Новини

Набагато смачніший, ніж «Київський»: печемо незаслужено забутий торт «Гілка»

Колись це був головний конкурент «Київського» торта. Згадайте цей найніжніший смак повітряних коржів, хрумкого прошарку та горіхів та безе, а також масляного крему з ноткою алкоголю. Сьогодні печемо приголомшливий торт «Гілка».

Раніше ми розповідали, як приготувати торт «Рафаелло» без випічки за 15 хвилин.

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Борошно – 150 г
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Ваніль, щіпка солі
  • Соняшникова олія без запаху – 30 мл

Для горіхового коржа:

  • Білок – 3 шт.
  • Цукор – 100 г
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Борошно – 15 г
  • Горіхи – 60 г
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.

Для крему:

  • Вершкове масло (82,5%) – 300 г
  • Цукор – 270 г
  • Жовток – 3 шт.
  • Молоко – 200 мл
  • Коньяк – 1 ст. л.
  • Ваніль

Для просочення:

  • Цукор – 70 г
  • Вода – 80 мл
  • Коньяк – 1 ст. л.

Приготування:

  1. Готуємо бісквіт. З’єднуємо білки, ваніль, сіль, цукор. Збиваємо до міцних стійких піків. Додаємо жовтки перемішати. Додаємо олію і добре перемішуємо. Змішуємо борошно з розпушувачем і просіюємо до яєчної маси, перемішуємо. Дно форми (22 см у діаметрі) застеляємо пергаментом, після чого викладаємо наше тісто. Відправляємо бісквіт у розігріту до 170 градусів духовку на 40 хвилин. Остуджуємо на ґратах, обертаємо плівкою, відправляємо в холодильник на ніч (за бажанням). Розрізаємо на два коржі. Зрізаємо шапочку і подрібнюємо її блендером у крихту.
  2. Готуємо горіховий корж. Обсмажені горіхи трохи подрібнюємо. З’єднуємо білки, ваніль, сіль, цукор, збиваємо до освітлення та пишності, додаємо лимонний сік, збиваємо до міцних стійких піків. Додаємо горіхи, перемішуємо. За допомогою роз’ємного кільця 20 см в діаметрі викладаємо масу на лист, застелений пергаментом. Зняти кільце. Відправляємо безе сушитися в заздалегідь розігріту до 150 градусів духовку без конвекції на п’ять хвилин, потім знижуємо температуру до 100 градусів і сушимо півтори години. Охолоджуємо на ґратах.
  3. Готуємо крем. У сотейнику з’єднуємо жовтки та цукор, збиваємо віночком. Виливаємо молоко, відправляємо на плиту і, постійно помішуючи, варимо до легкого загусання (чотири хвилини після закипання). Додаємо ваніль, перемішуємо. Перекладаємо масу в тарілку, накриваємо плівкою та повністю остуджуємо. Через час м’яке вершкове масло збиваємо до освітлення та пишноти. Додаємо по одній столовій ложці в масу, збиваємо. Наприкінці додати коньяк, перемішуємо. Щоб крем не розшарувався, всі продукти мають бути кімнатної температури.
  4. Готуємо сироп для просочення. У сотейнику з’єднуємо воду та цукор, відправляємо на плиту. Як добре прокипить, знімаємо. Переливаємо в тарілку, додаємо коньяк, перемішуємо. Остуджуємо. Просочуємо обидва коржі.
  5. Збираємо торт. Корж змащуємо кремом, кладемо зверху горіховий корж, далі знову крем, бісквіт та крем. Боки присипаємо бісквітною крихтою. Прикрашаємо на свій смак.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Українцям перерахують пенсії: що зміниться у 2026 році

Верховна Рада України підтримала у першому читанні проєкт Державного бюджету на 2026 рік. Документ підготовлений…

02/11/2025 06:30
  • Статті

Сучасна краса з медичним підходом

Львівські клініки сьогодні пропонують європейський рівень послуг, використовуючи сертифіковане обладнання, перевірені препарати та новітні технології…

01/11/2025 22:40
  • Новини

Індекс до 6: астрономи попередили про потужні магнітні бурі на початку листопада

Вихідні пройдуть під знаком Сонця. Як пережити магнітні бурі без шкоди для здоров'я.

01/11/2025 21:00
  • Новини

Останній шанс пізньої осені: які гриби ще можна знайти в листопаді

Не поспішайте ховати кошики: у лісах України ще ростуть гриби. Що збирати і як не…

01/11/2025 20:00
  • Новини

Народні способи очищення димоходу: що спалити в печі, щоб позбутися сажі

Почистіть димохід без зусиль і розходів. Перевірені методи, що працюють століттями.

01/11/2025 19:00
  • Новини

Льодові пастки: ці будинки стануть миттєво непридатними для життя під час блекаутів

Експерт назвав найнебезпечніші будинки в Україні. Кому загрожує промерзання квартир взимку за лічені години?

01/11/2025 18:00