Новини

Ця недорога риба в рази корисніша за лосося: ви будете здивовані, дізнавшись про її властивості

Звичайно, мова про лосось, вирощений у диких умовах. Лосось, який вирощується штучно, нічого корисного у своєму складі не має.

Раніше ми розповідали, що приготувати з хребтів лосося.

Отже, що ж це за риба, яка не менш корисна лосося? Це – скумбрія, сардина та анчоуси. Вони не такі модні і популярні як лосось, але користь для організму від їх вживання просто колосальна.

Скумбрія, анчоуси та сардини відносяться до прибережних видів риб, їх виловлюють ближче до берега, тому ціна на них більш демократична. За поживністю їх можна поставити в один ряд із лососем. Це ж стосується й наявності Омега-3, який так необхідний для здоров’я серцево-судинної системи, пише Marca.

Чим корисна речовина Омега-3, що міститься в рибі

Крім підтримки роботи серцево-судинної системи, Омега-3 має й інші переваги.

Омега-3 кислоти необхідні нашому організму, тому що він не може їх сам виробляти, тому введення в раціон продуктів, багатих на цю кислоту просто необхідне.

Що стосується здоров’я серця та судин, то Омега-3 знижує поганий холестерин, підвищений артеріальний тиск, утворення тромбів; зменшує ризик розвитку інсульту, інфаркту.

Допомагає Омега-3 боротися із запальними процесами в організмі, що проявляються при багатьох захворюваннях.

Також Омега-3 необхідні для нормального функціонування мозку.

Вживання риби, багатої на Омега-3, підвищує когнітивні функції, пам’ять і концентрацію, а також може сприяти поліпшенню самопочуття в депресивних і тривожних станах.

Особливо важливим є вживання скумбрії, сардини та анчоусів у похилому віці, коли можуть проявлятися проблеми із зором. Омега-3 – гарна профілактика дегенерації жовтої плями.

Крім Омега-3 у рибі міститься якісний білок та вітамін D.

Скільки потрібно з’їсти риби, щоб забезпечити організм омега-3

За добу людина повинна споживати не менше 500 мг Омега-3. Якщо говорити простими словами, то така кількість цієї речовини міститься в 25 г скумбрії або 40 г оселедця. Звичайно, харчуватися рибою кожен день може бути проблематичним, але введення в раціон риби хоча б 2 рази на тиждень знизить ризик серцевих захворювань більш ніж на третину. Такого висновку дійшли вчені з Гарварду після дослідження.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Обов’язкове оцифрування трудових книжок: хто саме має це робити

А Україні закінчується період переходу на електронні трудові книжки. Та хто відповідає за їхнє оцифрування…

10/09/2025 10:17
  • Новини

Продукти харчування, одяг і догляд: мешканці 11 міст можуть отримати гуманітарну допомогу

Україна зараз переживає не найкращі часи. Чимало гуманітарних українських та закордонних благодійних проєктів призупинили свою…

10/09/2025 09:28
  • Новини

Українцям збільшать пенсії: хто, коли та скільки отримає (відео)

Кабмін ухвалив постанову №774, яка визначає підвищення мінімальної та максимальної пенсії на 2026–2028 роки. Дізнайтесь,…

10/09/2025 08:55
  • Новини

На поверхні меду з’явилася піна: чи варто хвилюватися

Часом на поверхні меду з’являється біла піна — і виглядає це досить дивно. Що ж…

10/09/2025 08:03
  • Новини

Державне агенство звинуватило відому відеоблогерку: за що їй доведеться сплатити 5 мільйонів гривень

Українська блогерка Русалочка XLотримала штраф у розмірі 4,8 млн грн від Державного агентства з контролю…

10/09/2025 06:30
  • Новини

Мобільні тарифи для пенсіонерів: що пропонують українські оператори

Мобільний зв’язок є невід’ємною частиною сучасного життя, тому витрати на нього доводиться планувати завчасно. Пенсіонери,…

10/09/2025 05:33