ГоловнаДомашня енциклопедіяЦей рецепт перевірено в редакції: найсмачніші та найніжніші пиріжки з капустою на...

Цей рецепт перевірено в редакції: найсмачніші та найніжніші пиріжки з капустою на дріжджовому тісті

Этот материал также доступен на русском языке
Такі пиріжки з капустою ваші рідні уплітатимуть за обидві щоки. Пропонуємо найкращий рецепт пиріжків на дріжджовому тесті.

Цей рецепт перевірила на своїй кухні редактор “Пенсійної телепрограми” Діана Боровська і він їй дуже сподобався.

Раніше ми розповідали, як спекти традиційну паску с скеретним компонентом.

Пропонуємо і вам спробувати рецепт простого дріжджового тіста без яєць, молока та вершкового масла, а в начинці – тушкована капуста з морквою та цибулею. Виходять ідеальні пиріжки у духовці.

Інгредієнти:

  • 250 мл води,
  • 15 г пресованих дріжджів,
  • 4 столові ложки олії,
  • 30 г цукру (1 столова ложка),
  • 400 г борошна,
  • 1 чайна ложка солі (без гірки).
  • Начинка:
  • 0,5 кг капусти,
  • 1 морква,
  • 1 цибулина,
  • 1 столова ложка томатної пасти,
  • сіль, перець до смаку,
  • олія для смаження.

Приготування:

Приготування тіста:

    1. В миску для замісу вилийте 250 мл теплої води (приблизно 35–40°C). Додайте 15 г пресованих дріжджів та 1 столову ложку цукру (30 г). Все добре перемішайте, доки дріжджі повністю не розчиняться.
    2. Всипте трохи борошна із загальної кількості (приблизно 2–3 ст. ложки). Прямо на борошно додайте 1 чайну ложку солі (без гірки) та 3 столові ложки олії (1 ложку залишити для вимішування). Перемішайте масу ложкою або лопаткою.
    3. Всипте основну частину борошна — 370 г із 400 г за рецептом. Залишок (30 г) залиште на підпил при вимішуванні.
    4. Перемішайте масу лопаткою, очищаючи стінки миски, щоб усе увійшло в тісто.
    5. Влийте ложку олії, що залишилася, ретельно вмішайте її в тісто (можна лопаткою або руками).
    6. Коли тісто збереться в м’яку, але все ще липку грудочку, викладіть її на стіл.
    7. Продовжуйте вимішувати, при необхідності додаючи потроху борошно — тільки якщо тісто починає прилипати. Бажано використовувати не більше 400 г, але у всіх борошно різне, тому може знадобитися трохи більше. Не забивайте тісто борошном: воно має залишитися м’яким, але не липким.
    8. Щойно тісто стане зручним у роботі, перестаньте додавати борошно. Змастіть килимок або стіл рослинною олією (1 столова ложка) – цього має вистачити на весь заміс. Перекладіть тісто і продовжуйте вимішувати його вже на олії. Поступово воно перестане прилипати, стане еластичним, гладким, але все ще м’яким.
    9. Тісто ще не зовсім однорідне — продовжуйте місити його руками близько 10 хвилин, як звичайне дріжджове.
    10. Наприкінці замісу можна тісто трохи відбити: піднімайте і злегка кидайте об стіл з різних боків. Це покращить структуру і тісто стане пишним.
    11. Через кілька хвилин відчуєте, що тісто стало гладким, повітряним і зовсім не липким. Воно готове до вистоювання.
    12. Змастіть миску і саме тісто олією. Накрийте та залиште на 30 хвилин за кімнатної температури.
    13. Зробіть обминку, знову накрийте та дайте постояти ще 20 хвилин.
    14. Тісто, що підійшло, розділіть на 12 шматочків по ~60 г. Сформуйте кульки, вичавлюючи повітря. Залишіть на 5–7 хвилин, накривши плівкою.

 

Приготування начинки:

  1. Нашинкуйте капусту, натріть моркву, наріжте цибулю.
  2. Обсмажте цибулю з морквою на олії, додайте капусту і тушкуйте до м’якості.
  3. Додайте томатну пасту, посоліть, поперчіть до смаку. Остудіть.

Ліплення пиріжків:

  1. Кожну кульку розкотіть у коржик завтовшки близько 2–3 мм.
  2. У центр покладіть повну столову ложку начинки.
  3. Сформуйте пиріжок у вигляді човника: защипніть середину, потім краї. Робіть обережно, щоб начинка не потрапила на шов.

Випічка пиріжків з капустою:

  1. Викладіть пиріжки у форму швом донизу, щільно один до одного. Накрийте та залиште на вистоювання на 15 хвилин.
  2. Тим часом приготуйте мастило: розчиніть цукор у воді.
  3. Обережно змастіть пиріжки, посипте кунжутом.
  4. Випікайте в розігрітій до 190°С духовці, 20 хвилин, на другому рівні знизу, режим верх-низ без конвекції.
  5. Після випічки залиште пиріжки у формі на 5 хвилин, потім перекладіть на ґрати.

І як результат, пиріжки виходять м’які, з тонкою скоринкою, добре пропечені та дуже смачні. Начинки багато, тісто не рветься і не липне. Особливо зручно вимішувати на силіконовому килимку – тоді точно нічого не прилипне.

Спробуйте приготувати – такі пиріжки точно сподобаються усій родині!

Читайте також:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні