На думку експертів із харчування, якщо регулярно вживати напої, які готуються з чайника з накипом, можна навіть відчути погіршення здоров’я.
Карієс, остеохондроз, подагра, сечокам’яна хвороба – ризик розвитку таких захворювань значно підвищується. Адже у складі накипу міститься небезпечний карбонат кальцію.
Читайте також: Чавунна сковорода не прощає цих помилок – ось що не можна робити, інакше просто гроші на вітер
Лимон. Цей спосіб абсолютно безпечний для здоров’я. Візьміть половинку лимона, розріжте її на три шматки, покладіть у чайник, залийте водою і поставте на вогонь. Коли вода з лимоном закипить, залиште її до повного вистигання. Потім закип’ятіть повторно і знову охолодіть. Після цього вилийте воду з усім вмістом та добре прополощіть чайник. Накип зникне.
Оцет. Цей спосіб більш агресивний, тому підходить для сильних забрудень. Його можна використовувати для пластикових, скляних і металевих чайників. На літр води знадобиться сто грамів оцту. Технологія така ж, як і з лимоном. Але мити чайник чистою водою після чищення потрібно більш ретельно. Першу чисту воду, яку прокип’ятите у вимитому чайнику, краще злити.
Вас також можуть зацікавити новини:
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
Традиції Трійці, або Зеленого свята, як часто називають її в Україні, мають як християнське, так…
Наші корисні поради допоможуть вам у побуті та на відпочинку – головне, не забувати про…
Комунальні платежі залишаються дуже важливою частиною щомісячних видатків кожної української родини. В умовах воєнного стану…
Цей яблучний штрудель легко приготувати вдома. Все, що вам потрібно – трохи терпіння та кілограм…
Наразі скарги на рішення щодо інвалідності розглядає Центр оцінювання функціонального стану людини. Дізнайтеся, як подати…