Новини

Ці оладки більше схожі на пончики – такі ж високі та пишні: ось що приховують господині

Секрет №1 – вибір кефіру

Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.

Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув

Секрет №2 – підготовка тіста

Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.

Секрет №3 – консистенція тіста

Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.

Секрет №4 – смаження оладок

Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.

Рецепт найповітряніших і найпишніших оладок на кефірі

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 400 мл кефіру
  • 270 г борошна
  • 70 г цукру
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1/2 ч. л. соди
  • Щіпка солі
  • Рослинна олія для смаження

 

Приготування:

  1. У глибокій мисці з’єднайте яйця кімнатної температури, цукор та злегка підігрітий кефір. Можна додати трохи ванільного цукру чи лимонної цедри для аромату. Збийте масу за допомогою міксера або віночка.
  2. Введіть розпушувач та соду, знову ретельно перемішайте.
  3. Просійте борошно, додайте щіпку солі і акуратно перемішайте.
  4. Дайте тісту настоятися 15 хвилин.
  5. Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям і налийте трохи олії. За допомогою столової ложки викладіть тісто у вигляді круглих оладок і смажте на середньому вогні до появи бульбашок на поверхні.
  6. Переверніть оладки та підрум’яніть з іншого боку.

Вас також можуть зацікавити новини:

Новое на сайте

  • Новини

Спадщина з умовами: що заповідач може вимагати від спадкоємців

Заповіт дозволяє не лише передати майно, а й визначити правила його отримання. Юрист пояснив, які…

16/12/2025 06:30
  • Новини

Молдавські вареники на секретному тісті: нічого смачніше ви точно не їли

Ці вареники готують на особливому тісті, заввдяки саме йому вони виходять ніжними та дуже ситними.…

16/12/2025 05:30
  • Статті

Як працює кондиціонер у режимі обігріву

Кондиціонери з функцією обігріву - це зручне рішення для підтримки комфортної температури в будинку в…

16/12/2025 00:11
  • Статті

Як обрати велосипед для щоденних поїздок та активного відпочинку

Вибір велосипеда в Україні стає дедалі складнішим через різноманітність моделей. Щоб катання було комфортним і…

15/12/2025 23:31
  • Новини

Опади відступають: якою буде погода в Україні 16 грудня

Погода в Україні поступово стабілізується після періоду опадів. Уже у вівторок синоптики прогнозують сухіший день…

15/12/2025 22:30
  • Новини

Сонце заспокоїлося: що чекати від магнітного поля Землі 16 грудня

Фахівці з космічної погоди оприлюднили прогноз геомагнітної активності на вівторок. Дані свідчать про спокійну ситуацію…

15/12/2025 21:30