Раніше ми пропонували рецепт салату з омлетом і бужениною.
Ця яскрава, ароматна страва родом із сонячного американського штату Луїзіана вже давно стала кулінарною класикою. А все завдяки простим інгредієнтам, демократичному підходу до приготування і насиченому смаку, який припаде до душі кожному.
Джамбалайя — це креольська страва, основою якої є рис і томати. До них додаються овочі, м’ясо або ковбаски, спеції та зелень. Її часто порівнюють з нашим борщем: у кожної господині — свій секрет і варіант рецепту.
Інгредієнти домашньої джамбалайї
- Сосиски копчені – 400 г
- Рис – 350 г
- Цибуля – 1 шт.
- Болгарський перець – 200 г
- Помідори – 300 г
- Часник – 2 зубчики
- Томатна паста – 1 ст. ложка
- Олія – 60 мл
- Свіжа петрушка, сіль і перець – за смаком.
Приготування
- Овочі обсмажуються, до них додаються сосиски, томати, паста та спеції.
- Все заливається водою, і тушкується разом із рисом до готовності.
- На фінальному етапі — щедро присипається свіжою петрушкою.
Джамбалайя — ідеальний варіант для сімейного обіду або смачної вечері. А ще її можна приготувати заздалегідь і просто розігріти перед подачею.
Не бійтеся експериментувати з інгредієнтами — джамбалайя це тільки вітає!
Смачного — і відкривайте для себе світову кухню вдома!
Читайте також: