Новини

Неймовірно смачний яблучний пиріг по забутому рецепту: обов’язково додайте це до яблук

У кожної господині є свої секрети приготування яблучного пирога, але іноді хочеться експериментів. Спробуйте новий рецепт, який зробить страву досконалішою. Побачите – ваш пиріг зметуть до крихти!

Раніше ми розповідали, як приготувати ароматний та золотистий пісний хмиз – смак дитинства без зайвих турбот.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • Борошно – 500 г
  • Вершкове масло – 250 г
  • Цукор – 200 г
  • Яєчні жовтки – 6 шт.
  • Сметана – 1 ст. л.
  • Розпушувач – 12 г
  • Манка – 4 ст. л. (для посипки)

Для яблучної начинки:

  • Яблука – 4 кг,
  • Цукор – 100 г
  • Кориця – 1 ст. л.
  • Манка – 3 ст. л.

Для білкової маси:

  • Яєчні білки – 6 шт.
  • Цукор – 120 г
  • Крохмаль – 60 г

Приготування:

  1. У глибокій ємності змішуємо борошно з розпушувачем.
  2. Додаємо вершкове масло кімнатної температури, вливаємо білки і додаємо цукор. Змішуємо і додаємо сметану. Замішуємо однорідне тісто.
  3. Розділяємо тісто на дві частини (більшу і меншу). Загортаємо кожну частину в харчову плівку. Меншу кладемо в морозилку, а більшу – у холодильник.
  4. Чистимо яблука й натираємо їх на тертку. Витискаємо з них сік. Додаємо до яблук цукор, корицю або ваніль, манку. Усе перемішуємо.
  5. Розкачуємо на пергаментному папері більшу половину тіста. Перекладаємо тісто на деко, розправляємо його. Притрушуємо тісто манкою.
  6. Готуємо білкову масу, збивши білки й цукор. Додаємо до неї крохмаль і перемішуємо.
  7. Викладаємо на пергаментний лист яблучну начинку, рівномірно розподіляємо. Поливаємо білковою масою, акуратно розподіляємо.
  8. Тремо на лист шматок тіста, який був у морозилці.
  9. Відправляємо пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 50-60 хвилин. Готовий охолоджений пиріг притрушуємо цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Пенсіонерів в Україні меншає: скільки їх залишилося і в чому причина

За останні десять років кількість пенсіонерів в Україні скоротилася на 1,8 мільйона осіб — з…

08/06/2025 13:37
  • Новини

Мамалига з сиром: смачно, просто, по-домашньому

Ситна, ароматна страва з кукурудзяної крупи та сиру готується легко та підходить для будь-якого часу…

08/06/2025 11:52
  • Новини

Деякі українські споживачі отримають платіжки з донарахуваннями: кому доведеться переплачувати у червні

З червня частина українців може отримати "сюрпризи" у рахунках за холодну воду та каналізацію –…

08/06/2025 10:57
  • Новини

Мобілізація та переселенці: нові правила для ВПО в Україні з червня

Громадяни, переміщені всередині країни через війну, з 1 червня більше не звільнені від мобілізації. ВПО…

08/06/2025 09:59
  • Статті

Як перевірити нарахування пенсії, якщо є сумніви щодо правильності розрахунків

Якщо у вас виникли сумніви щодо коректності нарахування пенсії, важливо знати, як перерахувати виплати, на…

08/06/2025 08:46
  • Статті

Сезон полуниці в розпалі: як правильно вибрати та зберегти ягоду

Розпал сезону полуниці, як завжди, очікується в середині червня. У цей період краще й купувати…

08/06/2025 07:50