Новини

В який момент солити плов, щоб він вийшов смачним

Коли додавати сіль?

Сіль слід додавати на етапі приготування зірвака – основи плову, що складається з м’яса, цибулі та моркви.

  • Після обсмажування м’яса з овочами та додавання спецій зірвак заливають водою так, щоб вона покривала інгредієнти.
  • Потім додають сіль, ретельно перемішують і доводять до кипіння.
  • Після цього в каструлю або казан засипають промитий рис, розрівнюють і продовжують готувати без перемішування.

Такий спосіб дозволяє рису рівномірно ввібрати сіль та аромати спецій.

Скільки солі додавати?

Оптимальна пропорція солі для плову – 1 чайна ложка на 200 г рису.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

В Україні з’явиться муніципальне орендне житло: хто зможе його отримати (відео)

Ветерани, переселенці, медики та освітяни зможуть орендувати квартири за зниженими цінами. Розповідаємо, як працюватиме програма…

08/07/2025 09:26
  • Новини

Чи потрібно мити яйця й зберігати їх у холодильнику: поради експертів

У різних країнах до зберігання яєць підходять по-різному. Розповідаємо, що рекомендують фахівці з харчової безпеки.

08/07/2025 07:52
  • Новини

Нова грошова допомога від держави: хто зможе отримати 5 тисяч гривень

Уряд запускає нову програму підтримки. Розповідаємо, хто з українців отримає по 5000 гривень і що…

08/07/2025 05:31
  • Новини

Погода в Україні на вівторок, 8 липня 2025 року

8 липня у північних областях та на Вінниччині очікуються дощі, на решті територіях - без…

07/07/2025 22:50
  • Новини

Магнітні бурі на вівторок, 8 липня 2025 року: чи слід очікувати геомагнітні хвилювання цього дня

Слід пам'ятати, що Сонце непостійне, тому прогноз його активності може змінитися.

07/07/2025 22:31
  • Новини

Холодний огірковий суп, який допоможе відчути свіжість та прохолоду

У спеку не хочеться довго стояти біля плити. Ми пропонуємо вам швидкі та оригінальні літні…

07/07/2025 21:59