Узбецький молочний суп
Молочний суп – цінне джерело білка, вітамінів та незамінних амінокислот. Регулярне вживання молочного супу сприятливо впливає на роботу центральної нервової системи та шлунково-кишкового тракту.
Інгредієнти
- Круглий рис – 2/3 склянки,
- вода – 1 л,
- молоко – 1 л,
- вершкове масло – 1-2 столові ложки,
- зелень та сіль – за смаком.
Приготування
- Промитий рис відкинути на сито.
- Закип’ятити 1 л води, додати приблизно 1 чайну ложку солі.
- Всипати в киплячу воду рис і варити 10-20 хвилин (залежно від якості рису).
- Злити з рису воду залишивши невелику частину.
- Поки вариться рис, в окремій каструлі довести до кипіння молоко.
- Додати|добавляти| гаряче молоко в готовий рис, розмішати і знову довести до кипіння.
- Варити на мінімальному вогні 10-15 хвилин|мінути|.
Розлити суп у тарілки і в кожну покласти по шматочку олії, зверху посипати зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини: