Новини

Фой: рецепт цієї страви ви не знайдете в Інтернеті, її передають із покоління в покоління

Рецептом цієї незвичайної, але дуже смачної молдавської страви поділилася мешканка міста Рені Марія Іванівна Ялома.

Вам буде цікаво: Макаржаник – найніжніший десерт із бабусиної записної книжки

Жінка рекомендує для страви використовувати бринзу з яскраво вираженим овечим ароматом – вона надасть фою неповторного смаку. Якщо ж ви не є шанувальником такого запаху, чудовою альтернативою стане сир або коров’яче бринза.

Приготування тіста:

  1. У невелику каструлю налийте злегка підсолену воду (з розрахунку 1 склянка).
  2. Додайте дві столові ложки рослинної олії та щіпку цукру.
  3. Поступово всипайте борошно, активно замішуючи тісто. Кінцева консистенція має бути крутою, але легкою для роботи.
  4. Після цього розділіть тісто на невеликі кульки. Кожну кульку розкотіть у тонке коло. На одну половину кола щедро насипте терту бринзу, а потім накрийте другою половиною.
  5. Тепер вам знадобиться товста порцелянова тарілка або блюдце. Використовуючи його, обріжте края напівкола, що вийшло, так як вони не містять начинку. Потім наріжте тісто на порційні шматочки: це можуть бути трикутники, ромби або будь-які інші форми на ваш смак. Ліпити краї не потрібно, тому що товстий край блюдця надійно запечатає начинку всередині.
  6. Розігрійте сковороду і налийте в неї олію. Обсмажуйте фой до золотистої скоринки з обох боків.

Якщо у вашій родині не встигнуть з’їсти фой, то вони відмінно зберігаються і наступного дня, ідеально поєднуючись із гарячою кавою або чаєм.

Також фой зручно брати з собою в дорогу: навіть у спеку вони залишаться свіжими та стануть чудовим перекушуванням. Насолоджуйтесь кожним шматочком цього чудового частування!

Вас також можуть зацікавити новини:

Джерело: Одеське життя

Новое на сайте

  • Новини

Салат із “пекінки” та горошку: його готують за 10 хвилин

Кулінарний хіт у будь-яку пору року. Ось як приготувати смачну і корисну страву з інгредієнтів,…

23/11/2025 18:00
  • Новини

Гороскоп на 24 -30 листопада: кар’єра, почуття й інтуїція — головні тенденції нового тижня

Наступні 7 днів відкриють шлях до рішень, які ви давно відкладали. Астрологи розповіли, чого ще…

23/11/2025 17:00
  • Новини

Як правильно варити картоплю: кулінари поставили крапку у вічній суперечці

У яку воду треба класти картоплю при варінні кип'яток чи холодну? От якому випадку це…

23/11/2025 16:00
  • Новини

Коли стартує «Тисяча від Зеленського»: уряд назвав дату початку виплат

Кабмін готується до пікового навантаження. Чому заяви варто подати до Різдва?

23/11/2025 15:00
  • Новини

Понаднормовий стаж у 2026 році: кому і скільки додадуть до пенсії

Нові правила для пенсіонерів у наступному році. Надбавки, стаж і межі виплат.

23/11/2025 14:00
  • Новини

Роз’яснення Пенсійного фонду: кому держава компенсує до 100% вартості “комуналки”

В Україні можна отримати пільги на оплату комунальних послуг у повному обсязі. Ось повний перелік…

23/11/2025 13:00