На думку експертів із харчування, якщо регулярно вживати напої, які готуються з чайника з накипом, можна навіть відчути погіршення здоров’я.
Карієс, остеохондроз, подагра, сечокам’яна хвороба – ризик розвитку таких захворювань значно підвищується. Адже у складі накипу міститься небезпечний карбонат кальцію.
Читайте також: Чавунна сковорода не прощає цих помилок – ось що не можна робити, інакше просто гроші на вітер
Лимон. Цей спосіб абсолютно безпечний для здоров’я. Візьміть половинку лимона, розріжте її на три шматки, покладіть у чайник, залийте водою і поставте на вогонь. Коли вода з лимоном закипить, залиште її до повного вистигання. Потім закип’ятіть повторно і знову охолодіть. Після цього вилийте воду з усім вмістом та добре прополощіть чайник. Накип зникне.
Оцет. Цей спосіб більш агресивний, тому підходить для сильних забрудень. Його можна використовувати для пластикових, скляних і металевих чайників. На літр води знадобиться сто грамів оцту. Технологія така ж, як і з лимоном. Але мити чайник чистою водою після чищення потрібно більш ретельно. Першу чисту воду, яку прокип’ятите у вимитому чайнику, краще злити.
Вас також можуть зацікавити новини:
Отримувачів соцдопомог можуть зобов’язати повернути вже нараховані виплати. Кому це загрожує та з чим пов'язано.
Все більше українців отримують пенсію у заниженому розмірі через помилки Пенсійного фонду. Як домогтися справедливого…
Бронхіальна астма залишається одним із найпоширеніших хронічних захворювань у світі. Медики наголошують: хвороба може виникнути…
Зазвичай взимку кімнатні рослини слід поливати рідше, оскільки їхній ріст уповільнюється, і вони потребують менше…
Хочеться приготувати щось смачне без зайвих турбот? Цей простий пиріг на кефірі ідеальний варіант. Мінімум…
Щоб уникнути неприємних сюрпризів під час приготування, важливо знати ключові ознаки псування та правила зберігання…