Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.
Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув
Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.
Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.
Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.
Вас також можуть зацікавити новини:
У ПФУ пояснили, коли пенсіонерам варто звертатися за перерахунком. Головні умови.
Нові цифри Пенсійного фонду. Регіони з найвищими виплатами та найбільшою кількістю одержувачів.
Зробіть це швидко, без інструментів і додаткових витрат. Ось як холодні двері перетворюються на теплі…
Не хаос і не збій. ДТЕК розкрив причину різких змін графіків відключень.
Втратили пенсійне посвідчення? Пенсійний фонд пояснив, як швидко відновити документ.
Втратили роботу чи частину доходу — держава компенсує. Як подати заявку на допомогу і які…