Загалом куряче м’ясо належить до корисних продуктів, його часто включають у раціон здорового харчування.
Раніше ми розповідали про небезпечні яйця: у Держпродспоживслужбі попередили українців – такий продукт краще не купувати.
Яка частина курки небезпечна
Людям, які намагаються схуднути або стежать, щоб їхня вага залишалася в нормі, слід уникати дуже калорійної частини курки – шкіри. Попри те, що смажена або печена шкіра курки виглядає дуже смачно, вона містить найбільшу частину калорій і складається переважно з жиру.
Існує орган курки, який здатен накопичувати численну кількість бактерій і навіть паразитів, пише УНІАН. Йдеться про легені. Причому термічна обробка не завжди рятує ситуацію. Тому категорично не можна їх вживати. Також багато токсинів можуть містити курячі голови і навіть хвости. Уникайте такої їжі.
Дуже ризиковано споживати м’ясо курки, яке не повністю приготувалося. Тому експерти радять завжди орієнтуватися на найтовстішу частину тушки.
Таке куряче м’ясо принесе найбільше користі
Куряча грудка або куряче філе — лідер за кількістю білка: 26%. При цьому воно містить всього 113 ккал і мінімум жирів.
Гомілки містять більше речовин, які впливають на смак готової страви. Тому їх рекомендують дієтологи і нутриціологи, але за однієї умови: потрібно знімати шкідливу шкіру.
Коли людина вживає куряче м’ясо без жиру та шкіри, вона забезпечує свій організм великої кількістю мінералів (цинк, селен, магній, фосфор), а також отримує вітаміни (B3 та B6).
Читайте також: