Полуниця – одна з найулюбленіших літніх ягід багатьох. Втім, іноді її смак може бути занадто кислим і це пов’язано з неправильним вирощуванням. Тож аби виростити солодку полуницю, обов’язково слідуйте цим простим правилам.
Раніше ми розповідали, яке добриво в жодному разі не можна використовувати для малини.
Деякі сорти полуниці кисліші, ніж інші. Тому перед вибором полуниці на посадку треба ретельно ознайомитися з особливостями сортів і обрати найсолодші.
Треба пам’ятати, що полуниця добре плодоносить лише протягом перших трьох – чотирьох років, в окремих випадках – до шести. Після – цього рослини потребують оновлення, оскільки коренева система вже не працюватиме, як раніше.
Надмірний полив призводить до зниження цукру в ягодах і їхньої надмірної кислоти. Тож пам’ятайте, що ґрунт має бути злегка вологим, але не мокрим.
Навесні потрібно внести під полуницю азотні добрива, а у фазі бутонізації та росту ягід вносять – калій або комплексні склади з мікроелементами. Після збору врожаю обов’язково внесіть калійно-фосфорні добрива.
Сонячні промені мають потрапляти на посадки щонайменше вісім годин на день, тому садіть полуницю на сонячній стороні. Також поставте над грядкою дуги і натягніть плівку, обов’язково залишаючи торці відкритими. А ще – прокопайте траншейки для стоку дощової води, щоб волога не застоювалася. І не забувайте ризпушувати ґрунт, щоб земля швидше сохла.
Полуниця віддає перевагу злегка кислому ґрунту — з pH 5,5-6,8, в іншому разі ягоди можуть кислити. Тому в бідний ґрунт додайте компост, а важкий ґрунт розбавте піском. У кислий внесіть деревний попіл або крейду.
Вас також можуть зацікавити новини:
У понеділок, 15 вересня, буде мінлива хмарність у більшості областей України. На заході очікуються дощі.
Про що попереджають астрофізики?
Вересень вважається "золотим" місяцем для риболовлі, але навіть у цей час бувають періоди повного затишшя.…
Тиждень починається з натхнення та пристрасті, а закінчується точкою неповернення. Сонячне затемнення 21 вересня завершує…
М'ясний рулет з лаваша - проста і апетитна страва, яку можна подати як гарячою, так…
Зола – популярне та доступне натуральне добриво, багате на калій, фосфор і кальцій. Однак не…