Новини

Вертута з картоплею – швидко готуємо смакоту

Вертута з картоплею

Інгредієнти:

  • Тісто:

борошно – 400 грамів, вода (в міру тепла) – 200 мілілітрів, олія – 3-4 столові ложки, сіль – 0,5 чайної ложки.

  • Начинка:

картопля – 800 грамів, ріпчаста цибуля – 2 середні головки, сіль та перець, різні духмяні спеції – за смаком.

  • Для соусу:

часник, зелень (можна суху) та олія.

Вийде дві вертути.

Приготування:

  1. Чистимо картоплю, нарізаємо і ставимо варитися, як на пюре. Поки картопля вариться, замішуємо тісто: в борошно додаємо сіль, воду, олію і добре вимішуємо, щоб не прилипало до рук, але залишалося м’яким.
  2. ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: тісту обов’язково треба відпочити десь хвилин 30 в целофановому пакеті або у харчовій плівці.
  3. Тим часом чистимо, дрібно ріжемо та смажимо цибулю і залишаємо охолоджуватися на пательні. За п’ять хвилин до того, як картоплю треба зливати, додаємо сіль за смаком, зливаємо воду і робимо пюре.
  4. Щоб вертута була смачною, треба в картоплю додати трохи води, в якій вона варилася, але пюре не повинно бути рідким. Після чого додаємо до картоплі смажену цибулю. Начинка готова.
  5. Беремося за тісто. Розділяємо його на дві частини. Розкочуємо тонесенько одну частину, акуратно викладаємо картоплю поверх тіста по всій площі, але так, щоб залишилося по краях 1-2 сантиметри без картоплі. Акуратно скатуємо вертуту, закриваємо кінці та відправляємо на дуже гарячу пательню, де вже є олія, щоб все відразу зашипіло.
  6. Смажимо вертуту під кришкою на маленькому вогні з двох боків до золотистого кольору. Перевертаємо за допомогою кришки від пательні або великої тарілки. Якщо перевертати декілька разів, вертута буде смачніша: у середину більше потрапить пари.
  7. Так робимо дві вертути.
  8. ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: смажити на пательні, де готували цибулю, – не можна, бо все буде пригорати, це зіпсує смак вертути.
  9. Поки вертута смажиться, робимо соус. Нарубаємо зелень, часник та змішуємо з олією.
  10. Щойно зняли з пательні вертуту, змазуємо соусом. І залишаємо охолонути. Потім нарізаємо на порційні шматочки. Смачного!

Приготуйте також:

Новое на сайте

  • Статті

Як узаконити будинок без документів

У селах і на околицях міст нерідко можна зустріти будинки, в яких люди проживають десятки…

06/05/2025 17:57
  • Новини

Вівсяні кекси: як зі звичайної вівсянки приготувати приголомшливі ласощі

Доступна недорога вівсянка гарна не тільки в кашах. З вівсянки можна робити чудову випічку.

06/05/2025 17:39
  • Статті

Майже 900 гривень до пенсії: кому належиться доплата такого розміру

Деякі категорії пенсіонерів мають право на доплату до пенсії майже 900 гривень. Це державна соціальна…

06/05/2025 17:36
  • Статті

Чому турбота про психічне здоров’я така важлива, як і про фізичне?

Коли мова заходить про здоров'я, більшість людей одразу згадує про фізичний стан: регулярні походи до…

06/05/2025 16:58
  • Новини

Небезпечні яйця: у Держпродспоживслужбі попередили українців – такий продукт краще не купувати

Яйця — це популярний продукт, і незважаючи на постійні коливання ціни, він завжди є у…

06/05/2025 16:29
  • Статті

Як нараховується стаж для учасників бойових дій: відмінності та переваги

Для ветеранів і діючих військовослужбовців передбачено особливі правила виходу на пенсію.

06/05/2025 15:57