Новини

Ці пиріжки мають особливий смак і пишність: у тісто потрібно покласти секретний інгредієнт

Обожнюєте пиріжки? Ловіть цінну пораду! Щоб вони добре піднімалися, були м’якими і пишними і зберігали цю пишність і наступного дня, просто додайте трохи майонезу в тісто. Обов’язково спробуйте спекти так пиріжки з курагою – точно не пошкодуєте!

Раніше ми розповідали, як приготувати запашний банановий кекс.

Інгредієнти:

Опара:

  • тепле молоко – 300 мл
  • сирі дріжджі – 40 г
  • цукор – 2 ст. лож.
  • просіяне борошно – 6 ст. лож.

Тісто:

  • сіль – 0,5 ч. лож.
  • цукор – 0,5 склянки
  • олія – 3 ст. лож.
  • майонез – 3 ст. лож.
  • борошно – 3 склянки

Начинка:

  • курага – 300 г
  • цукор – 1 ст. лож.
  • вода – 150 мл

Приготування:

  1. Для приготування опари перемішайте тепле молоко, сирі дріжджі, цукор та борошно. Залишіть на 15 хвилин. Опара має піднятися шапочкою – отже, дріжджі запрацювали і легко підіймуть тісто.
  2. На основі опари замішуйте тісто: насипте сіль та цукор, розмішайте. Влийте олію без запаху і додайте майонез. Добре перемішайте. Просійте борошно й замішайте м’яке тісто, яке не прилипає до рук і відстає від стінок посуду.
  3. Скатайте тісто в кулю і покладіть у велику миску, трохи змащену олією. Накрийте плівкою та залиште на одну годину. За цей час тісто має збільшитись утричі.
  4. Для начинки промийте курагу, наріжте її. Залийте гарячою водою, додайте трохи цукру. Варіть, помішуючи, до м’якості та випаровування води, 5-7 хвилин на невеликому вогні. Тісто, що піднялося, викладіть на стіл – воно повинно бути пишним.
  5. Поділіть тісто на 12-15 однакових шматочків, скатайте в кульки. Накрийте плівкою на 15 хвилин. Розкотіть кожну кульку в корж, у середину покладіть столову ложку кураги. З’єднайте протилежні кінці коржа, міцно защипіть їх, закриваючи начинку.
  6. Розкладіть пиріжки на змащене олією деко. Дайте пиріжкам час відстоятися і піднятися (15-20 хвилин), потім змастіть збитим яйцем або жовтком (тоді верх зарум’яниться сильніше). Поставте в гарячу духовку і за температури 180 градусів випікайте приблизно 30 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Статті

Коли та як перевіряють лічильники води: що має знати споживач

На електронну пошту редакції надійшов лист з питанням: як часто потрібно перевіряти лічильники води і…

16/04/2025 16:36
  • Статті

Перерахунок пенсій не лише у квітні: кому треба написати заяву у Пенсійний фонд

Пенсії в Україні отримують більше 10 млн українців, проте є й ті, що продовжують працювати.…

16/04/2025 16:06
  • Статті

CRM для ріелторів та агентств нерухомості

У сфері нерухомості ефективне управління клієнтами, лідами та угодами відіграє ключову роль. Багато рієлторів та…

16/04/2025 15:43
  • Новини

Огірки ростимуть втричі швидше: просто внесіть цей копійчаний засіб

Один нехитрий інгредієнт, що є в кожному домі, може пришвидшити ріст огірків у кілька разів.…

16/04/2025 15:15
  • Новини

Святкові тарталетки-корзинки: готуємо неперевершену великодню закуску

Маленькі, хрумкі та неймовірно смачні – ці тарталетки стануть справжньою окрасою великоднього столу! Готуються вони…

16/04/2025 14:30
  • Новини

У жодному разі не купуйте цю паску: яку небезпечну великодню випічку продають у магазинах

Наближається Великдень і чимало сімей купуватимуть святкову випічку в магазинах. Проте не всі паски, наявні…

16/04/2025 13:52