Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.
Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув
Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.
Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.
Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.
Вас також можуть зацікавити новини:
В Україні діє кілька надбавок до пенсії для громадян пенсійного віку. Розповідаємо, хто зможе отримати…
Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.
Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.
Виноградні вусики – важлива частина рослини, яка допомагає їй триматися на опорі. Але чи варто…
Полуничний торт без випікання – ідеальне рішення для спекотного дня. Мінімум інгредієнтів, максимум задоволення.
Медичні, житлові, земельні та навіть телефонні пільги – все це передбачено для ветеранів праці. Розповідаємо,…