Новини

Ці оладки більше схожі на пончики – такі ж високі та пишні: ось що приховують господині

Секрет №1 – вибір кефіру

Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.

Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув

Секрет №2 – підготовка тіста

Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.

Секрет №3 – консистенція тіста

Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.

Секрет №4 – смаження оладок

Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.

Рецепт найповітряніших і найпишніших оладок на кефірі

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 400 мл кефіру
  • 270 г борошна
  • 70 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. соди
  • Щіпка солі
  • Рослинна олія для смаження

 

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте яйця кімнатної температури, цукор та злегка підігрітий кефір. Можна додати трохи ванільного цукру чи лимонної цедри для аромату. Збийте масу за допомогою міксера або віночка.
  2. Введіть розпушувач та соду, знову ретельно перемішайте.
  3. Просійте борошно, додайте щіпку солі і акуратно перемішайте.
  4. Дайте тісту настоятися 15 хвилин.
  5. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і налийте трохи олії. За допомогою столової ложки викладіть тісто у вигляді круглих оладок і смажте на середньому вогні до появи бульбашок на поверхні.
  6. Переверніть оладки та підрум’яніть з іншого боку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Майже 1500 гривень доплати до пенсії: хтось із пенсіонерів зможе отримати одразу дві надбавки

В Україні діє кілька надбавок до пенсії для громадян пенсійного віку. Розповідаємо, хто зможе отримати…

19/07/2025 06:33
  • Новини

У семи областях на вихідних вируватиме негода: чого очікувати 19-20 липня

Чого очікувати українцям у суботу та неділю? Синоптики зробили детальний прогноз.

18/07/2025 23:46
  • Новини

Магнітні бурі в суботу, 19 липня

Чи буде магнітна буря в суботу. Експерти поділилися прогнозами. Що варто знати метеозалежним.

18/07/2025 23:17
  • Новини

Виноградні вусики: видаляти чи залишати – що радять експерти

Виноградні вусики – важлива частина рослини, яка допомагає їй триматися на опорі. Але чи варто…

18/07/2025 22:45
  • Новини

Полуничний торт без випікання з п’яти інгредієнтів: ідеальний літній десерт

Полуничний торт без випікання – ідеальне рішення для спекотного дня. Мінімум інгредієнтів, максимум задоволення.

18/07/2025 22:10
  • Новини

Знижки, санаторії, безкоштовне протезування: хто з пенсіонерів може отримати спеціальні пільги

Медичні, житлові, земельні та навіть телефонні пільги – все це передбачено для ветеранів праці. Розповідаємо,…

18/07/2025 21:38