Раніше ми писали, що потрібно терміново повідомити органи ПФУ, щоб не втратити субсидію.
Працівники, які отримали травму на виробництві та втратили працездатність, мають право на одноразову виплату від Пенсійного фонду України. Сума допомоги становить 56 тисяч гривень і виплачується протягом місяця після офіційного підтвердження факту стійкої втрати професійної працездатності.
Розмір компенсації залежить від ступеня втрати працездатності та базується на семи мінімальних заробітних платах, актуальних на момент встановлення права на виплату. Наприклад, якщо втрата працездатності складає 100%, то сума становитиме 56 тисяч гривень, враховуючи мінімальну зарплату в 8 тисяч гривень станом на 1 січня 2025 року.
У випадках, коли розслідування нещасного випадку встановить порушення правил охорони праці самим працівником, розмір виплати може бути зменшено. Однак це зменшення не може перевищувати 50% від загальної суми.
Якщо нещасний випадок на виробництві призвів до смерті працівника, його сім’я має право на одноразову виплату. Розмір цієї компенсації становить 40 мінімальних заробітних плат, що наразі дорівнює 320 тисячам гривень. Виплата здійснюється протягом місяця після дня смерті.
Окрім одноразових виплат, постраждалі на виробництві або їхні родини можуть розраховувати на:
Для оформлення допомоги необхідно звернутися до Пенсійного фонду України. Там ви зможете отримати детальну інформацію та консультацію щодо оформлення виплат.
Ця підтримка є важливим елементом соціального захисту працівників, які опинилися у складних життєвих обставинах.
Вас також можуть зацікавити новини:
6 червня очікується погода без опадів, за винятком західних областей. У п'ятницю буде дуже тепло,…
Чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня?
У День Незалежності 2024 року російський ракетний удар по Краматорську став трагічним для журналістської спільноти.…
Тиждень зелених свят в Україні здавна пов’язують із силами живої природи та відродженням життя.
МОЗ нагадує про необхідніить медогляду дня деякизх категорій українців.
Молоду редиску ми звикли їсти у свіжому вигляді - цілою або в салаті зі сметаною.…