Новини

В який момент солити плов, щоб він вийшов смачним

Коли додавати сіль?

Сіль слід додавати на етапі приготування зірвака – основи плову, що складається з м’яса, цибулі та моркви.

  • Після обсмажування м’яса з овочами та додавання спецій зірвак заливають водою так, щоб вона покривала інгредієнти.
  • Потім додають сіль, ретельно перемішують і доводять до кипіння.
  • Після цього в каструлю або казан засипають промитий рис, розрівнюють і продовжують готувати без перемішування.

Такий спосіб дозволяє рису рівномірно ввібрати сіль та аромати спецій.

Скільки солі додавати?

Оптимальна пропорція солі для плову – 1 чайна ложка на 200 г рису.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

На Україну на вихідних насувається потужний циклон: в яких областях чекати снігу

Цими вихідними низка регіонів України опиниться під впливом циклону та атмосферних фронтів: очікується мокрий сніг…

21/11/2025 23:40
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 22 листопада

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

21/11/2025 23:10
  • Новини

Як оживити виснажену після картоплі грядку: прості й ефективні методи

Досвідчені городники відкрили осінню “секретну зброю” для родючої грядки після картоплі. Обо'язково зробіть це —…

21/11/2025 22:41
  • Новини

Пиріг «Святковий» із сухофруктами: неймовірно смачний рецепт

Цей святковий сирник — ідеальне поєднання повітряної сирної маси, ніжного тіста та ароматних сухофруктів. Обов'язковий…

21/11/2025 21:30
  • Статті

Як доглядати за теплицею з полікарбонату взимку?

Полікарбонат — міцний матеріал, але навіть він потребує захисту від снігових навантажень, перепадів температур та…

21/11/2025 21:18
  • Новини

Нові правила отримання посвідчення УБД: що змінилося й для кого

В Україні змінили правила відновлення посвідчення УБД. Що потрібно знати?

21/11/2025 20:31