Дослідники з Медичної школи Університету Нагої провели масштабне дослідження, до якого залучили близько 80 тисяч людей віком від 35 до 69 років, пише ТСН.
Експеримент тривав кілька років. У цей період вчені аналізували стан здоров’я, вагу, спосіб життя, харчові звички та гастрономічні уподобання учасників.
Читайте також: Не менше 1 разу на тиждень: названо найкориснішу рибу, яку обов’язково потрібно їсти взимку
Висновки свідчать, що люди, які регулярно вживають дрібну рибу, живуть довше і рідше хворіють на онкологічні захворювання. Тож включення дрібної риби у раціон є дуже простим, досить бюджетним і водночас надзвичайно дієвим способом подбати про своє довголіття. Справа в тому, що саме невелика риба містить такі біологічно активні речовини, які здатні допомогти підтримувати здоров’я та уповільнювати старіння організму.
Професор Такаші Тамура вважає, що дрібна риба повинна входити у раціон харчування і дітей, і дорослих. Її можна вживати навіть у консервах. Адже це дає можливість їсти рибу цілою. Бо саме кістки у ній містять багато корисних речовин: кальцій і вітамін А. Ці елементи вкрай важливі для здоров’я кісток, зубів, а також для зміцнення імунної системи.
Для українців дрібна риба також доступна. Можна обирати хамсу, кільку, бички, анчоуси, сардини. Такі продукти корисно споживати два-три рази на тиждень.
Вас також можуть зацікавити новини:
Покупці часто стикаються з відмовою прийняти гроші, особливо великого номіналу. Експерти пояснили, що в таких…
Уряд готує реформу соцвиплат. Нові правила можуть запрацювати вже з 2026 року.
Через масовані удари по енергетичній інфраструктурі банки в кількох містах працюватимуть в особливому режимі. Як…
У Кабміні анонсували нову державну програму підтримки українців. Хто та скільки зможе отримати.
Пенсійний експерт пояснив, чому період роботи до 1 липня 2000 року іноді не враховується при…
Часто саме те, що ми змиваємо після приготування їжі — є головною причиною засмічення труб.…