Новини

Ці оладки більше схожі на пончики – такі ж високі та пишні: ось що приховують господині

Секрет №1 – вибір кефіру

Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.

Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув

Секрет №2 – підготовка тіста

Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.

Секрет №3 – консистенція тіста

Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.

Секрет №4 – смаження оладок

Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.

Рецепт найповітряніших і найпишніших оладок на кефірі

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 400 мл кефіру
  • 270 г борошна
  • 70 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. соди
  • Щіпка солі
  • Рослинна олія для смаження

 

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте яйця кімнатної температури, цукор та злегка підігрітий кефір. Можна додати трохи ванільного цукру чи лимонної цедри для аромату. Збийте масу за допомогою міксера або віночка.
  2. Введіть розпушувач та соду, знову ретельно перемішайте.
  3. Просійте борошно, додайте щіпку солі і акуратно перемішайте.
  4. Дайте тісту настоятися 15 хвилин.
  5. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і налийте трохи олії. За допомогою столової ложки викладіть тісто у вигляді круглих оладок і смажте на середньому вогні до появи бульбашок на поверхні.
  6. Переверніть оладки та підрум’яніть з іншого боку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Погода в Україні на понеділок, 8 вересня

8 вересня більша частина України буде із теплою вересневою погодою зі змінною хмарністю. Дощі будуть…

07/09/2025 22:52
  • Новини

Магнітні бурі на понеділок, 8 вересня: чи будуть геомагнітні хвилювання цього дня

Який прогноз підготували для нас астрофізики?

07/09/2025 21:59
  • Новини

Гороскоп на тиждень з 8 по 14 вересня – тиждень долі: астрологія допомагає закрити старе

Вересень входить у свою найнапруженішу фазу. Цього тижня внутрішні голоси минулого звучать особливо голосно, нагадуючи…

07/09/2025 20:58
  • Новини

“Кривавий Місяць”: можна виходити спостерігати повне затемнення супутника Землі

Сьогодні ввечері жителі України зможуть спостерігати рідкісне астрономічне явище - повне місячне затемнення, відоме як…

07/09/2025 19:59
  • Статті

Різдво Богородиці – свято віри, надії та молитви: чого не слід робити у цей день

8 вересня (за новоюліанським календарем) і 21 вересня (за юліанським) Свята Церква святкує Велике Свято…

07/09/2025 18:59
  • Статті

Небезпечні сигнали: як вчасно розпізнати захворювання нирок

Проблеми з нирками часто маскуються під загальну слабкість чи втому. Але якщо вчасно не розпізнати…

07/09/2025 17:55