Новини

Вертута з картоплею – швидко готуємо смакоту

Вертута з картоплею

Інгредієнти:

  • Тісто:

борошно – 400 грамів, вода (в міру тепла) – 200 мілілітрів, олія – 3-4 столові ложки, сіль – 0,5 чайної ложки.

  • Начинка:

картопля – 800 грамів, ріпчаста цибуля – 2 середні головки, сіль та перець, різні духмяні спеції – за смаком.

  • Для соусу:

часник, зелень (можна суху) та олія.

Вийде дві вертути.

Приготування:

  1. Чистимо картоплю, нарізаємо і ставимо варитися, як на пюре. Поки картопля вариться, замішуємо тісто: в борошно додаємо сіль, воду, олію і добре вимішуємо, щоб не прилипало до рук, але залишалося м’яким.
  2. ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: тісту обов’язково треба відпочити десь хвилин 30 в целофановому пакеті або у харчовій плівці.
  3. Тим часом чистимо, дрібно ріжемо та смажимо цибулю і залишаємо охолоджуватися на пательні. За п’ять хвилин до того, як картоплю треба зливати, додаємо сіль за смаком, зливаємо воду і робимо пюре.
  4. Щоб вертута була смачною, треба в картоплю додати трохи води, в якій вона варилася, але пюре не повинно бути рідким. Після чого додаємо до картоплі смажену цибулю. Начинка готова.
  5. Беремося за тісто. Розділяємо його на дві частини. Розкочуємо тонесенько одну частину, акуратно викладаємо картоплю поверх тіста по всій площі, але так, щоб залишилося по краях 1-2 сантиметри без картоплі. Акуратно скатуємо вертуту, закриваємо кінці та відправляємо на дуже гарячу пательню, де вже є олія, щоб все відразу зашипіло.
  6. Смажимо вертуту під кришкою на маленькому вогні з двох боків до золотистого кольору. Перевертаємо за допомогою кришки від пательні або великої тарілки. Якщо перевертати декілька разів, вертута буде смачніша: у середину більше потрапить пари.
  7. Так робимо дві вертути.
  8. ЗВЕРНІТЬ УВАГУ: смажити на пательні, де готували цибулю, – не можна, бо все буде пригорати, це зіпсує смак вертути.
  9. Поки вертута смажиться, робимо соус. Нарубаємо зелень, часник та змішуємо з олією.
  10. Щойно зняли з пательні вертуту, змазуємо соусом. І залишаємо охолонути. Потім нарізаємо на порційні шматочки. Смачного!

Приготуйте також:

Новое на сайте

  • Новини

У жовтні пенсіонерам 65+ підвищать пенсії: кому і скільки дадуть

Пенсіонери, старші 65 років, можуть розраховувати на додаткові виплати у жовтні. Які суми отримають українці.

29/09/2025 14:23
  • Новини

Пенсійний фонд пояснив: чому банки блокують рахунки літніх людей і як це виправити

В Україні зростає кількість випадків блокування пенсійних карток. Чому пенсіонери залишаються без грошей і що…

29/09/2025 13:55
  • Новини

Пенсіонерам виписують штрафи за безкоштовний проїзд: кого змушують платити

Хоча законодавством передбачений безоплатний проїзд для пенсіонерів, частині українців виписують штрафи у транспорті. Хто під…

29/09/2025 13:26
  • Новини

Без звернення до Пенсійного фонду стаж не зарахують: кому потрібно підтвердити роки роботи

Частині українців потрібно підтвердити страховий стаж, щоб його зарахували. Кого це стосується та яким чином…

29/09/2025 13:00
  • Статті

Секрети догляду за шкірою: чому краще скористатися професійною косметикою

Косметичний ринок не стоїть на місці. З'являються нові розробки, а разом із ними і приваблива…

29/09/2025 12:49
  • Новини

Жителів семи міст України закликали готуватися до складної зими: кого це стосується

Через удари Росії по критичній інфраструктурі під час опалювального сезону українці можуть зіткнутися з перебоями…

29/09/2025 12:26