Субота, 10 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяПропонуємо приготувати хачапурі з сиром та зеленню на сковороді: простий рецепт без...

Пропонуємо приготувати хачапурі з сиром та зеленню на сковороді: простий рецепт без духовки

Этот материал также доступен на русском языке
Для цих хачапурі не потрібна духовка — уся магія відбувається на сковорідці. Виходять ніжні, соковиті й дуже домашні.

Раніше ми давали рецепт лінивих хачапурі: найпростіший рецепт за 15 хвилин

Ці хачапурі виходять м’якими, ароматними та дуже ситними. Їх не потрібно випікати — достатньо звичайної сковорідки. Начинка — соковитий сир із зеленню, а тісто — на кефірі. Готуються просто, а зникають зі столу ще швидше!

Інгредієнти

Для тіста:

  • Кефір — 1 склянка
  • Борошно — 3 склянки
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Сода — 1 ч. л.
  • Рослинна олія — 1 ст. л.

Для начинки:

  • Сир (твердий або домашній) — 400 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Зелень (кріп, петрушка) — півпучка
  • Часник — 3 зубчики
  • Сіль, перець — за смаком.

Приготування

  1. Приготуйте тісто. У кефір додайте сіль, цукор і соду — перемішайте. Вбийте яйце, влийте олію, а потім поступово додайте просіяне борошно. Замісіть м’яке, еластичне тісто. Залиште «відпочити» на 15–20 хвилин.
  2. Зробіть начинку. Сир розімніть виделкою або натріть на тертці. Додайте яйце, подрібнену зелень, видавлений часник та улюблені спеції. Добре перемішайте.
  3. Формуємо хачапурі. Розділіть тісто на 6–8 частин. Кожну розкачайте у коржик, викладіть начинку, зберіть краї в мішечок і знову трохи розкачайте — хачапурі мають бути не надто тонкими.
  4. Обсмажування. Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Обсмажте хачапурі на середньому вогні під кришкою з обох боків до золотистої скоринки.

Готові хачапурі можна змастити вершковим маслом — вони будуть ще ніжнішими. Смачно зі сметаною, айраном або чаєм!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні