Новини

В який момент солити плов, щоб він вийшов смачним

Коли додавати сіль?

Сіль слід додавати на етапі приготування зірвака – основи плову, що складається з м’яса, цибулі та моркви.

  • Після обсмажування м’яса з овочами та додавання спецій зірвак заливають водою так, щоб вона покривала інгредієнти.
  • Потім додають сіль, ретельно перемішують і доводять до кипіння.
  • Після цього в каструлю або казан засипають промитий рис, розрівнюють і продовжують готувати без перемішування.

Такий спосіб дозволяє рису рівномірно ввібрати сіль та аромати спецій.

Скільки солі додавати?

Оптимальна пропорція солі для плову – 1 чайна ложка на 200 г рису.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на п’ятницю, 23 травня

23 травня сухо та сонячно, крім одного регіону: дощитиме лише у західних областях.

22/05/2025 22:21
  • Статті

Смарт-годинник: більше, ніж просто гаджет

Розумні годинники не тільки показують час, а й виконують безліч інших функцій, які роблять наше…

22/05/2025 21:53
  • Новини

Магнітні бурі на п’ятницю, 23 травня

Що чекає на метеозалежних людей? Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?

22/05/2025 21:29
  • Новини

В Україні різко подорожчали яйця: скільки коштує десяток яєць – ціни у супермаркетах

За рік яйця подорожчали майже на 75%, але у квітні-травні почали дешевшати. Експерти пояснюють, коли…

22/05/2025 20:35
  • Новини

Важливо знати: коли українці можуть призупинити оплату комуналки

Тисячі українців виявилися далеко від своїх будинків через війну. Що робити з комунальними платежами, якщо…

22/05/2025 19:34
  • Новини

Найвесняніша страва: салат з кульбаби

Ми чули про те, як наші бабусі їли лободу і жували цикорій, як корисний кульбаба.…

22/05/2025 18:57