П’ятниця, 23 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяНайвесняніша страва: салат з кульбаби

Найвесняніша страва: салат з кульбаби

Этот материал также доступен на русском языке
Ми чули про те, як наші бабусі їли лободу і жували цикорій, як корисний кульбаба. І користі від них насправді дуже багато, навіть у наш неголодний час.

Салат з кульбаби

Інгредієнти

  • Листя кульбаби – 1 пучок,
  • огірок – 1 штука,
  • часник – 1 зубчик,
  • соняшникове смажене насіння – 1 жменька,
  • олія – 1 столова ложка,
  • винний оцет – 1 столова ложка,
  • гірчиця – 1 чайна ложка,
  • мед – 1 чайна ложка,
  • сіль – за смаком.

Приготування

  1. Листя кульбаби ретельно промити, потім залити холодною, злегка підсоленою водою на 30 хвилин, щоб зникла гіркота.
  2. Обсушити і дрібно порізати.
  3. Огірки нарізати скибочками і додати до кульбаби.
  4. Подрібнити часник, додати до нього олію, гірчицю і мед, посолити за смаком і заправити цією сумішшю салат.
  5. Зверху посипати смаженим насінням.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні