Новини

Пиріжки з горохом – смак шкільного дитинства: як правильно приготувати, щоб не розчаруватись

Пиріжки з горохом

Горохове пюре саме по собі дуже смачне, але воно також добре поєднується з тістом. З такою начинкою можна готувати і печені, і смажені пиріжки. Ми робимо смажені – м’які, пухирчасті, рум’яні.

Інгредієнти:

Начинка: 1 склянка сухого колотого гороху, 1,5 склянки води, велика цибулина, сіль, перець за смаком.

Приготування:

  • Горох добре промийте, замочіть на ніч.

  • Вранці варіть, за необхідності підливаючи холодну воду – так він швидше розвариться. Але не варіть до суцільної однорідності.

  • Коли горох станемо м’яким, злийте зайву рідину (не виливайте – може стати в нагоді).

  • Розімніть горох товкачем, додайте обсмажену цибулю, сіль та перець. Начинка має вийти м’якою, але не рідкою. За потреби додайте трохи горохової води.

Інгредієнти:

Тісто: 200 мл води, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка солі, 15 г пресованих дріжджів, 1 столова ложка рослинної олії, 350-400 г борошна.

Приготування:

  1. У теплій воді розчиніть дріжджі та цукор. Борошно додайте частинами. Спочатку – половину, потім всипте сіль, далі – решту борошна. Коли тісто стане густим і ви почнете вимішувати руками – влийте олію. Замісіть м’яке, трохи липке тісто (близько 10 хвилин), змастивши руки та поверхню олією. Тісто округліть, змастіть і залиште під плівкою для підйому. Воно має підійти двічі, щоразу приблизно по 40 хвилин.

  2. Розділіть тісто на 14 кульок, змастіть олією, накрийте і дайте постояти. Розкотіть кожен, викладіть по ложці начинки, сформуйте пиріжки. Залиште на 10 хвилин під плівкою. Перед смаженням трохи приплюсніть.

  3. Смажте на середньому вогні у великій кількості олії без кришки до рум’яності з двох боків. Слідкуйте, щоб пиріжки добре пропікалися і не підгоряли.

Читайте також:

Новое на сайте

  • Статті

Руки з віком стали менш рухливими: як повернути їм гнучкість та легкість

З віком руки стають менш рухливими через болі в суглобах, перенесені травми або просто від…

16/04/2025 20:49
  • Статті

Що готують на Великдень у різних країнах світу

Великдень – одне з головних християнських свят. Йому передує Великий піст з обмеженнями на знак…

16/04/2025 19:59
  • Статті

Кому треба подати заяву для отримання субсидії?

Деяким категоріям українців потрібно подати заяву на отримання субсидії. Хто ризикує залишитись без допомоги?

16/04/2025 18:59
  • Статті

Навіщо потрібний магазинний чек і чому треба вимагати його видачі

Чек — це не звичайний папірець, а ваш доказ покупки. Він гарантує, що ви придбали…

16/04/2025 17:59
  • Статті

Коли та як перевіряють лічильники води: що має знати споживач

На електронну пошту редакції надійшов лист з питанням: як часто потрібно перевіряти лічильники води і…

16/04/2025 16:36
  • Статті

Перерахунок пенсій не лише у квітні: кому треба написати заяву у Пенсійний фонд

Пенсії в Україні отримують більше 10 млн українців, проте є й ті, що продовжують працювати.…

16/04/2025 16:06