Новини

В який момент солити плов, щоб він вийшов смачним

Коли додавати сіль?

Сіль слід додавати на етапі приготування зірвака – основи плову, що складається з м’яса, цибулі та моркви.

  • Після обсмажування м’яса з овочами та додавання спецій зірвак заливають водою так, щоб вона покривала інгредієнти.
  • Потім додають сіль, ретельно перемішують і доводять до кипіння.
  • Після цього в каструлю або казан засипають промитий рис, розрівнюють і продовжують готувати без перемішування.

Такий спосіб дозволяє рису рівномірно ввібрати сіль та аромати спецій.

Скільки солі додавати?

Оптимальна пропорція солі для плову – 1 чайна ложка на 200 г рису.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Сало по-одеськи, що смакує як буженина і просто тане в роті: готуємо за п’ять хвилин

Одеські господині знають секрет, як зробити сало таким ніжним, що воно ріжеться, немов масло.

23/08/2025 16:33
  • Статті

Скутер без компромісів: все для комфортної поїздки та не тільки

Ви власник скутера і часто замислюєтеся, що потрібно для комфортної та безпечної їзди? Насамперед —…

23/08/2025 14:49
  • Новини

В Україні хочуть підвищити базову пенсію і допомогу на дітей: що відомо

В Україні планують переглянути систему соціальних виплат – від пенсій до підтримки сімей з дітьми.…

23/08/2025 14:25
  • Новини

Нова грошова допомога від Червоного Хреста: хто може отримати виплати

Частина українців можуть отримати нову грошову допомогу від відомої міжнародної гуманітарної організації. Кому саме надають…

23/08/2025 12:03
  • Статті

Пенсіонери можуть отримувати більше: як кілька довідок здатні підвищити пенсію

У пенсійному розрахунку "зникають" десятки місяців зарплати. Але насправді це не помилка, а спеціальна оптимізація.…

23/08/2025 10:55
  • Новини

Натуральна чи з домішками: прості способи перевірки якості сметани в домашніх умовах

У магазині полиці завалені різними видами сметани, але далеко не кожна з них є натуральною.…

23/08/2025 09:20