Новини

Пиріжки з горохом – смак шкільного дитинства: як правильно приготувати, щоб не розчаруватись

Пиріжки з горохом

Горохове пюре саме по собі дуже смачне, але воно також добре поєднується з тістом. З такою начинкою можна готувати і печені, і смажені пиріжки. Ми робимо смажені – м’які, пухирчасті, рум’яні.

Інгредієнти:

Начинка: 1 склянка сухого колотого гороху, 1,5 склянки води, велика цибулина, сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Горох добре промийте, замочіть на ніч.

  • Вранці варіть, за необхідності підливаючи холодну воду – так він швидше розвариться. Але не варіть до суцільної однорідності.

  • Коли горох станемо м’яким, злийте зайву рідину (не виливайте – може стати в нагоді).

  • Розімніть горох товкачем, додайте обсмажену цибулю, сіль та перець. Начинка має вийти м’якою, але не рідкою. За потреби додайте трохи горохової води.

Інгредієнти:

Тісто: 200 мл води, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка солі, 15 г пресованих дріжджів, 1 столова ложка рослинної олії, 350-400 г борошна.

Приготування:

  1. У теплій воді розчиніть дріжджі та цукор. Борошно додайте частинами. Спочатку – половину, потім всипте сіль, далі – решту борошна. Коли тісто стане густим і ви почнете вимішувати руками – влийте олію. Замісіть м’яке, трохи липке тісто (близько 10 хвилин), змастивши руки та поверхню олією. Тісто округліть, змастіть і залиште під плівкою для підйому. Воно має підійти двічі, щоразу приблизно по 40 хвилин.

  2. Розділіть тісто на 14 кульок, змастіть олією, накрийте і дайте постояти. Розкотіть кожен, викладіть по ложці начинки, сформуйте пиріжки. Залиште на 10 хвилин під плівкою. Перед смаженням трохи приплюсніть.

  3. Смажте на середньому вогні у великій кількості олії без кришки до рум’яності з двох боків. Слідкуйте, щоб пиріжки добре пропікалися і не підгоряли.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Новини

Погода на вихідні 6-7 вересня

Спека чи зливи? Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

05/09/2025 23:33
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 6 вересня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

05/09/2025 23:02
  • Дача

Навесні, влітку чи під зиму: коли правильно сіяти насіння багаторічників

Експерти радять сіяти насіння одразу після збору, поки оболонка ще м’яка, та підтримувати постійну вологість…

05/09/2025 22:32
  • Новини

Торт «Лінивий»:готуємо без випікання за 15 хвилин

Хочете порадувати близьких смачним тортом, але немає часу стояти в духовці? Скористайтеся цим простим рецептом.

05/09/2025 21:57
  • Новини

Внутрішнім переселенцям скасують виплати: кого це стосується

Частина внутрішнього переміщених осіб втратить державну допомогу на проживання. У Мінсоцполітики назвали причини.

05/09/2025 21:03
  • Новини

Частині споживачів дозволили не платити за газ: хто у списках

Деяким споживачам газу більше не нараховуватимуть платежі за його доставку. Кого це стосується та з…

05/09/2025 19:56