Серед безлічі одеських смаколиків форшмак займає особливе місце. Це не просто закуска з оселедця – це частина історії міста, передана через покоління, один із символів одеської кухні. Приготуйте улюблену страву за класичним рецептом, перевіреним часом.
Раніше ми писали, що запіканка в лаваші – це швидко, смачно, недорого.
Інгредієнти
- Оселедець – 250 г
- Яйця варені – 2 шт.
- Цибуля – половина
- Вершкове масло – 1 чайна ложка
- Яблуко – половина
- Свіжа зелень
Приготування
-
Оселедець очищаємо від кісток, цибулину та яблуко — також чистимо.
-
Яйця відварюємо до готовності, потім очищаємо від шкаралупи.
-
Цибулю попередньо маринуємо: нарізаємо шматочками, складаємо у миску. Беремо в однакових пропорціях гарячу воду, сіль, цукор та оцет. Змішуємо, заливаємо цибулю й залишаємо на 10–15 хвилин.
-
Далі цибулю, оселедець, половинку очищеного яблука та яйця кладемо в чашу блендера й перебиваємо до однорідного стану.
-
У готовий форшмак додаємо чайну ложку розтопленого вершкового масла і ще раз усе перемішуємо.
-
Подаємо на хрусткому багеті, посипавши зверху свіжою зеленню.
Вас також можуть зацікавити новини: