Четвер, 8 Травня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяУзбецький молочний суп - для дорослих і дітей

Узбецький молочний суп – для дорослих і дітей

Этот материал также доступен на русском языке
Молочні супи ми найчастіше готуємо для дітей. Але такі страви дуже корисні для дорослих.

Узбецький молочний суп

Молочний суп – цінне джерело білка, вітамінів та незамінних амінокислот. Регулярне вживання молочного супу сприятливо впливає на роботу центральної нервової системи та шлунково-кишкового тракту.

Інгредієнти

  • Круглий рис – 2/3 склянки,
  • вода – 1 л,
  • молоко – 1 л,
  • вершкове масло – 1-2 столові ложки,
  • зелень та сіль – за смаком.

Приготування

  1. Промитий рис відкинути на сито.
  2. Закип’ятити 1 л води, додати приблизно 1 чайну ложку солі.
  3. Всипати в киплячу воду рис і варити 10-20 хвилин (залежно від якості рису).
  4. Злити з рису воду залишивши невелику частину.
  5. Поки вариться рис, в окремій каструлі довести до кипіння молоко.
  6. Додати|добавляти| гаряче молоко в готовий рис, розмішати і знову довести до кипіння.
  7. Варити на мінімальному вогні 10-15 хвилин|мінути|.

Розлити суп у тарілки і в кожну покласти по шматочку олії, зверху посипати зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні