду. Регіони з найвищими виплатами та найбільшою кількістю одержувачів.

25/10/2025 16:00
  • Новини

Як утеплити вхідні двері за годину: простий спосіб без ремонту

Зробіть це швидко, без інструментів і додаткових витрат. Ось як холодні двері перетворюються на теплі…

25/10/2025 15:00
  • Новини

Виключають, коли хочуть? ДТЕК пояснив, чому графіки відключень постійно змінюються

Не хаос і не збій. ДТЕК розкрив причину різких змін графіків відключень.

25/10/2025 14:00
  • Новини

Інструкція для пенсіонерів: як подати заявку на нове посвідчення без візиту до Фонду

Втратили пенсійне посвідчення? Пенсійний фонд пояснив, як швидко відновити документ.

25/10/2025 13:00
  • Новини

Повне та часткове безробіття в Україні: як оформити допомогу та скільки можна отримати

Втратили роботу чи частину доходу — держава компенсує. Як подати заявку на допомогу і які…

25/10/2025 12:00