Новини

Цей повітряний десерт просто тане в роті: готуємо найніжнішу полуничну панакоту

Полунична панакота – це класичний італійський десерт, який підкорює своєю легкою, повітряною текстурою та ніжним, легким смаком. Приготуйте його самостійно – повірте, це зробити дуже просто!

Раніше ми розповідали, як приготувати торт «Прага» в домашніх умовах.

Інгредієнти

  • Вершки (30% жирності) — 400 г
  • Желатин — 1 повна ст. л.

  • Цукор — 2–3 ст. л. або за смаком

  • Полуниця для соусу — 250–300 г

  • Цукор для соусу — за смаком

  • Ваніль — дрібка або пачечка ванільного цукру

Приготування

  1. Желатин заливаємо вершками.
  2. В одній каструльці підігріваємо вершки з 1,5 столової ложки цукром і ваніллю, в другій – набухлий желатин (не до кипіння, тільки до розчинення).
  3. Обидві суміші зʼєднуємо, добре перемішуємо вінчиком, розливаємо по креманках.
  4. Полуницю перебиваємо блендером, додаємо 1,5 столової ложки цукру і добре перемішуємо. Можна довести до кипіння.
  5. Коли полуничний соус охолоне, поливаємо ним застиглі вершки. Прикрашаємо шматочками полуниці.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Перевірено городниками: які сорти буряка найкраще підходять для України?

Буряк — незамінний інгредієнт традиційної української кухні та важлива культура для кожного городу. Щоб отримати…

14/12/2025 19:30
  • Новини

Час підбивати підсумки: що обіцяють знаки зодіаку українцям – гороскоп на 15-21 грудня

Середина грудня принесе важливі зміни. Астрологічні події цього тижня зададуть напрямок не лише на кінець…

14/12/2025 18:00
  • Новини

Покарання по боргах за комуналку: що справді можуть відібрати через суд, а що ні

Борги за комунальні послуги лякають багатьох українців, особливо під час війни. Тому важливо знати, що…

14/12/2025 17:00
  • Новини

Пенсія більша за зарплату: як прокурор у 41 рік отримав виплати 219 тисяч гривень

В Україні зафіксували черговий випадок надвисокої спецпенсії, яка у рази перевищує середні зарплати та виплати…

14/12/2025 16:00
  • Новини

Комуналка повільно, але впевнено дорожчає: за що українці вже платять більше

Загальне зростання цін в Україні сповільнилося, однак комунальні платіжки все ж ростуть. Найвідчутніше українці це…

14/12/2025 15:00
  • Новини

Чому сало перетворилося на делікатес: що відбувається з традиційним продуктом українців

Сало, яке завжди вважалося символом української кухні, для багатьох стало недоступним. Напередодні свят споживачі стикнулися…

14/12/2025 14:00