Раніше ми розповідали, навіщо потрібен піст і як правильно його дотримуватися.
Ця випічка виходить дуже смачною, ніжною та ароматною. Такі рогалики можна зробити і з начинкою, і без неї. Як начинка підійде будь-яке густе варення або повидло, а ще можна додати різні горіхи.
Воду закип’ятити, потім остудити до теплого стану (вона має бути теплою, але не гарячою).
Додати сухі дріжджі, перемішати і залишити на 10 хвилин.
Всипати цукор, ванілін, сіль, розмішати і знову залишити на 5 хвилин.
Влити олію, просіяти борошно, акуратно додати вівсяне борошно, перемішати і залишити в теплому місці на 15 хвилин.
Замісити тісто – воно не повинно бути надто крутим, але й не має липнути до рук. Розділити його на 4-5 частин.
Кожну частину розкачати у коло завтовшки 2-3 мм. Потім розрізати: спочатку навпіл, потім кожну половину ще раз навпіл, після цього кожну четвертинку знову розрізати навпіл. У результаті вийде 8 трикутників.
На широку частину кожного трикутника викласти трохи варення.
Згорнути рогалики від широкого краю до вузького куточка, краї трохи защипнути, щоб начинка не витікала.
Деко застелити пергаментом або присипати вівсяним борошном, викласти рогалики.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати 15-20 хвилин.
Готові рогалики вийняти з духовки, коли вони стануть рум’яними, і посипати цукровою пудрою.
Приготуйте також:
Драники люблять усі — а що коли приготувати їх незвичайно?
Овочеві “гойдалки”. Що дешевшає, а що дорожчає на фермерському ринку продуктів.
Служили в армії чи поліції? Пенсійний фонд України роз'яснює, як ваша служба зараховується до страхового…
Українці зможуть швидше отримувати свої кошти після краху банку. Фонд гарантувань вкладів скоротив час повернення…
Багато хто вважає, що з виходом на пенсію робота закінчується. Але ж це міф. Закон…
Обманюємо самі себе. Лікарка розповіла, чому краще обмежити вживання солі з грубими кристалами.