Дослідники з Медичної школи Університету Нагої провели масштабне дослідження, до якого залучили близько 80 тисяч людей віком від 35 до 69 років, пише ТСН.
Експеримент тривав кілька років. У цей період вчені аналізували стан здоров’я, вагу, спосіб життя, харчові звички та гастрономічні уподобання учасників.
Читайте також: Не менше 1 разу на тиждень: названо найкориснішу рибу, яку обов’язково потрібно їсти взимку
Висновки свідчать, що люди, які регулярно вживають дрібну рибу, живуть довше і рідше хворіють на онкологічні захворювання. Тож включення дрібної риби у раціон є дуже простим, досить бюджетним і водночас надзвичайно дієвим способом подбати про своє довголіття. Справа в тому, що саме невелика риба містить такі біологічно активні речовини, які здатні допомогти підтримувати здоров’я та уповільнювати старіння організму.
Професор Такаші Тамура вважає, що дрібна риба повинна входити у раціон харчування і дітей, і дорослих. Її можна вживати навіть у консервах. Адже це дає можливість їсти рибу цілою. Бо саме кістки у ній містять багато корисних речовин: кальцій і вітамін А. Ці елементи вкрай важливі для здоров’я кісток, зубів, а також для зміцнення імунної системи.
Для українців дрібна риба також доступна. Можна обирати хамсу, кільку, бички, анчоуси, сардини. Такі продукти корисно споживати два-три рази на тиждень.
Вас також можуть зацікавити новини:
Як зміняться тарифи на комунальні послуги з 1 серпня. Розповідаємо, скільки доведеться платити за газ…
Українське законодавство передбачає фінансові санкції за носіння певних видів одягу. Розповідаємо, за що саме можуть…
Літо – пора сонця, тепла й активного відпочинку. Але разом із приємними прогулянками зростає і…
Уряд запускає масштабну перевірку соціальних виплат. Аудит буде повний і системний – скасовуватимуть усе, що…
Уряд України визначив чіткий механізм виплат пенсіонерам за судовими рішеннями. Дізнайтеся, як це працюватиме, хто…
Якщо телефон став швидко розряджатися, проблема може бути в налаштуваннях або навіть у температурі довкілля.…