Новини

Ці оладки більше схожі на пончики – такі ж високі та пишні: ось що приховують господині

Секрет №1 – вибір кефіру

Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.

Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув

Секрет №2 – підготовка тіста

Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.

Секрет №3 – консистенція тіста

Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.

Секрет №4 – смаження оладок

Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.

Рецепт найповітряніших і найпишніших оладок на кефірі

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 400 мл кефіру
  • 270 г борошна
  • 70 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. соди
  • Щіпка солі
  • Рослинна олія для смаження

 

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте яйця кімнатної температури, цукор та злегка підігрітий кефір. Можна додати трохи ванільного цукру чи лимонної цедри для аромату. Збийте масу за допомогою міксера або віночка.
  2. Введіть розпушувач та соду, знову ретельно перемішайте.
  3. Просійте борошно, додайте щіпку солі і акуратно перемішайте.
  4. Дайте тісту настоятися 15 хвилин.
  5. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і налийте трохи олії. За допомогою столової ложки викладіть тісто у вигляді круглих оладок і смажте на середньому вогні до появи бульбашок на поверхні.
  6. Переверніть оладки та підрум’яніть з іншого боку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Полуничний десерт «Рожеві хмаринки»: готуємо легкі, повітряні ласощі з чотирьох інгредієнтів

Цей десерт зі смаком літа готується за лічені хвилини з мінімуму продуктів. Обов'язково спробуйте!

03/06/2025 14:19
  • Новини

Дві категорії громадян позбавлять права на перерахунок пенсій: більше підвищень не буде (відео)

В Україні хочуть змінити правила проведення перерахунку пенсій для певних категорій. Що саме пропонують і…

03/06/2025 13:31
  • Новини

Грошова допомога по 3600 гривень на місяць: як отримати виплати

Оголошено про реєстрацію на отримання грошової допомоги від міжнародного фонду. Як подати заявку.

03/06/2025 12:45
  • Новини

У школах скоротили кількість предметів: чого чекати дітям у новому навчальному році

Частина учнів загальноосвітніх шкіл України у новому навчальному році будуть вивчати значно менше предметів, ніж…

03/06/2025 11:32
  • Новини

Карітас відкрив реєстрацію на отримання продуктових наборів: як подати заявку

Відомий міжнародний благодійний фонд оголосив про видачу продуктових наборів для певних категорій українців. Як отримати…

03/06/2025 10:00
  • Статті

Не зараховують стаж для пенсії: як діяти?

Через помилки в трудових книжках, втрату документів або недбале оформлення кадрових справ багато людей отримують…

03/06/2025 09:02