Неділя, 20 Квітня, 2025
ГоловнаДомашня енциклопедіяЦе не оладки, а справжні пампушки: високі, пухкі та смачні – ідеальний...

Це не оладки, а справжні пампушки: високі, пухкі та смачні – ідеальний рецепт

Этот материал также доступен на русском языке
Оладки – це улюблені ласощі багатьох українців, але не у всіх господарок виходить приготувати пишні і високі оладки. Але з цим рецептом впорається навіть господиня-початківець.

Авторка українського кулінарного YouTube-каналу “Закарпатська Господиня” розповіла, як приготувати найсмачніші та найповітряніші оладки, які схожі на пампушки.

Раніше ми розповідали, як приготувати налисники без борошна.

Приготувати такі оладки не складе особливих труднощів.

Інгредієнти:

  • Борошно – 450 г;
  • Кефір – 500 мл;
  • Яйце – 1 шт.;
  • Цукор – 2 ст. л.;
  • Сіль – щіпка;
  • Сода – 1 ч. л.

 

Приготування:

    1. Візьміть глибоку миску, вбийте яйце, додайте цукор і сіль, збийте віночком до невеликої піни.
    2. Додайте кефір кімнатної температури, розмішайте.
    3. Введіть борошно, ретельно з’єднайте всі інгредієнти, щоб не було грудочок. Тісто має вийти як густа сметана.
    4. Додайте соду і розмішайте, після цього тісто не потрібно більше перемішувати, дайте йому трохи постояти, хвилин 10-15, щоб сода активізувалася і обсмажуйте оладки на розігрітій з рослинною олією сковороді з двох сторін до золотистої скоринки. До речі, соду багато господинь додають на самому початку у кефір, але в цьому рецепті соду потрібно додати в самому кінці.

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні