Перше, на що варто звернути увагу – це сам кефір. Для тіста краще використовувати не свіжий, а кефір, що трохи постояв. Чим кисліше ваш основний інгредієнт, тим більш пишними будуть оладки. Також важливо, щоб кефір був теплим, тому залиште його за кімнатної температури хоча б на годину.
Цікаво Високі, пористі та пишні оладки – старовинний рецепт, про який багато хто забув
Після того, як ви змішаєте всі інгредієнти, дайте тісту постояти близько 15 хвилин. Цей час необхідний для того, щоб сода активувалася, і тісто наповнилося бульбашками вуглекислого газу. Не перемішуйте тісто після – це може зруйнувати бульбашки, що утворилися, і зробити оладки менш пишними.
Оптимальна консистенція тіста для оладок має бути схожою на густу сметану. Воно має повільно стікати із ложки, а не швидко розпливатися. При необхідності підкоригуйте кількість борошна.
Для смаження використовуйте олію, її має бути достатньо, щоб оладки не прилипали до сковороди. Однак не слід занурювати їх у масло, як у фритюр. Смажте оладки на середньому вогні, перевертаючи їх, коли поверхня стане матовою і почнуть утворюватися дірочки.
Вас також можуть зацікавити новини:
Цей десерт зі смаком літа готується за лічені хвилини з мінімуму продуктів. Обов'язково спробуйте!
В Україні хочуть змінити правила проведення перерахунку пенсій для певних категорій. Що саме пропонують і…
Оголошено про реєстрацію на отримання грошової допомоги від міжнародного фонду. Як подати заявку.
Частина учнів загальноосвітніх шкіл України у новому навчальному році будуть вивчати значно менше предметів, ніж…
Відомий міжнародний благодійний фонд оголосив про видачу продуктових наборів для певних категорій українців. Як отримати…
Через помилки в трудових книжках, втрату документів або недбале оформлення кадрових справ багато людей отримують…