Новини

Ця недорога риба в рази корисніша за лосося: ви будете здивовані, дізнавшись про її властивості

Звичайно, мова про лосось, вирощений у диких умовах. Лосось, який вирощується штучно, нічого корисного у своєму складі не має.

Раніше ми розповідали, що приготувати з хребтів лосося.

Отже, що ж це за риба, яка не менш корисна лосося? Це – скумбрія, сардина та анчоуси. Вони не такі модні і популярні як лосось, але користь для організму від їх вживання просто колосальна.

Скумбрія, анчоуси та сардини відносяться до прибережних видів риб, їх виловлюють ближче до берега, тому ціна на них більш демократична. За поживністю їх можна поставити в один ряд із лососем. Це ж стосується й наявності Омега-3, який так необхідний для здоров’я серцево-судинної системи, пише Marca.

Чим корисна речовина Омега-3, що міститься в рибі

Крім підтримки роботи серцево-судинної системи, Омега-3 має й інші переваги.

Омега-3 кислоти необхідні нашому організму, тому що він не може їх сам виробляти, тому введення в раціон продуктів, багатих на цю кислоту просто необхідне.

Що стосується здоров’я серця та судин, то Омега-3 знижує поганий холестерин, підвищений артеріальний тиск, утворення тромбів; зменшує ризик розвитку інсульту, інфаркту.

Допомагає Омега-3 боротися із запальними процесами в організмі, що проявляються при багатьох захворюваннях.

Також Омега-3 необхідні для нормального функціонування мозку.

Вживання риби, багатої на Омега-3, підвищує когнітивні функції, пам’ять і концентрацію, а також може сприяти поліпшенню самопочуття в депресивних і тривожних станах.

Особливо важливим є вживання скумбрії, сардини та анчоусів у похилому віці, коли можуть проявлятися проблеми із зором. Омега-3 – гарна профілактика дегенерації жовтої плями.

Крім Омега-3 у рибі міститься якісний білок та вітамін D.

Скільки потрібно з’їсти риби, щоб забезпечити організм омега-3

За добу людина повинна споживати не менше 500 мг Омега-3. Якщо говорити простими словами, то така кількість цієї речовини міститься в 25 г скумбрії або 40 г оселедця. Звичайно, харчуватися рибою кожен день може бути проблематичним, але введення в раціон риби хоча б 2 рази на тиждень знизить ризик серцевих захворювань більш ніж на третину. Такого висновку дійшли вчені з Гарварду після дослідження.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Магнітні бурі на неділю, 8 червня: до чого готуватися

Чи буде магнітна буря 8 червня, які прогнози роблять науковці та до чого готуватись метеочутливим…

07/06/2025 21:54
  • Статті

Чому День Святої Трійці вважається днем ​​народження Церкви Христової

Свято Святої Трійці, або П'ятидесятниці, - один із найважливіших днів у церковному календарі. Воно знаменує…

07/06/2025 21:14
  • Новини

Грошова допомога для ВПО: на що можуть претендувати переселенці

Держава продовжує надавати внутрішньо переміщених особам різноманітну допомогу. На що саме мають право ВПО у…

07/06/2025 20:35
  • Новини

Податок за вирощену сільгоспродукцію: хто та скільки має заплатити у 2025 році (відео)

Частина українців у 2025 році мають заплатити податки за продаж власноруч вирощених овочів та фруктів,…

07/06/2025 19:20
  • Новини

Якщо на вершковому маслі з’явився такий наліт, ви купили підробку

Вершкове масло - це продукт, який найчастіше підробляють. При виготовленні масла недобросовісні виробники додають рослинні…

07/06/2025 17:32
  • Новини

Власникам лічильників доведеться платити більше: як уникнути додаткових сум у платіжках

Комунальники нагадали про додаткові нарахування для споживачів, у чиїх оселях встановлені лічильники. Кому вони загрожують…

07/06/2025 16:38