Новини

Ці оладки більше схожі на пончики – такі ж високі та пишні: ось що приховують господині

Секрет №1 – вибір кефіру

Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.

Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув

Секрет №2 – підготовка тіста

Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.

Секрет №3 – консистенція тіста

Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.

Секрет №4 – смаження оладок

Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.

Рецепт найповітряніших і найпишніших оладок на кефірі

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 400 мл кефіру
  • 270 г борошна
  • 70 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. соди
  • Щіпка солі
  • Рослинна олія для смаження

 

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте яйця кімнатної температури, цукор та злегка підігрітий кефір. Можна додати трохи ванільного цукру чи лимонної цедри для аромату. Збийте масу за допомогою міксера або віночка.
  2. Введіть розпушувач та соду, знову ретельно перемішайте.
  3. Просійте борошно, додайте щіпку солі і акуратно перемішайте.
  4. Дайте тісту настоятися 15 хвилин.
  5. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і налийте трохи олії. За допомогою столової ложки викладіть тісто у вигляді круглих оладок і смажте на середньому вогні до появи бульбашок на поверхні.
  6. Переверніть оладки та підрум’яніть з іншого боку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Пенсійний фонд: хто з працюючих пенсіонерів і коли отримає автоматичний перерахунок виплат

У ПФУ пояснили, коли пенсіонерам варто звертатися за перерахунком. Головні умови.

25/10/2025 17:00
  • Новини

Кількість пенсіонерів в Україні неухильно скорочується: у яких регіонах їх найбільше

Нові цифри Пенсійного фонду. Регіони з найвищими виплатами та найбільшою кількістю одержувачів.

25/10/2025 16:00
  • Новини

Як утеплити вхідні двері за годину: простий спосіб без ремонту

Зробіть це швидко, без інструментів і додаткових витрат. Ось як холодні двері перетворюються на теплі…

25/10/2025 15:00
  • Новини

Виключають, коли хочуть? ДТЕК пояснив, чому графіки відключень постійно змінюються

Не хаос і не збій. ДТЕК розкрив причину різких змін графіків відключень.

25/10/2025 14:00
  • Новини

Інструкція для пенсіонерів: як подати заявку на нове посвідчення без візиту до Фонду

Втратили пенсійне посвідчення? Пенсійний фонд пояснив, як швидко відновити документ.

25/10/2025 13:00
  • Новини

Повне та часткове безробіття в Україні: як оформити допомогу та скільки можна отримати

Втратили роботу чи частину доходу — держава компенсує. Як подати заявку на допомогу і які…

25/10/2025 12:00