Раніше ми писали, що неврологи розкрили секрети профілактики деменції: 5 незвичних звичок.
Французькі дослідники з Університету Бордо виявили, що не лише окремі продукти, але і їх певні поєднання можуть впливати на ризик розвитку деменції. Про це йдеться у їхній науковій роботі, опублікованій у журналі Neurology.
Деменція – це синдром, що супроводжується порушенням когнітивних функцій, зниженням пам’яті, уваги та мислення. Вона виникає через ураження нейронів головного мозку і може розвиватися під впливом різних факторів, включаючи неправильне харчування.
Попередні дослідження вже вказували на зв’язок між дієтою та ймовірністю виникнення деменції. Зокрема, недостатність корисних речовин, таких як вітаміни, мінерали та жирні кислоти, а також надмірне споживання продуктів, що містять шкідливі жири та добавки, можуть негативно впливати на здоров’я мозку.
Науковці більше десяти років аналізували харчові звички сотень людей. У дослідженні взяли участь 626 осіб, з яких 208 упродовж цього періоду отримали діагноз «деменція». Їхній раціон порівнювали з харчуванням 418 здорових людей.
Результати виявили цікаву закономірність:
Дослідники наголошують, що отримані дані потребують подальших перевірок, але вже зараз можна зробити висновок:
Вчені радять мінімізувати споживання ковбасних виробів та натомість віддавати перевагу свіжій їжі, яка забезпечить мозок необхідними поживними речовинами.
Читайте також:
«Нафтогаз» повідомив, що побутові споживачі, які вчасно розрахуються за газ, зможуть зекономити. Що варто знати…
Уже давно не таємниця, що крабові палички називаються так лише умовно. Справжнє м'ясо краба вважається…
Звільнення з армії – це перехід до цивільного життя, але з ним приходять питання про…
Це відкриття змусить вас переглянути свої звички. Дослідження показали, кому насправді корисна кава і чому.
Восени на українців чекає істотне подорожчання головних продуктів споживчого кошика. Експерти радять споживачам стежити за…
Багато хто купує речі в секонд-хенді і навіть не здогадується, чим вони можуть нашкодити. Але…