Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.
Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув
Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.
Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.
Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.
Вас також можуть зацікавити новини:
8 вересня більша частина України буде із теплою вересневою погодою зі змінною хмарністю. Дощі будуть…
Який прогноз підготували для нас астрофізики?
Вересень входить у свою найнапруженішу фазу. Цього тижня внутрішні голоси минулого звучать особливо голосно, нагадуючи…
Сьогодні ввечері жителі України зможуть спостерігати рідкісне астрономічне явище - повне місячне затемнення, відоме як…
8 вересня (за новоюліанським календарем) і 21 вересня (за юліанським) Свята Церква святкує Велике Свято…
Проблеми з нирками часто маскуються під загальну слабкість чи втому. Але якщо вчасно не розпізнати…