ГоловнаДомашня енциклопедіяГотуємо Великодні смаколики: як швидко впоратися з сирною паскою

Готуємо Великодні смаколики: як швидко впоратися з сирною паскою

Этот материал также доступен на русском языке
Рецептів обрядового хліба (паски) в Україні не злічити. У кожної господині є власний, «фірмовий». Випікання паски - тривалий і непростий процес.

Якщо у вас немає часу на приготування традиційної паски, спробуйте зробити сирну – вона і смачна, і корисна.

Сирна паска

Інгредієнти:

  • Сир — 500 грамів,
  • вершкове масло — 100 грамів,
  • цукор-пісок — ½ склянки,
  • сметана — 150 грамів,
  • родзинки — 1 склянка.

 Приготування:

  1. Сир збиваємо блендером або перетираємо через сито до однорідної маси. В іншій посудині змішуємо сметану з цукром і додаємо до сирної маси. Вершкове масло (кімнатної температури) додаємо до сирної маси і збиваємо міксером.
  2. Промиті й обсушені родзинки додаємо до сирної маси. Суміш обережно вимішуємо лопаткою.
  3. Форму для паски застеляємо зволоженою марлею, викладаємо сирну масу і загортаємо марлевими краями.
  4. Ставимо у глибоку посудину під гніт і залишаємо в холодильнику на 10-12 годин. Періодично зливаємо сироватку з посудини.

Дістаємо з холодильника, перекладаємо на блюдо і смакуємо!

Вас також можуть зацікавити новини:

Нове на сайті

купити ноутбук Львів, ціни в Україні